Páratlan okostelefonos fotózási élményt nyújt a Xiaomi új sorozata

forrás: Prím Online, 2022. október 4. 18:40

A Xiaomi ma bejelentette a legújabb csúcskategóriás mobiltelefon szériájának, a Xiaomi 12T termékcsalád nemzetközi piacra való érkezését. A készülékeket a technológiai innovációk sora jellemzi, így mind a Xiaomi 12T Pro, mint a Xiaomi 12T a Xiaomi legújabb képalkotó rendszerét kapta meg. Akik kivételes teljesítményre, és a tartalomkészítéshez kreatív funkciókra vágynak, meg fogják találni a számításukat az új készülékekben.

 

A prémiumkategóriás képalkotó rendszer rendkívüli részletgazdagságot nyújt

Mindkét Xiaomi 12T készülék profi kamerákkal rendelkezik, amelyek csúcsra járatják az okostelefonok által nyújtott fotózási élményt. A Xiaomi 12T Pro 200MP-es képalkotó rendszert forradalmi hardver és a Xiaomi saját fejlesztésű mesterséges intelligencia algoritmusa működteti. Mindezek eredményeként a kamera nagyon gyorsan fókuszál a tárgyra, a fénykép pedig elképesztően éles lesz, még az éjjel készült felvételek esetében is. Ezeket a képességeket egészítik ki azok a képoptimalizáló funkciók, amelyek a részletek pontos megörökítését szolgálják gyenge fényviszonyok között is, vagy a gyorsan mozgó tárgyak fotózásakor gondoskodnak a fókusz megtartásáról.

 

A kamera szenzorába 2x-es zoomot építettek, amely a hatalmas 1/1.22"-es szenzor képességeit használja ki, és portréfotózásnál csillogtatja meg leginkább a tudását. A Xiaomi 12T Pro-ban elérhető Xiaomi ProCut és az Ultra burst intelligens vágások professzionális megjelenésű tartalmak előállításához nyújtanak segítséget. A Xiaomi 12T Pro a 8K videókat teljes felbontásban támogatja, a filmkészítési kreativitás kibontakoztatása érdekében.

 

A Xiaomi 12T tripla kamerával rendelkezik: egy 108MP-es professzionális kamerával, egy 8MP-es ultranagy látószögű kamerával és egy 2MP-es makrókamerával. A gyenge fényviszonyok mellett is kiválóan használható kamerarendszerrel éles képek készíthetők a legnagyobb kihívást jelentő helyzetekben is.

 

Hatalmas teljesítmény a még jobb felhasználói élményért

A Xiaomi 12T Pro-t a legjobb Snapdragon processzorral látták el, amelyet a ma vezetőnek számító 4 nm-es gyártástechnológiával állítottak elő. Ez jelentősen, az elsőgenerációs Snapdragon 8-hoz képest 16,7, illetve 11 százalékkal növeli meg a CPU és a GPU teljesítményét, miközben az energiafogyasztásukat 33, illetve 11 százalékkal mérsékli. A készülék egy hőelosztó rendszerrel is rendelkezik, amelynek a hűtőcellája 65%-kal, hőnek ellenálló anyaggal történt borítása pedig 125%-kal hatékonyabb, mint a Xiaomi 11T Pro-é, vagyis a Xiaomi 12T Pro úgy kínál jobb felhasználói élményt és nagyobb teljesítményt, hogy a túlmelegedéstől sem kell tartani.

 

A Xiaomi 12T-t a MediaTek legjobb chipkészletével rendelkezik – a MediaTek Dimensity 8100-Ultra, amelyet 5 nm-es gyártástechnológiával állítottak elő. A chip teljeskörű frissítésen esett át: vadonatúj GPU-struktúrát kapott, elődjéhez képest 30 százalékkal megnövelték a teljesítményét, de az órajelet, a cache-t és a tárolási sebességet is tovább fejlesztették, így a végeredmény egy sokkal gyorsabb és zökkenőmentesebb felhasználói élmény. Legyen szó fényképezésről, videózásról, filmnézésről, vagy a közösségi média tartalmainak böngészéséről, a Xiaomi 12T teljesítménye egyik területen sem hagy kívánnivalót maga után.

 

 

Az élmény még tovább tart a nagy teljesítményű akkumulátoroknak köszönhetően

A Xiaomi 12T sorozat akkumulátorainak üzemideje rendkívül hosszú, még a Xiaomi más prémium kategóriás telefonjaival összevetve is, továbbá kivételesen gyorsan feltölthető. Mindkét telefonnak, tekintélyes 5000 mAh-as akkumulátora van és egy 120 W-os gyorstöltő jár hozzájuk. Mindkét telefont 19 percen belül 100 százalékosra lehet tölteni, és ezzel a töltöttséggel 13 és fél órán át működésben is tarthatók. Mindezeken túl, a Xiaomi AdaptiveCharge-nak köszönhetően a készülékek megtanulják, a felhasználóik miként töltik általában a telefonjaikat, és a szokásaikhoz igazodva képesek optimalizálni az akkumulátorok működését, ezzel pedig meghosszabbítják az élettartamukat. A Xiaomi hosszú üzemidejű akkumulátorai és gyorstöltői gondoskodnak arról, hogy a felhasználók egyetlen fontos pillanatot se mulasszanak el.

 

 

A káprázatos kijelző designos külsővel párosul

A Xiaomi 12T sorozat 6,67”-es CrystalRes AMOLED kijelzői elképesztő látványt nyújtanak. A 1220 pixeles felbontású, több mint 68 milliárd színárnyalat megjelenítésére képes kijelzőt úgy alkották meg, hogy egyszerre nyújtson éles és színvilágában is részletgazdag képet, miközben az energiával is takarékosan bánik. A képességek sorát tovább gyarapítja az AdaptiveSync, amely dinamikusan igazítja hozzá a frissítési rátát a megjelenített tartalomhoz. Az Adaptive Reading mód pedig csökkenti a kijelző kékfény-kibocsátását, ezzel nyugtatva a szemet.

 

A Xiaomi 12T sorozatot a prémium kategóriára jellemző dizájn elemekkel látták el. Az ívelt, matt hátfalon kevésbé látszanak meg az ujjlenyomatok, és kompakt kialakításnak köszönhetően a készülék kényelemesen elfér a kezünkben. A megjelenés minden szögből egy felsőkategóriás telefonra vall, amely Magyarországon két káprázatos színben lesz megvásárolható: fekete és kék.

 

 

Árak és elérhetőség

A Xiaomi 12T sorozat 2022. október 13-tól kapható a Xiaomi hivatalos csatornáin keresztül. (Az értékesítés kezdete egyes csatornákban eltérhet.)

A Xiaomi 12T Pro 8GB+256GB tárhelyváltozatban, 339.990 Ft ajánlott fogyasztói áron lesz elérhető.

A Xiaomi 12T 8GB+128GB tárhelyváltozatban, 249.990 Ft ajánlott fogyasztói áron lesz elérhető.

Kulcsszavak: okostelefon Xiaomi

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05