Itt vannak a Philips 2022-es Ambilight TV-kínálatának csúcskészülékei

forrás: Prím Online, 2022. augusztus 31. 20:25

A TP Vision, a Philips TV & Sound márkák licenctulajdonosa az új Ambilight TV termékcsalád bevezetésével ismét igyekszik tágítani a televíziós kép- és hangteljesítmény határait a Philips OLED+937 csúcsmodellel, ezen felül a kínálat egy másik Bowers & Wilkins felszereltségű Philips OLED+907 modellel és egy új Mini-LED készülékkel is bővül.

 

Az OLED+937 tovább emeli a prémium kategória ázsióját

Természetes, hogy az Ambilight TV-sorozat zászlóshajójaként az OLED+937 kijelöli a televíziós kép- és hangminőség jelenlegi határait, mivel mindkettőben egyértelmű fejlődést kínál. Ezt a teljesítményt már hivatalosan is elismerte az EISA, amikor a házimozi TV kategóriában a 2022-es díjjal a 65” OLED+937-es modellt jutalmazta.

 

A 65” OLED+937 egyedülálló módon ötvözi a Philips nagy teljesítményű AI Dual Engine képfeldolgozás továbbfejlesztett változatát – amelynek eredménye a legújabb OLED EX panelen jelenik meg – a panel különleges hőelvezetésével, így a készülék nagyon látványos, 1300 nit csúcsfényerőt kínál.

 

A P5 AI Intelligent Dual Engine képfeldolgozás 2022-es verziója a dedikált AI-funkciók mellett mostantól tartalmaz egy Advanced HDR funkciót is, amely egyedülálló módon optimalizálja a HDR megjelenítést azáltal, hogy a képtartalom tónusainak leképezését (tone mapping) képkockánként végzi, nem pedig átlagolással, jelenetről jelenetre. 

 

 

A Bowers & Wilkins hangrendszer is megújult, és most először rendelkezik dedikált, oldalra sugárzó bal és jobb meghajtókkal, hogy valódi 5.1.2-es hangot hozzon létre 95W megnövelt kimeneti teljesítmény mellett, ami valóban betölti a szobát, magával ragadó, pontos hangzással.

 

Az OLED+937 az egyik első olyan készülék, amely a Philips Ambilight Next Generation technológiáját alkalmazza, amely a hátul elhelyezett LED-ek csoportokra osztása helyett mostantól lehetővé teszi minden egyes LED egyedi vezérlését, így szélesebb színválasztékkal és pontosabban illeszkedik a képernyőn megjelenő képhez. Az eredmény egy még inkább magával ragadó Ambilight hatás, amely a képernyő határain túlnyúlva még jobban elvarázsolja a nézőt.

 

Az új Aurora „képernyőkitöltő” funkció az előre betöltött képek és videók galériáját kombinálja az Ambilighttal, hogy látványos multimédiás művészi háttér-show-t hozzon létre a nappaliban.

 

 

Az OLED+937 kiváló játékélményt nyújt a G-Sync és FreeSync Premium kompatibilitással, a képernyőn megjelenő dedikált játékbeállítási sávval, valamint az új VRR Shadow Enhancer funkcióval, amely a játékteljesítményt a panel frissítési frekvenciájához optimalizálja.

 

A prémium minőség érzete az OLED+937 európai dizájnjára is kiterjed: az új OLED EX panel keskenyebb szegélyt kínál, amely természetes módon simul a készülék minimalista fémkeretéhez, és jobban illeszkedik az Ambilight fényudvarhoz.

 

A hangszóróház továbbra is a TV állványába van beépítve, és ezúttal Kvadrat Audiomix szövetet tartalmaz mind a tetején, mind az elején, speciálisan perforált, selyemfényű fém hangszórórácsokkal mindkét végén.

 

Az új távvezérlőbe mozgással működtethető háttérvilágítás van beépítve, a bevonata kiváló minőségű, ezüst színű, és megmaradt a Muirhead bőrrel borított hátlap luxusérzete is. 

 

OLED+907 – A kép és a hang diszkrét integrálása

Az új OLED+907 a korábbi OLED+903 modell rendkívül népszerű formátumát követi, miközben jelentősen továbbfejleszti azt, mivel a Bowers & Wilkins hangrendszert diszkréten integrálja a készülék sziluettjébe.

 

A kivételes képminőséget a nagy teljesítményű 6. generációs P5 AI processzor, és a legújabb OLED EX panel Royal verziójának – és integrált hűtőbordájának – kombinációja biztosítja, amely 1300 nit csúcsfényerőt kínál az 55”-es és 65”-es készülékeken. 

 

 

A magával ragadó 3 oldalú Ambilight rendszer az Ambilight Next Generation teljesítményét és az új Aurora funkciót kínálja. 

 

A hangminőség is kivételes, köszönhetően a 3.1-es, 80 W-os Bowers & Wilkins hangrendszernek a hat, elöl elhelyezett hangszóróval, amelyek közvetlenül a nézőre sugároznak egy dedikált bal, közép, jobb (LCR) elrendezésben – extra széles akusztikus teret biztosítva, kristálytiszta párbeszédekkel. A mély, pontos basszusokat egy nagyméretű, hátulra szerelt mélynyomó biztosítja, amelyet négy passzív sugárzó támogat.

 

Az OLED+907 a játékhoz is ideális, mivel rendelkezik a Philips TV játékbeállítási sávjával, és FreeSync Premium és G-Sync kompatibilis, emellett monitor módban 4K/120 Hz VRR lejátszást kínál teljes felbontásban.

 

 

A prémium európai dizájnhoz tartozik a középre szerelt, minimalista, selyemfényű, krómozott, lapos fém forgóállvány, míg a diszkrét hangdoboz a készülék aljának teljes szélességét elfoglalja, borítása pedig Kvadrat Audiomix szövetből készült.

 

A készülék minimalista fémkerete az új OLED EX panel keskenyebb képernyőszegélyének köszönhetően szorosabb, egyenletes átmenetet nyújt a képernyőn megjelenő kép és az Ambilight fényudvar között.

 

PML9507 – Mini-LED garantálja a prémium minőséget a legjobb ár-érték arány mellett

Míg az Ambilight TV-kínálat csúcsán az OLED továbbra is a kétségbevonhatatlan teljesítményt jelenti, a Mini-LED technológia a kiváló képminőség és a kiemelkedő érték kombinációjának köszönhetően kibővíti a TP Vision prémiumkínálatát. 

 

A Philips a Mini-LED képernyőméretek számát egy 55”-es változattal bővíti a 65”-es és 75”-es modellek mellett.

 

A prémium képminőséget a Philips 6. generációs P5 AI processzorának beépítése és a kiváló minőségű, 120 Hz-es VA panel garantálja, lenyűgöző 1500 nit csúcsfényerővel. 

 

 

Az egyedülállóan magával ragadó látványt az új Ambilight Next Generation rendszer 4 oldalas változata biztosítja, kiegészítve az új Aurora funkcióval, amely mintegy folytatása az elbűvölő tartalomnak – miután a főműsor megtekintése befejeződött.

 

A hangminőség ugyanilyen lenyűgöző a beépített 2.1-es, 70W-os rendszernek köszönhetően, amely két pár lefelé sugárzó magashangszóróval és két középtartományú meghajtóval, valamint egy különálló, hármas gyűrűs mélynyomóval és két passzív sugárzóval rendelkezik, amelyek a készülék hátsó részében található külön házban vannak elhelyezve. 

 

A PML9507 emellett rugalmasan használható dedikált középcsatornaként is egy kibővített hangrendszerben, kompatibilis, Play-Fi-hez csatlakoztatott szatellit hangszórók – például az új Philips Fidelio FS1 – használatával, hogy szélesítse az akusztikus teret, miközben a párbeszédek a képernyőn megjelenő karakterekhez kötődnek. 

 

 

A készülék prémium európai dizájnjára jellemző a metálbronz kivitelű fém keret. Ennek alsó széle mentén keskeny csík húzódik, amely a képernyő másik három szélén minimális szegéllyé csökken. Sötét antracit eloxált, szálcsiszolt fémrudak teszik teljessé a dizájnt.

 

A játékhoz ideális PML9507 a Philips TV játékbeállítási sávjával, FreeSync Premium kompatibilitással és 4K/120 Hz VRR lejátszással rendelkezik teljes felbontásban, a TV monitor üzemmódjában.

 

A PML9507 tartozéka a kifinomult és elegáns, mozgással aktiválható, ezüst színű távvezérlő is, a fényűző Muirhead bőr hátoldallal.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15