Idén is tarolt a TCL Electronics az EISA Awardon

forrás: Prím Online, 2022. augusztus 22. 11:21

A TCL Electronics, a globális TV iparág egyik kulcsszereplője és vezető szórakoztatóelektronikai vállalata, különleges elismerésekben részesült az EISA-díjátadón. Az Expert Imaging and Sound Association (EISA) több rangos díjat ítélt oda a TCL-nek.

A TCL Mini LED 4K 65C835 TV széria elnyerte a „PREMIUM MINI LED TV 2022-2023” díjat, amely a kiváló minőségű LCD tévéket díjazta. Továbbá a TCL 55C735 QLED TV és a TCL C935U Soundbar bezsebelte a "BEST BUY TV 2022-2023" és a "BEST BUY SOUNDBAR 2022-2023" díjakat, ami azt bizonyítja, hogy a TCL új termékei a kép- és hangtechnológia fejlesztéseivel ismét lenyűgözték az európai audiovizuális szakértőkből álló zsűrit.

 

TCL 65C835 Mini LED 4K TV – EISA “PREMIUM MINI LED TV 2022-2023” 

Az EISA zsűrije a TCL 65C835-öt a legjobb prémium Mini LED TV-nek ítélte meg, ezzel is megerősítve a TCL vezető pozícióját ebben a termékkategóriában. A közelmúltban, 2022 áprilisában az európai piacon bemutatott TCL 65C835 egy 4K Mini QLED TV, Dolby Atmos támogatással és Google TV okosrendszerrel.

 

A C835 sorozat tökéletes példája annak, hogy a Mini LED technológia hogyan fejlődött tavaly óta, amikor az előző generációs C825 elnyerte a „Prémium LCD TV 2021-2022” címet. Az új TCL Mini LED TV-k sokkal világosabb képet nyújtanak 100%-os színlefedettséggel, több mint egymilliárd színből és árnyalatból. Felismerik az éppen lejátszott tartalmat, így a TV képernyőjén megjelenő képek mindig színhűek lesznek. Ráadásul a C835 sorozat TCL Mini LED technológiával rendelkezik, amely még precízebb fényerőszabályzást és még mélyebb fekete színt biztosít. Továbbnövelt betekintési szöge és tükröződésmentes képernyője több mint 1000 nites maximális fényerővel párosítva még a nagyon világos helyiségekben is könnyedén látható a tévén megjelenő tartalom.

 

A játékélmény új szintjéhez a C835 hihetetlenül alacsony bemeneti késleltetést, Dolby Vision és Dolby Atmos, ALLM, VRR és 144 Hz-es támogatást is kínál, hogy még a legigényesebb gamerek vágyait is kielégítse.

 

 

“Nagyon sikeres a C825 sorozatunk, és azon gondolkodtunk, min lehetne javítani, hogy még magasabb szintre emeljük a felhasználói élményt. Jelentősen javítottuk a képteljesítményt, lenyűgöző HDR-megjelenítést kínálva a legmagasabb, 7000:1-nél nagyobb natív kontrasztnak, az 1500 nites fényerőnek köszönhetően. Továbbá kedvezünk a játékosoknak azzal, hogy számos funkciót mutatunk be, beleértve a 144 Hz-es kijelzőt, a VRR-t és a Mini LED vezérlést, amelyek javítják a játékélményt.“ – mondta Marek Maciejewski, európai termékfejlesztési igazgató.

 

“A TCL továbbra is fejleszti Mini LED-es háttérvilágítását a többzónás tompítási technológiával, és a csábító árú 65C835 ezeket a fejlesztéseket a teljes kijelzőn jeleníti meg. Ez a 4K-s TV a tavalyi EISA-díjas C825-re épül, továbbfejlesztett nagylátószögű és tükröződésmentesítő tulajdonságaival, amelyek még tovább fokozzák a képteljesítményt. A káprázatos fényerő és színvisszaadás kiváló fekete- és árnyékrészletekkel párosul a HDR10, HDR10+ és Dolby Vision IQ precíziós HDR lejátszása során. A következő generációs konzolokhoz teljes a játékkompatibilitás, és a felhasználói élményt fokozza a Google TV és az Onkyo hangrendszer, amely lenyűgöző hangzást biztosít a vékony és vonzó kialakítás mellett. A TCL újabb remek győztest alkotott meg a 65C835-tel.” – mondták az EISA bírái.

 

TCL QLED 4K TV 55C735 – EISA “BEST BUY LCD TV 2022-2023”

Az 55C735 a bizonyíték arra, hogy a TCL-t a kiváló ár-érték arányú termékkategóriában is elismerik. Az új, 2022-es C sorozat részeként 2022 áprilisában bemutatott TCL 55C735 QLED technológiával, 144 Hz-es VRR-rel és Google TV-vel minden lehetséges HDR formátumban kínál szórakozást, beleértve a HDR10/HDR10+/HLG/Dolby Visiont és a Dolby Vision IQ-t. A fejlett mesterséges intelligenciának köszönhetően könnyen alkalmazkodik az okosotthonunkhoz.

 

“A C735-ös sorozattal a legújabb technológiát olyan árakon biztosítjuk, amelyek a piacon nem találhatók meg másnál. A TV mindenki számára megfelelő: ha szereted a sportot, akkor tökéletes mozgásélményt kapsz a 120 Hz-es natív kijelzővel; ha szereted a filmeket, minden streaming szolgáltatást élethű QLED színekben és minden HDR formátumban elérsz, ha gamer vagy, akkor a 144 Hz, az alacsony bemeneti késleltetés és a Dolby Vision emeli a legmagasabb szintre a játékélményt.” – emeli ki Marek Maciejewski európai termékfejlesztési igazgató.

 

“A TCL számos prémium technológiát alkalmaz, miközben továbbra is megfizethető árfekvésű, a diszkrét stílusú 55C735 könnyen megszerethető és remek választás filmekhez, játékokhoz vagy sportnézéshez. A direkt és precíz LED világítás és a Quantum Dot technológia és a VA típusú panel kombinációja kiváló, természetes színkezelést és széles kontrasztarányt nyújtó képminőséget biztosít, míg a dinamikus tónusleképezés – plusz a Dolby Vision és a HDR10+ képesség – optimális minőséget biztosít az UHD lemezekhez és a streaming szolgáltatásokhoz. A képi tudás mellett audio szempontból sincs szégyenkeznivalója, a Dolby Atmos feldolgozás kiterjeszti az Onkyo által tervezett hangszóróinak hangterét. A Google TV bevezetésével pedig az 55C735 az okostévék csúcsa is.” – mondták az EISA zsűri tagjai.

 

 

TCL C935U Soundbar – EISA “BEST BUY SOUNDBAR 2022-2023” 

A “Best Buy Soundbar 2022-2023” díjat a C935U termékével nyerte el a TCL, ezzel bizonyítva, hogy a magával ragadó hangteljesítménynek és a legújabb technológiának nem mindig van drága árcetlije. A legújabb TCL 5.1.2 csatornás hangprojektor mindent tud, amire a felhasználóknak szüksége van, beleértve az erőteljes basszust, a beépített, felfelé sugárzó hangszórókat, amelyek olyan hangot biztosítanak, mintha a tárgyak repkednének a fejünk mellett, valamint a TCL exkluzív RAY•DANZ technológiája, amely gondoskodik az oldalirányból érkező hangokról. A TCL C935U egyesíti a technológiákat: a Dolby Atmos és DTS:X, a Spotify Connect, az Apple Airplay, a Chromecast Built-in és a DTS:Play-Fi támogatást, valamint a fejlett mobilalkalmazásokat, köztük az AI Sonic-Adaptation kínálatával.

 

Sőt, mostantól minden beállítás könnyen elérhető a távirányítóról, és a soundbar is könnyen kezelhető a TCL TV hangvezérlésén keresztül, mint például a Google vagy az Amazon megoldásával.

 

“Visszatértünk a Ray-Danz technológiával, az új mélynyomónak és hangszóróknak köszönhetően nagyobb teljesítménnyel, több tucat új funkciót hozunk, beleértve a DTS:X-et, a szobakalibrációt és a Play-Fi támogatást, valamint a jövőbe mutató távirányítót LCD kijelzővel vérteztük fel a jobb felhasználói élmény elérése érdekében. A legigényesebb felhasználók számára az X937U-t is kínáljuk, amely 7.1.4-es verzió két további hátsó, felfelé irányuló vezeték nélküli hangszóróval rendelkezik.” – nyilatkozta Marek Maciejewski, európai termékfejlesztési igazgató.

 

“Amikor már azt hinnénk, hogy láttuk ennek a hangprojektornak a teljes tudását felfedezzük, hogy még többre képes. A C935U vezeték nélküli mélysugárzóját, a TCL Ray-Danz akusztikus lencse technológiájával felvértezett, Dolby Atmos és a DTS: X meghajtókkal ellátott fő házzal társították, mindez kiválóan teljesít a filmes és televíziós hangkeverésekkel. A basszusnak súlya van, a párbeszédek robusztusak, az effektek pedig kézzelfogható hatást fejtenek ki. A csatlakoztathatóság is a legjobb minőségű, a HDMI eARC az egyszerűsített beállításokhoz és dedikált bemenetek a további hardverek számára, valamint 4K Dolby Vision támogatás. A további képességek közé tartozik az AirPlay, a Chromecast és a DTS Play-Fi streaming, az alkalmazásalapú automatikus kalibráció, valamint a hasznos EQ és hangbeállítások. Még az LCD kijelzővel ellátott távirányító is innovatívnak tűnik.” – mondták az EISA szakértői.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15