Így parkolhat 150 helyen 1000 munkavállaló

forrás: Prím Online, 2022. szeptember 22. 19:26

Miközben egyre többen térnek vissza a home office-ból az irodákba, Budapesten becslések szerint átlagosan közel 30 százalékkal nőttek a parkolási költségek, ezért egyre nagyobb az igény a munkavállalók részéről arra, hogy a munkahelyükön biztosított legyen a parkolás. Ebben segít egy magyar fejlesztésű parkoláskezelő szoftver, melynek alkalmazásával a cég alkalmazottai egy applikáción keresztül előre lefoglalhatják a helyeiket, optimalizálva a parkoló kihasználtságát. A Parkllel ráadásul az elektromos töltők munkahelyi kezelése is egy rendszerben vezethető.

Budapesten szeptembertől a 27-féle parkolási zóna helyett egy 4 zónatípusból álló, egységes parkolási rendszert vezettek be, egyúttal pedig megemelték a parkolási díjakat is. Emellett a frekventált területeken este 10 óráig kitolódott a fizetési időszak, ami azt eredményezte, hogy átlagosan közel 30 százalékkal nőttek a parkolási költségek.

 

A módosítás éppen akkor lépett életbe, amikor egyre több vállalat követeli meg a dolgozóitól a koronavírus-járvány lecsengését követően, hogy legalább hetente két-három napon személyesen is jelenjen meg a munkahelyén. Csakhogy mivel az utcán parkolni rendkívül drága lett, a cégvezetők is elkezdték törni a fejüket, hogyan vehetnék le ezt a terhet az alkalmazottak válláról.

 

 

Somogyi Zsolt, a Parkl ügyvezetője elmondta, hogy az elmúlt hetekben jellemzően két dologgal keresik meg őket a cégek. Sokan szeretnék az eddig kiaknázatlan parkolókapacitásokat kihasználni a telephelyeken, míg mások optimalizálni szeretnék a rendelkezésre álló parkolóhelyeket az irodaházakban.

 

„A megváltozott körülmények, többek közt a hibrid munkavégzés miatt összevissza járnak be dolgozni az emberek, így kiszámíthatatlan, hogy épp mikor van hely a parkolóban, és mikor nincs. Van, hogy akinek állandó parkolója van, annak a helye napokig üresen tátong, miközben más nem tud oda beállni. A cél most egyértelműen az, hogy a rendelkezésre álló parkolóhelyeken a legkisebb nehézségek árán parkoltatni tudják a dolgozókat a vállalatok” – mutatott rá.

 

A megoldás az intelligens parkolóhelykiosztás

Mint fogalmazott, a Parkl Office pont egy olyan digitális parkolási megoldás, amely hatékonyan kezeli az irodaház összes parkolási kihívását. A magyar fejlesztésű szoftver már meglévő technológiákat használ, de korábban sosem alkalmazott összetettségben.

 

Tóth Gábor, a Parkl operatív vezetője az innovációról elmondta, hogy az irodaház alkalmazottai a mobilapplikáción keresztül meghatározott időre, előre lefoglalhatják a parkolóhelyeiket, de a cégek korlátlan belépési lehetőséget is biztosíthatnak a jogosult személyek számára, akik így foglalás nélkül beparkolhatnak a saját, dedikált parkolóhelyükre.

 

 

„Az intelligens parkolóhely-kiosztási rendszernek köszönhetően 150 helyen akár 1000 munkavállaló is tud parkolni anélkül, hogy bármilyen probléma merülne fel a hétköznapokban. A kollégák parkolási jogosultságának kezelése egy rendkívül könnyen kezelhető, átlátható felületen történik. Mindamellett, hogy a cég ezáltal költséget optimalizál és segíti az irodába való visszatérést, a fejlesztés a munkavállalói elégedettségen is hatalmasat dob” – világított rá Tóth Gábor.

 

A Parkllel nemcsak az irodai parkolás, de az elektromos töltők munkahelyi kezelése is egy rendszerben bevezethető. A cég nem csupán az elektromos töltők gyors telepítését, hanem azok folyamatos üzemeltetését és teljes menedzselését is vállalja az ügyfelei számára.

 

 

Somogyi Zsolt megjegyezte, hogy a magyar piacon jelenleg a Parkl az egyetlen szolgáltató, amelyik a fent említett mobilitási szolgáltatásokat egy rendszerben kínálja a felhasználóinak. A Parkl vállalati ügyfélbázisa robbanásszerűen növekszik: már 21 irodaházban és céges parkolóban több mint 50 cégnek és közel 10 ezer munkavállalónak biztosítják a parkolást. Ezentúl büszkék rá, hogy a Parkl applikáció immár hat éve szolgálja ki a hazai autósokat a zárt téri és az utcai parkolás, valamint az elektromos töltés terén: 200 ezer alkalmazásletöltésnél járnak, havonta több tízezer parkolást szolgálnak ki és 400-nál is több töltőpontot működtetnek országszerte, javarészt irodaházakban, parkolóházakban és bevásárlóközpontokban.

Mobilalkalmazás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50