BlueVoyant: A médiaipar számos kiberbiztonsági kihívással néz szembe

forrás: Prím Online, 2022. október 5. 12:38

A kiberbiztonsági vállalat jelentése szerint a médiatartalom előállítását és terjesztését támogató, kulcsfontosságú szolgáltatók közel harmadát fenyegetik biztonsági kockázatok a nyilvánosan hozzáférhető felületeik sebezhetősége miatt.

A médiaipar ökoszisztémája az egyik legösszetettebb, ami komoly kihívást jelent a vállalatok számára a tartalmak biztonságos előállítása, terjesztése és kezelése szempontjából. A médiavállalatok ugyanis egészen a tervezéstől a kameráig és a kamerától a fogyasztóig függnek a beszállítóktól, szolgáltatóktól, partnerektől és a különböző technológiáktól. 

 

Az iparágvezető kiberbiztonsági vállalat, a BlueVoyant Media Industry Cybersecurity Challenges: A Vendor Ecosystem Analysis (Médiaipari kiberbiztonsági kihívások: a beszállítói ökoszisztéma elemzése) című jelentése rávilágított, hogy a médiavállalatokat kiszolgáló cégek 30%-át fenyegetik jelentős biztonsági kockázatok a nyilvánosan is hozzáférhető, online felületeiken felfedezett biztonsági rések miatt. Ezeket a kritikus sebezhetőségeket a kiberbűnüzők is könnyen kihasználhatják, ami tartalomvesztéshez és működési zavarokhoz vezethet. 

 

A kutatást a BlueVoyant Terrain: 3PR (beszállítói láncot érintő kiberkockázat-kezelés) platformjának segítségével végezték, amely a kibertámadók által is használt technikák alkalmazásával azonosítja a vállalatok szoftvereinek sebezhetőségeit és a visszaélésekre lehetőséget adó egyéb sérülékenységeket, valamint felméri a lehetséges célpontokat is.

 

 

A tanulmányt Joel Molinoff, a BlueVoyant alelnöke, a CBS Corporation volt vezető alelnöke és információs kockázatokért felelős vezető tisztségviselője, valamint Dan Vasile, a BlueVoyant stratégiai fejlesztésért felelős alelnöke, a Paramount információbiztonságért felelős volt alelnöke vezette.

 

„A médiaipar számos kiberbiztonsági kihívással néz szembe a bevételeket közvetlenül befolyásoló tartalomszivárgástól kezdve a terjesztési csatornák elleni kibertámadásokon át a zsarolóprogramokig – nyilatkozta Molinoff – A jelentésből kiderül, hogy a médiaszolgáltatók kitettsége biztonsági kockázatok tekintetében nagyobb, mint más iparágak beszállítóié. Jó hír azonban, hogy proaktív intézkedésekkel a médiaipar javíthat kibervédelmi helyzetén.”

 

A felmérés egyéb fontos megállapításai:

• A biztonsági kockázatoknak kitett médiaszolgáltatók aránya kétszerese a BlueVoyant által monitorozott vállalatokból álló, több iparágat felölelő referenciaértéknek.

• A tartalomkezelési megoldásokat kínáló, leggyakrabban igénybe vett szolgáltatók felénél azonosítottak potenciális biztonsági kockázatokat rejtő sebezhetőségeket.

• Az is gond, hogy a médiaiparban a fenyegetés megállapítása után a javítások nem történnek meg időben, az azonosított biztonsági résekkel rendelkező rendszerek 60%-a ugyanis hat héttel a kockázat felfedezését követően még mindig védtelen.

 

„A digitális ellátási lánc nemcsak a médiaiparban, hanem az összes többi iparágban is gyakori támadási felület – fejtette ki Vasile. – Kibervédelmi helyzetük javítása érdekében a vállalatoknak folyamatosan monitorozniuk kell szállítói ökoszisztémájukat és prioritásként kezelni a legkritikusabb megállapításokat.”

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09