Miben nyújtanak többet a B2B webáruházak?

forrás: Prím Online, 2022. augusztus 31. 13:25

A hagyományos webshopokhoz képest a legnagyobb eltérést abban találjuk meg, hogy ki számára készülnek ezek a virtuális áruházak. Hiszen amíg a hagyományos webáruház a vásárlókat szólítja meg, addig a B2B típusúak a kereskedők, forgalmazók, valamint a viszonteladók igényeit kell, hogy képesek legyenek kiszolgálni.

Mit kínál a B2B webáruház?

 

A webáruházak, mint amilyenek a GrenT Média sikertermékei, mára a piac egyik legfontosabb szereplőivé váltak. Sikereiknek nem szabtak gátat a Covid19 miatti vészhelyzetek és karanténok sem, s mára elmondható, hogy szerepük legalább olyan jelentős, mint a hagyományos offline áruházaké. Sőt, a kettő voltaképpen nem versenytársa, hanem kiegészítője, támogatója egymásnak.
 

 

Egy online webshop lehetőséget kínál arra, hogy a vásárló vagy megrendelő nyugodtan megismerkedhessen a teljes választékkal, mielőtt elkötelezné magát. Ez sokszor akkor is segítségnek bizonyul, amikor az érdeklődő a tájékozódást követően személyesen keresi fel az üzletet, illetve a kiválasztott áruk átvételét ebben a formában kéri.

 

A B2B webáruházak az árukészlet mellett bizonyos szolgáltatásokat is biztosítanak, így további elvárások kielégítésére is szolgálnak.

 

A B2B valójában a business-to-business kifejezés rövidítése. Ebben a helyzetben tehát az üzlettől az üzletig terjed a kapcsolat, s a webshopok ezen típusa voltaképpen a nagykereskedések internetes megvalósítását jelenti.

 

Ezzel szemben a B2C webshopok azok, amelyekkel átlagos felhasználóként, magánszemélyként alapvetően vásárolunk, s így ezek a vásárlók igényeinek kiszolgálását tűzik ki célként.

 

A lehetőségek kombinálhatóak is

 

A B2B2C webáruház arra is alkalmas, hogy mind viszonteladói partnerek, mind magánszemélyek számára árusítsa a nála kapható termékeket, azonban ebben az esetben a regisztráció, illetve a jogosultság elbírálása is elsődleges. Hiszen az ilyen típusú oldalakon hétköznapi személyként, illetve szakemberként vagy vállalatként eltérő lehetőségekkel fogunk találkozni.

 

Elvárások a funkciókkal szemben

 

Vannak átfedések az egyes változatok között, hiszen mindegyiknél fontos, hogy az adminisztrációs feladatok könnyen és egyszerűen megvalósíthatóak legyenek, hogy esztétikailag is megfeleljenek az elvárásoknak, miközben a termékek kiválasztása is a lehető legegyszerűbben történjen. Mindehhez egy átlátható és jól kezelhető felületre van szükség. Ezek az irányelvek vonatkoznak a megrendelés menetére is. 

 

A szűrési lehetőségek, a könnyű navigáció, valamint a vizuális megoldások is magas színvonalon kell, hogy megvalósuljanak. Ahogy az sem árt, ha keresőoptimalizálás szempontjából is maximálisan megfelel az adott platform az elvárásoknak.

 

A B2B webáruházak esetén a fókusz a partnerek, üzletfelek igényeire és elvárásaira koncentrálódik. A célközönség ismerete támogatólag hat, amikor a megfelelő megoldások után kutatunk. A megrendelők elérhetősége szempontjából is számos döntést meg kell hozni. A cél pedig nem más, mint a vállalkozás sikere az online felületeken is.

 
Kulcsszavak: webáruház

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Vajon költséghatékony megoldásnak számítanak a mobilházak?

Ha éppen költözés előtt állunk, ha meg szeretnénk oldani a tinédzser vagy fiatal felnőttkorba lépő gyermekünk elindulását az életbe, ha nyaralóra vágyunk, akkor egészen biztos, hogy körülnézünk az ingatlanpiacon, hogy milyen opciók állnak a rendelkezésünkre.

2024. március 1. 22:27

Digitális matekkurzus a sikeres érettségiért

A matek érettségi kitartó felkészülést igényel, ami időnként megterheli a végzősöket. Ezen változtatnak az interaktív módszerek, amelyek újszerűen, élvezetesen adják át és mélyítik el a tudást. A diákok annyira szeretik, hogy nem is várnak vele az utolsó évig.

2024. március 1. 22:23

Egy finom rántotta mindig jó választás

A rohanó hétköznapokban sem feledkezhetünk meg a tápanyagdús reggelikről, de hétvégente is jól esik körbeülni szeretteinkkel az asztalt, és finom falatokkal indítani a napot. Az egyik legjobb opció egy kiadós rántotta, amely energiát ad egész délelőttre! 

2024. március 1. 22:18

Miért fontos, hogy otthon is mindig megfelelően kialakított lábbelit viseljünk?

Amint hazaérünk a munkából, a bevásárlásból vagy bárhonnan, szeretjük rögtön kényelembe helyezni magunkat. Ez vonatkozik a lábainkra is, hiszen előfordulhat, hogy elfáradtunk a jövés-menésben, így akármilyen komfortos is a cipőnk, igyekszünk megszabadulni tőle mihamarabb. 

2024. március 1. 22:13

Az ausztriai munkavállalók családi juttatásai

Jó tudni, hogy az osztrák adó- és társadalombiztosítási rendszer számos juttatást és adókedvezményt biztosít a munkavállalók számára. Mivel ez jelentősen eltérhet a magyar törvényektől, így érdemes alaposan utánanézni a lehetőségeknek. Ebben olyan cégek segítségére is számíthatunk, melyek otthon vannak ezen a területen, és nem csupán információt adnak, de a konkrét igénylést is rájuk bízhatjuk.

2024. március 1. 21:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05