Új vezetővel folytatja az MG Zala

forrás: Prím Online, 2022. szeptember 12. 09:59

Szeptember elsejével Petrényi László vette át a Schneider Electric MG Zala üzemének irányítását. Elődje, Andrej Myasnikov a Schneider Electric beszállítói teljesítmény vezetőjeként folytatja pályafutását.

Petrényi László 2003-ban szerzett villamosmérnöki diplomát a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán. A szakember 2006 augusztusában kezdett dolgozni a Schneider Electric-nél, pályafutását a ZEG ETO gyárban kezdte projektmérnökként, majd termelési, később operatív vezetői pozíciót töltött be, és hamarosan az üzem ellátási láncának vezetője lett. Pályafutását folytatva 2018-ban a Zala kismegszakító üzemébe került, mint ellátási láncvezető, ebből a pozícióból nevezték ki az üzem élére. 

 

„Nagy megtiszteltetés számomra a mostani kinevezés és úgy gondolom, hogy az elmúlt időszak fejlesztései jó alapot jelentenek ahhoz, hogy a jövőben is stabil növekedést tudjunk felmutatni. A Schneider Zalánál mindig is büszkék voltunk a csapatunkra és frissen kinevezett vezetőként az egyik fő törekvésem az lesz, hogy még vonzóbb munkahellyé váljunk, miközben a digitalizáció kínálta lehetőségeket kihasználva tovább növeljük a hatékonyságunkat” – fogalmazott Petrényi László.

 

A Schneider Zala korábbi vezetője, Andrej Myasnikov is marad a vállalatnál, a cég teljesen új területének vezetésével bízták meg. Új pozíciójában feladta lesz a társaság kulcsfontosságú beszállítóinak folyamatos fejlesztése, teljesítményük növelése, hogy az ellátási lánc résztvevőiként minél inkább megfeleljenek a Schneider Electric követelményeinek. 

 

A Schneider Zala-t 1993-ban alapították a Schneider csoport 100 százalékos tulajdonaként, akkoriban Merlin Gerin Zala Kft.-ként. A gyárban jelenleg több mint 400-an dolgoznak, főként kismegszakítókat készítenek, emellett még kismegszakító részegységeket is előállítanak, illetve egyszerűbb termékek szerelésével is foglalkoznak. Az üzemben készült kismegszakítókat Magyarország mellett Franciaországba, Spanyolországba, Angliába, Belgiumba és Hollandiába szállítják.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50