Sport coach és HR-stratéga képzések a Széchenyi-egyetemen

forrás: Prím Online, 2022. július 21. 15:31

A győri Széchenyi István Egyetem indította az ország első sport coach egyetemi képzését, amelynek első végzősei a napokban vehették át oklevelüket, ahogy az intézmény által indított HR-stratéga szakirányú továbbképzés hallgatói is. A Széchenyi-egyetem hiánypótló, komplex, színvonalas és gyakorlatorientált képzéseket kínál mindazoknak, akik a szakma neves személyiségeitől tanulnának, és egy adott részterület specialistáivá válnának.

„A Széchenyi István Egyetemnek jelenleg 119 szakirányú továbbképzése van, a legváltozatosabb területeken, témákban, emellett további 22 új áll engedélyezés és indítás előtt” – tájékoztatott Némethné Farkas Kata, az intézmény Felnőttképzési Központjának vezetője. „Minden ötlet életre hívása nagy öröm és büszkeség számunkra. A sport coach és a HR-stratéga képzéseken csaknem félszáz olyan szakember hagyta le az egyetem padjait diplomával, akik megszerzett tudásukkal saját területük támogatását magasabb szinten, professzionális módon művelik tovább. A hallgatóinktól tudom, hogy ezeknek a képzéseknek kiemelkedő hasznossága, hogy olyan ismereteket ad az egyetemi oktatóknak és a gazdaságban az adott területen a frontvonalban dolgozó meghívott oktatóknak köszönhetően, amit már egy-egy képzési nap után azonnal tudnak alkalmazni. A másik fontos erénye, hogy a hallgatók között kialakuló barátságok szakmai alkotóműhellyé kovácsolódnak egymás segítésére. Reméljük, hogy sokan saját példájuk nyomán újabb munkatársaikat küldik hozzánk, hogy tudással gazdagodjanak, valamint lesznek olyanok is, akik maguk is a katedrára állva erősítik majd gyakorlati oktatásunkat” – fogalmazott Némethné Farkas Kata.

 

A sport coach képzés végzettjei. (Fotó: Bankó József/Paradignow Photography)

 

A sport coach kifejezés sokaknak talán megfoghatatlanul hangzik, pedig egyre jelentősebb tanácsadói szakmát takar. A sportolóknak ugyanis szükségük van olyan szakemberre, akivel megoszthatják dilemmáikat, aki támogatja őket a döntéshozatalban. Egyfajta mentális edzőről van szó, aki a sportolók lelki kihívásaira is reagálni tud. Országosan elsőként a Széchenyi István Egyetem indított két féléves sport coach szakirányú felnőttoktatási továbbképzést, amelynek első végzősei – szám szerint 27-en – vehették át diplomájukat az intézmény Budapesti Innovációs és Képzési Központjának ünnepségén. 

 

„Az ismeret, amit kínálunk, olyan piaci rést foltoz be, amely iránt ma jelentős az igény. Az intézmény innovatív szellemiségét jelzi, hogy ezt – ahogy a HR-stratéga képzést is – a Széchenyi István Egyetem akkreditáltatta, vagyis előtte nem létezett” – fogalmazott dr. Kovács Barnabás a Széchenyi István Egyetem Felnőttképzési Központjának budapesti képzések programvezetője, hazánk volt barcelonai főkonzulja. 

 

A HR-stratéga képzés végzettjei. (Fotó: Bankó József/Paradignow Photography)

 

Ugyancsak sikeresen záróvizsgázott az egyetem HR-stratéga képzésében résztvevő 22 hallgatója. A vezetők és HR-szakemberek számára indított szakirányú továbbképzés az üzleti stratégiai szemléletet és gondolkodást helyezi a középpontba. A képzés minőségére jellemző, hogy oktatói között több mint 30 nagyvállalat első számú HR-vezetője szerepel, ami biztosítja a gyakorlati tudást.

 

A kurzusokat olyan elismert szakemberek neve is fémjelzi továbbá, mint Kovács Magdolna tréner és Zsiska Zsófia HR stratégiai tanácsadó, a képzésekben az egyetemmel együtt munkálkodó NewCode Csoport vezetői, a két szak programfelelősei. A jövőben hasonlóan újszerű kurzusokkal tervezik bővíteni a kínálatot, például a sportmarketing-kommunikációval, a közvagyonmenedzsmenttel vagy az értékesítési stratéga képzéssel.

 

Dr. Kovács Barnabás a budapesti palettáról kiemelte az Európában is egyedülálló sportdiplomáciai szaktanácsadó képzést. „Még az ötkarikás pályázat kapcsán született meg az ötlet, hogy egy esetleges magyarországi olimpia sikeres rendezéséhez szükséges szakemberek rendelkezésre álljanak. A képzésre az olimpiától függetlenül azóta is jelentős az igény, amit az évről évre tapasztalható nagyszámú jelentkezés is mutat. Mindez nem csoda, hiszen a Széchenyi-egyetem oktatói, gyakorló diplomaták és vállalati vezetők mellett olyan személyiségek tanítanak nálunk – a teljesség igénye nélkül –, mint Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke, Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára vagy Szabó Tünde korábbi sportért felelős államtitkár” – sorolta.

 

A képzések szervezőinek, oktatóinak egy csoportja. (Fotó: Bankó József/Paradignow Photography)

 

A gyakorlati oktatásra jó példa, hogy a hallgatókkal minden évben tanulmányútra mennek az európai sportfővárosnak is nevezhető Barcelonába. Legutóbb idén májusban jártak többek között a híres stadionban, a Camp Nouban és annak elnöki páholyában, az olimpiai létesítményekben, a Mundo Deportivo szerkesztőségében, és közben sportvezetőkkel, neves szakemberekkel találkoztak.

 

Érdemes tehát a Széchenyi István Egyetem szakirányú továbbképzéseit választani, mert sokszorosan megtérülő befektetésről van szó.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05