Az ABB 2023-ra is meghirdeti Női Mentorprogramját egyetemi hallgatók részére

forrás: Prím Online, 2022. október 13. 09:56

A Női Mentorprogram célja, hogy erősítse a nők részvételét és növelje a munkavállalási kedvüket műszaki területeken, és lehetőséget adjon, hogy a női hallgatók már tanulmányaik során megismerkedhessenek egy nemzetközi cég termékeivel, szolgáltatásaival, működésével. 

A programban részt vevő hallgatók az ABB vezetői és szakemberei közül saját dedikált mentort kapnak, akikkel 2023. január 1. és 2023. június 30. között öt alkalommal részt vehet a pályázati felhívásban részletezett programban. A nyer-tesek betekintést nyerhetnek egy multinacionális cég mindennapjaiba, telephely- és gyárlátogatáson vehetnek részt, megismerkedhetnek az ABB női vezetőivel, HR szakemberektől személyes és/vagy online konzultáció keretében tanácsot kaphatnak a későbbi elhelyezkedéshez, vagy akár gyakornokként aktívan részt vehetnek a munkában. Emellett megis-merhetik, hogy milyen különböző életpálya modellek léteznek a műszaki területen.

 

 

 

A pályázat BSc és MSc női hallgatóknak szól, akik középfokú angol nyelvtudássall és aktív hallgatói jogviszonnyal (nap-pali, esti, levelező, aktív féléves) rendelkeznek az alábbi intézmények és karok egyikén: 

 

Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

– Gépészmérnöki kar

– Villamosmérnöki és Informatikai kar

Debreceni Egyetem

– Műszaki Kar

Kecskeméti Főiskola

– Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolai kar

Miskolci Egyetem

– Gépészmérnöki és Informatikai Kar

– Műszaki Anyagtudományi Kar

Óbudai Egyetem

– Bánki Donát Gépész- és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar

– Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar

– Alba Regia Műszaki Kara

Pannon Egyetem

– Mérnöki Kar

– Műszaki Informatikai Kar

Pécsi Tudományegyetem

– Műszaki és Informatikai Kar

Széchenyi István Egyetem

– Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Kar

Szegedi Tudományegyetem

– Mérnöki Kar

 

Az ABB szakemberei a beadott pályázatok értékelésénél figyelembe veszik a jelentkezők motiváltságát, szakmai ráter-mettségét, minimum középfokú aktív angol nyelvtudását (szóban és írásban egyaránt), valamint a benyújtott pályázat formai áttekinthetőségét szerkezet, design, stílus, nyelvhelyesség szempontjából. A pályázat elbírálásánál előnyt jelent a korábbi tanulmányi versenyeken elért eredmény, és a felsőoktatási szakmai tevékenységben való részvétel.  A beérkezett pályázatok alapján kiválasztott jelentkezőket személyesen és/vagy online is meghallgatják. 

 

A pályázatra olyan hallgatók jelentkezését fogadják el, akik a pályázati, és/vagy a nyertes időszakban az ABB versenytár-sánál szakmai gyakorlatot nem folytatnak és/vagy nem dolgoznak.

 

A pályázati időszak: 2022. október 12. és 2022. november 7. között. A pályázatokat a vállalat 2022. november 25-ig bírálja el.

 

A pályázati kiírás részletei és a jelentkezési lehetőség a következő linken található: https://new.abb.com/hu/palyazati-felhivas

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

A márkák megítélése szenvedhet kárt a visszaeső életszínvonal miatt

Az összes vizsgált szempont szerint romlott a fogyasztói elégedettség az elmúlt egy évben a KPMG Customer Experience Excellence globális kutatása szerint. A jelenség mögött első sorban a globális megélhetési válság áll. Ugyanakkor a pandémia idején a márkák részéről tapasztalt odaadó hozzáálláshoz képest a mostani krízisjelenségek kezelésében nem érzik a fogyasztók a cégek részéről a partneri hozzáállást. Míg például a covid okozta fogyasztói nehézségeket közös összefogással lehetett megfelelően kezelni, a mesterséges intelligencia kérdésében akár a front ellentétes oldalára is rendeződhetnek a szolgáltatók és a fogyasztók – hívja fel a figyelmet jelentésében a KPMG.

2024. március 27. 13:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05