Már 660 kg hulladéktól mentette meg a földet a Vodafone Digitális Díj nyertese

forrás: Prím Online, 2022. június 12. 13:44

2021-ben is jó helyre került a Vodafone Alapítvány elismerése, hiszen a Vodafone Digitális Díjjal jutalmazott vállalkozás már másfél éves működése alatt is jelentős mennyiségű hulladék termelésétől kímélte meg a bolygót. A Rakun Dobozközösség tagjai a csatlakozással egyszer használatos dobozok helyett RAKUN dobozban kérhetik ételeiket a partneréttermeknél elvitel és házhozszállítás esetén is. A vállalkozás ezzel motiválja a lakosságot arra, hogy válasszák a környezettudatos ételcsomagolási megoldásokat, hiszen egy ebéd idejére használt doboz lebontása a földnek 500 évébe is telhet.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete történelmi döntést hozott a műanyagszennyezés megszüntetéséről szóló globális szerződés elfogadásáról az év elején, a megállapodásról szóló kormányzati tárgyalások május 30-án megkezdődtek, ugyanakkor az ENSZ szakemberei a Science folyóiratnak írt levélben kifejtették: az újrahasznosítás nem elég, a problémát a forrásnál kell kezelni az új műanyagok gyártásának szabályozásával, korlátozásával és hosszú távon fokozatos megszüntetésével. Ezt a célt szolgálja a Vodafone Digitális Díjjal jutalmazott vállalkozás, és a Vodafone által felkarolt Dobozközösség projekt is.

 

 

A projektet tavaly a Vodafone Digitális Díj pályázatán is elismerték; a digitális innovációs versenyt a Vodafone Alapítvány 2018-ban hívta életre azzal a céllal, hogy olyan digitális megoldásokat találjon és jutalmazzon, melyek egy-egy fontos társadalmi kihívásra kínálnak megoldást. A 15 millió forint összdíjazású pályázaton a Rakun Kft. megoldása a Vodafone Dolgozói Különdíjat nyerte el. Amint azt ekkor megindokolták, a Vodafone munkatársai által megszavazott, a fenntarthatóságot is szolgáló projekt illeszkedik a vállalat célkitűzéseihez, ugyanakkor a Vodafone szakmai segítségével még nagyobb sikereket érhet el a jövőben.

 

A Rakun Dobozközösség célja, hogy a vendéglátóiparban az étel el- és kiszállításhoz használt eldobható csomagolóanyagok helyett egy, a körforgásos gazdaságnak is megfelelő hulladékmentes ételcsomagolási rendszert honosítson meg. A Rakun dobozok rozsdamentes acélból készülnek és cseppmentes záródást biztosítanak, több ezerszer újratölthetők, a vendégek pedig a közösséghez csatlakozó bármelyik vendéglátóhelyen használhatják azokat. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09