A MAVA befektetett a Marketlink Kft.-be

, 2001. február 14. 12:16
A MAVA Befektetési Kft. tanácsára a Hungarian Equity Partners (HEP) L.P. 4 millió dollár (1.14 milliárd Ft) értékben fektetett be a Marketlink Kft.-be, mely Magyarország piacvezető ügyfélszolgálati központja, és ezáltal a MAVA jelentős kisebbségi részesedést szerzett.
A jelenlegi amerikai tulajdonosok továbbra is többségi tulajdonosok maradnak, és terveik szerint a befektetetést regionális növekedésre használják, valamint az e-kereskedelem nyújtotta lehetőségek kihasználására. A Marketlink ügyfélköréhez számos vezető magyar cég tartozik, mint pl. MATÁV, AB Aegon, 3M, BAT, UPC, Knoll és a British Airways.

„Nagy kihívásnak tartjuk a Marketlink nyújtotta lehetőségeket, és jelentős profitnövekedésre számítunk mind helyi, mind regionális szinten”- mondta Tátrallyay Géza, a MAVA igazgatója.

Az call center kihelyezés (outsourcing) piaca tavaly 17 %-os növekedést mutatott Európában, a Közel Keleten és Afrikában, Magyarországon pedig több mint 25%-os fejlődést ért el. Idén legalább ekkora mértékű növekedés várható. A Marketlink jelenleg a piacvezető call center szolgáltató Magyarországon és hasonló pozíciót kíván betölteni a közép-kelet-európai térségben is.

„Mivel Magyarországon adott a magas képzettség és nyelvismeret, a viszonylag alacsony munkáltatói költség és a minőségi telekommunikációs infrastruktúra, ezért nagy lehetőséget látunk abban, hogy Magyarországról elégítsük ki nagy nyugat-európai vállalatok call center működtetése iránti igényeit. A növekedési lehetőségek tulajdonképpen határtalanok”- vallja David Lee, a Marketlink ügyvezető igazgatója. „A MAVA-val kialakított társulás biztosítja a tőkét és a stratégiai közreműködést, melyek segítségével céljainkat megvalósíthatjuk” – tette hozzá Lee.

Az 1996-ban alapított Marketlink Kft modern telekommunikációs technológiát alkalmaz szakképzett és elhivatott szakemberek közreműködésével annak érdekében, hogy költség-hatékony és eredmény-orientált ügyfélszolgálati és értékesítési megoldásokat nyújtson.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05