A BitMEX elindította Spot Trading szolgáltatását

forrás: Prím Online, 2022. május 20. 18:12

A BitMEX a világ egyik legnagyobb kripto-kereskedő platformja bejelentette a BitMEX Spot Exchange szolgáltatás indulását, amely lakossági és intézményi kereskedők számára is egyszerűen elérhetővé teszi az azonnali kriptovaluta-kereskedést. A BitMEX európai kriptokereskedők körében végzett kutatása alapján a megkérdezettek több mint felének (55%) jelenleg is van kriptovalutája, a tranzakciók 80 százaléka pedig elérte az 1000 dollárt.

A Spot Exchange hétféle kriptovaluta párt támogat: a Bitcoint (XBT), az Ethereumot (ETH), a Chainlinket (LINK), az Uniswapot (UNI), a Polygont (MATIC), az Axie Infinityt (AXS) és az ApeCoin-t (APE), mindet Tetherrel (USDT) váltva. A felhasználók CLOB-okon keresztüli (Central Limit Order Books) ajánlatkérésekkel (RFQ) férhetnek hozzá a Spot kereskedelemhez a BitMEX felületén, hamarosan akár út közben is, hiszen a következő hetekben érkezik a BitMEX Lite mobilapplikáció.

 

Az új szolgáltatás elindításával párhuzamosan a BitMEX bejelentette a kripto fogyasztói trendekről és attitűdökről készült páneurópai kutatásának eredményeit is. A kutatás rávilágított, hogy az európai kriptokereskedők a kriptovaluták jelentős növekedésével számolnak és jó módszernek tartják a befektetések diverzifikálására, hiszen 10-ből 7 válaszadó a tradicionális valuták alternatívájaként tekint a kriptora. A megkérdezettek érdeklődnek a digitális eszközök feltörekvő ágazata iránt is: 80 százalékuk szívesen részt venne a témáról szóló tanfolyamon.

 

Virágzó kriptopiac Európában

A kutatásban megkérdezettek 70 százaléka százaléka úgy véli, hogy a pénz legfontosabb szerepe, hogy a család mindennapi életét segítse, míg a jövőbeni saját és családi megtakarítások a top 3 pénzügyi prioritás között szerepelnek. A válaszadók több mint felének (55%) jelenleg is van kriptoja, ötből hárman pedig egy éven belül terveznek befektetni.

 

 

 

A kutatás öt személyiségtípust azonosított, amelyek különböző ismeretekkel és attitűdökkel rendelkeznek a kriptovalutákkal kapcsolatban:

•  A kriptovaluták után érdeklődők a legdominánsabb csoport (24%), ahol a nők vannak többségben (53%), többnyire házasok és gyerekesek (közel 80%)

•  Őket követik a kriptofanatikusok (21%), akik többnyire férfiak (74%), szintén házasok és gyermekesek (71%, illetve 60%)

•  A kriptoszakértők (20%), ahol a férfiak és a nők között nagyobb az egyensúly (57%/ 43%), de a családi minta ismétlődik: 70 százalékuk házas és 65 százaléknak van gyereke

•  A passzív kriptovaluta-felhasználók (18%), akik bár kevésbé érdeklődnek a dolog iránt, 42 százalékuknak van kriptoja

•  Az „újoncok” (17%), a fiatalabb csoport, akiknek közel fele (53%) 30 év alatti, és csak kevés kriptopénz tulajdonosai

 

„Villámgyorsan növekszik az általános érdeklődés a kripto iránt, ezért jobban meg akartuk érteni a felhasználók igényeit és szokásait. Érdekes azt látni, hogy a társadalom hozzáállása a kriptohoz általában nagyon pozitív és az emberek valós befektetési alternatívát látnak benne. Négyből három válaszadó azt gondolja, hogy a kripto már most uralkodó trend és 70 százalékuk a hagyományos valuták alternatívájaként tekint rá, ezért a következő időszak nagyon izgalmasnak ígérkezik a BitMEX számára” – mondta Michele Bertacco a BitMEX marketingvezetője.

 

A kriptovaluták iránti növekvő érdeklődést az is bizonyítja, hogy a kriptofanatiusok 78 százaléka és a kriptovaluták után érdeklődök 68 százaléka visszaforgatja a jövedelmét a kriptoba. Az európai átlag hasonló szintű: a válaszadók 56 százaléka választja jövedelme visszaforgatását kriptovalutába. A kriptoszakérők különböző területeken használják fel az így szerzett jövedelmüket: 35 százalék visszaforgatja kriptoba vagy megtakarítja, 22 százalék NFT-ket, 16 százalék pedig luxuscikkeket vásárolna.

 

Teljes kripto-ökoszisztéma

A kutatás eredményei alapján a kereskedők többsége (60%) akár 50 százalékos vagyonnövekedést is tapasztalt, valamint a kriptopénzeket jó módszernek tartják a befektetések diverzifikálására. A kutatás során megkérdezett kriptotulajdonosok tranzakcióinak 80 százaléka elérte az 1000 dollárt. 

 

„A BitMEX Spot elindítása a tavaly bemutatott Beyond Derivatives stratégiánk középpontja. Egy lépéssel közelebb kerültünk ahhoz, hogy felhasználóink számára egy teljes ökoszisztémát biztosítsunk kedvenc digitális valutáik vásárlásához és eladásához. Célunk, hogy még több funkciót, még több kereskedési módszert és lehetőséget biztosítsunk ügyfeleink számára, hogy részt vehessenek a kriptoforradalomban” – mondta Alexander Höpner, a BitMEX vezérigazgatója.

 

A BitMEX Spot elérhetővé teszi a hagyományos valuták és kriptoeszközök közötti tranzakciókat, valamint a kripto-kripto kereskedést is. A BitMEX mindeközben a sokrétű, derivatív kereskedelemre fókuszáló megoldásait is folyamatosan fejleszti, a Spot kereskedelemmel pedig új felhasználók számára mutat utat, illetve egy platformot kínál azoknak is, akiket vonzanak a teljes ökoszisztéma lehetőségei.

Kulcsszavak: BitMEX kriptovaluta

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05