A Lenovo ismét javuló bevételt és nyereséget ért el

forrás: Prím Online, 2022. augusztus 11. 19:50

Erős első éves eredményeket jelentett be a Lenovo Group, amely így a kilencedik egymást követő negyedévben növelte mind a bevételét, mind a nyereségét. Az első negyedéves nettó nyereség a tavalyihoz képest 11%-kal 516 millió dollárra, nem HKFRS* alapon az előző évhez képest pedig 35%-kal 556 millió dollárra nőtt. A bevételek 17 milliárd USD-re nőttek, ami 5%-os növekedést jelent az előző évhez képest változatlan árfolyamon számolva.

A cég bevételeinek 37%-át nem PC-üzletágakból származó bevételek tették ki, ami azt mutatja, hogy a szolgáltatásokra épülő átalakítási stratégia és az üzletág diverzifikációjába való folyamatos befektetések meghozták gyümölcsüket, és a jövőbeni növekedési lehetőségeket is elősegítik. A megoldások és szolgáltatások növekedési motorjai, az infrastrukturális megoldások és a mobil üzletágak új növekedési motorjai mind kétszámjegyű növekedést értek el az előző évhez képest – hozzájárulva mind a topline növekedéshez, mind a Lenovo szélesebb körű elkötelezettségéhez, hogy középtávon megduplázza a nyereségességet. A cégcsoport továbbra is elkötelezett a kutatás-fejlesztésbe (K+F) történő beruházások megduplázása mellett, és a K+F-kiadásokat az előző évhez képest 10%-kal növelte, a K+F-alkalmazottak számát pedig 29%-kal növelte az előző évhez képest.

 

 

A Lenovo továbbra is megragadja a felgyorsult digitális/intelligens átalakulás és a hibrid munkavégzés által teremtett lehetőségeket, miközben sikeresen küzd meg az iparági kihívásokkal. Összességében a csoport továbbra is optimista az iparág hosszú távú növekedési potenciálját illetően, és az új növekedési motorokba történő befektetések kínálta lehetőségekkel kapcsolatban. A vállalat biztos benne, hogy tőkeáttételi stratégiájával és annak kivitelezésével, valamint az innováció, a működési kiválóság és a globális/lokális működési modell alapvető kompetenciáinak kihasználásával rendelkezik a makro- és mikro kihívások sikeres leküzdéséhez szükséges rugalmassággal és ellenálló képességgel.

 

____________________ 

* A nem HKFRS szerinti mérőszámot a nyereséggel vagy veszteséggel szemben valós értéken értékelt pénzügyi eszközök nettó valós érték változásainak visszavezetésével, az egyesülésekből és felvásárlásokból származó immateriális javak amortizációjával, az egyesülésekkel és felvásárlásokkal kapcsolatos költségekkel, és a megfelelő jövedelemadó-hatásokkal korrigálták.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05