A Bosch Rexroth a mobil munkagépek villamosítására koncentrál

forrás: Prím Online, 2022. július 21. 09:59

A Bosch Rexroth AG kisebbségi részesedést szerzett a BRUSA HyPower AG-ban, és fokozott együttműködésre törekszik a mobil munkagépek piacán. A BRUSA HyPower termékeivel a Bosch Rexroth kibővíti a mobil munkagépek villamosítására kifejlesztett eLION termékportfólióját, és lehetővé teszi az ügyfelek számára az elektromos hajtásarchitektúrák gyors és egyszerű megvalósítását. 

Ennek eredményeként az építőiparban és a mezőgazdaságban, a logisztikában vagy a kommunális szolgáltatásokban használt haszongépjárművek helyi károsanyag-kibocsátás nélkül működhetnek – ezáltal környezetbarátabbak és csendesebbek. A Bosch Rexroth 2022. július 4-én részesedést szerzett a BRUSA HyPowerben. Mindkét fél megállapodott abban, hogy a befektetés összegét bizalmasan kezeli.

 

A CO2-kibocsátás jelentős része az építkezéseken, a kikötőkben vagy a bányákban végzett munka során keletkezik, a Bosch Rexroth ezért a mobil munkagépek villamosítására koncentrál. A Bosch Rexroth az eLION termékcsaláddal a haszongépjárművek villamosításához szükséges alkatrészek átfogó portfólióját kínálja. Az eLION termékcsalád 80 motorváltozatot foglal magában, teljesítmény és méret szerint skálázva, tartalmazza a megfelelő hajtásokat, invertereket, szoftvermegoldásokat és a legkorszerűbb hidraulikát. A jövőben a BRUSA HyPower DC/DC átalakítói és beépített töltői tökéletesen kiegészítik ezt a széles választékot.

 

Fokozott együttműködésre törekednek: Ming Jiang (jobbra), a BRUSA HyPower igazgatótanácsának elnöke és Thomas Donato, a Bosch Rexroth AG igazgatóságának mobil hidraulika üzletágért felelős tagja. 

 

„A fenntartható, helyi károsanyag-kibocsátás nélkül működő mobil munkagépek irányába mutató trend jó növekedési lehetőséget jelent számunkra. 2030-ra a haszongépjárművek mintegy 30 százaléka elektromos lesz – közös piaci jelenlétünkkel további, mintegy 1,5 milliárd eurós piaci volument célzunk meg” – mondta Thomas Donato, a Bosch Rexroth AG igazgatóságának mobil hidraulika üzletágért felelős tagja. „A Bosch Rexroth az iparág legszélesebb választékát kínálja, egymáshoz tökéletesen illeszkedő komponensekkel. A haszongépjárművekkel végzett munkát és azok vezetését még tovább szeretnénk optimalizálni, ezért a BRUSA HyPower fontos partner számunkra.”

 

Ming Jiang, a BRUSA HyPower igazgatótanácsának elnöke hozzáteszi: "Együttműködésünk révén az ügyfelek igényeit még inkább ki tudjuk elégíteni, és a fejlesztési időt is csökkentjük. Töltőink és DC átalakítóink funkcionalitás és működés szempontjából zökkenőmentesen a Rexroth termékportfóliójába integrálhatók. Az alkalmazások széles skáláját fedjük le, amiből a haszongépjárművek gyártói profitálnak.”

 

A BRUSA 1985 óta fejleszt nagy teljesítményű komponenseket elektromos hajtású járművekhez, kizárólag lakossági felhasználásra. A 2021-ben kivált BRUSA HyPower AG elektromos energiaátalakító rendszerekre specializálódott, és jelenleg mintegy 220 munkatársat foglalkoztat. A svájci vállalat a Bosch Rexroth számára mobil gépekben való használatra fejleszt és gyárt hatékony és robusztus termékeket.

 

A tranzakció keretében két ismert pénzügyi befektető is kisebbségi részesedést szerzett a BRUSA HyPowerben.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

A hétköznapi élet során egyre több olyan impulzussal találkozunk, ami idegen nyelvhez kötött. Így vannak ezzel a pedagógusok is, akiknek a kezében páratlan lehetőség van: azok a tanárok ugyanis, akik még nem beszélnek angolul vagy németül, vagy esetleg magasabb szintre emelnék a nyelvtudásukat, esetleg csak gyakorolnák a kiejtésüket, bővítenék a  szókincsüket, térítésmentes nyelvtanulási lehetőséget tudhatnak magukénak. A KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modulja (IFM) ugyanis térítésmentes lehetőséget biztosít minderre a pedagógusoknak is, akik közül már több ezren használják a felületet.

2024. március 29. 13:30

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05