A Viber AR lencsével és megosztható színes kártyákkal ünnepli a magyar hagyományokat

forrás: Prím Online, 2022. augusztus 19. 19:11

A Viber, az egyik vezető globális üzenetküldő alkalmazás egy különleges lokális kampánnyal ünnepli az államalapítás napját, hogy a felhasználók a platform kifejező digitális eszközeivel köszönthessék egymást. Az augusztus 20-i hétvége előtt elérhetővé válik többek között egy új lencse, mely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy felpróbálják a koronát, mint az alapító királyunk, és ünnepi hangulatba kerüljenek. Az ünnep kapcsán a Viber felmérést végzett magyarországi felhasználói körében az államalapítással kapcsolatos történelmi tudnivalókról, a több ezer válaszadó pedig összességében tájékozottnak bizonyult.

A hagyományok és az innováció kézben jár a Viber számára, ezért a népszerű üzenetküldő platform egy különleges lencsét és üdvözlőkártyákat biztosít felhasználóinak az államalapításhoz kapcsolódó szimbólumokkal, hogy a magyarok a világ bármely pontján köszönthessék ismerőseiket. A Viber hivatalos magyarországi Csatornáján egy három kérdésből álló ünnepi kvízzel készült, melyben több ezer lelkes felhasználó tette próbára történelmi ismereteit. A válaszadók 37 százaléka tudta, hogy Szent István megkoronázása miatt ünnepeljük augusztus 20-án az államalapítást. 31 százalékukat megtévesztette az a válaszlehetőség, miszerint az ország alapító okirata ezen a napon készült el, de ugyanennyien szavaztak arra is tévesen, hogy I. István augusztus 20-án tartott törvénykezést a Fehérvárra összehívott királyi tanáccsal. 

 

 

A felhasználók döntő többsége (80 százalék) tudta pontosan, hogy az ünnepségsorozat a magyar zászló felvonásával kezdődik a Kossuth téren (14 százalék szavazott a koronaékszerek megszentelésére, 6 százalék pedig az országtorta bemutatására, melyek az ünnepségsorozat későbbi részét képezik). Az Új Kenyér elnevezésével kapcsolatos kérdés bizonyult a legnehezebbnek, ugyanis  a játékban részt vevők mindössze 25 százaléka tudta pontosan, hogy a Rákosi-rendszerhez köthető a kifejezés, hiszen a korszakban megszüntették a nap nemzeti jellegét, és az államalapítás helyett inkább az aratást és a dolgozó embereket ünnepelték. A válaszadók nagy része a vidéki hagyományoknak tulajdonította a fogalmat.  

 

 

Azon felhasználók, akik mindhárom kérdésre helyes választ adtak, sőt azok is, akik a közvélemény-kutatás segítségével felidéznek néhány tényt, most “megkoronázhatják magukat” a különleges ünnepi lencsével, amit megosztva még izgalmasabbá  tehetik az államalapítási ünneplést. Ne maradj ki te sem az izgalmas államalapítási csomagokból és ünnepeld az államalapítást a Viberrel!

Mobilalkalmazás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50