A Check Point új, globális menedzselt biztonsági szolgáltató programot vezet be

forrás: Prím Online, 2022. november 14. 11:20

A Check Point Software Technologies Ltd. új, menedzselt biztonsági szolgáltató (MSSP) programot vezet be, mely eltünteti az adminisztrációs korlátokat és szolgáltatásalapú megközelítést nyújt partnerei számára. A Check Point iparágvezető, megelőzésen alapuló biztonsági műveleteket és szolgáltatásokat tartalmazó csomagjának, a Horizonnak köszönhetően, a program azon képességeket teszi elérhetővé a partnerek számára, melyek az átfogó XDR/XPR, MDR/MPR, Events menedzsmenthez, valamint a biztonsági műveleti központokhoz (SOC) szükségesek, miközben megkönnyítik a működési folyamatokat. Az MSSP programnak köszönhetően a partnerek nagyobb profitot tudnak termelni, míg a szervezetek biztonságosabban tudnak működni.

„A rohamos tempóban alakuló piaci dinamikák következtében növekedés tapasztalható a menedzselt biztonsági szolgáltatások terén; a Check Point dinamikusan alkalmazkodik ezen elvárásokhoz,” – mondta Frank Rauch, a Check Point értékesítési csatornákért felelős vezetője. „Jelentős mértékben fektetünk be az új MSSP programunkba, mely olyan termékjellemzőket tartalmaz, melyek alapja az MSSP megközelítés, a működés fejlesztése, valamint képzési és marketing tevékenységek. Ennek nyomán a partnerek magasabb szintű növekedést és profitábilitást érhetnek el a teljes hálózatban, felhőben és végpontokon elérhető, szolgáltatás-alapú cybervédelemnek köszönhetően.”

 

Az MSSP szerepe, hogy a biztonsági rendszerek és eszközök teljeskörű menedzsmentjét nyújtsa egy adott szervezet számára. A hét minden napján 24 órában elérhető és a fenyegetésekre reagáló biztonsági műveleti központot (SOC) kell működtetnie. Azonban a folyamatosan alakuló fenyegetésekkel és a cyberbiztonsági szakemberek világszerte tapasztalható hiányával a hagyományos SOC szolgáltatások nem képesek tartani a versenyt. Ugyanakkor túlságosan is a támadások beazonosítását és a reagálást helyezik előtérbe, nem pedig a megelőzést. 

 

Az MSSP Alert szerint a menedzselt biztonsági szolgáltatások piaca a várakozások szerint 2031-re eléri az 53,2 milliárd USD-t. A Check Point a megelőzésen alapuló Infinity architektúrájával, ami lefedi a hálózatot, a felhőt, a SOC-ot és a távoli munkavégzést, átfogó cyberbiztonsági megoldást kínál, melyet a partnervállalatok szolgáltatás-alapú termékként tudnak kínálni. A cybertámadások mind mértékükben, mind gyakoriságukban növekednek, ezzel párhuzamosan az MSSP-k ki tudják használni a Check Point bizonyított biztonsági portfolióját és annak 300-nál is több felhő-natív integrációját, melyek támogatják a partnereket a szolgáltatások automatizálásában, ezzel is segítve a profitábilis működést.

 

 

Az új program égisze alatt a következő tevékenységek lesznek elérhetőek az MSSP-k számára:

Globális SOC-mint-szolgáltatás biztosítása előzetes befeketés nélkül: az MSSP-k kiaknázhatják a Check Point 24/7/365 elérhetőséget nyújtó Horizon MDR/MPR megoldásának márkatársított és szolgálató márka nélküli verzióját. Ez ki tudja egészíteni az MSSP által kínált hasonló szolgáltatásokat, vagy akár teljes mértékben ki tudja terjeszteni jelenlegi kínálatát.

A legfontosabb biztonsági incidensek kezelése: az MSSP-k ugyancsak kínálatukba emelhetik a Check Point Incident Response (IR) szolgáltatásainak márkatársított verzióit. Évtizedesnél is hosszabb IR tapasztalatával a Check Point megfelelő helyzetben van, hogy a legösszetettebb adatszivárgásokat és biztonsági incidenseket is képes legyen kezelni. Mindezeken túl, a szolgáltatás IR-készenléti tervezést is lehetővé tesz az ügyfelek számára. 

 

„A legnagyobbaktól, a kis- és közepes vállalatokig, mindenki küzd azért, hogy lépést tudjon tartani a folyamatosan változó és állandóan jelenlévő fenyegetésekkel, a biztonsági technológia dinamikus innovációival és a krónikus biztonsági szakemberhiányból fakadó kihívásokkal. A menedzselt biztonsági szolgáltatások hozzáférést adnak a vállalatok számára a vezető technológiákhoz és a méretezhető szakember erőforrásokhoz, mindezt a házon belüli megoldásokhoz képest elfogadható áron. A Check Point innovatív MSSP programba való befektetése jól mutatja elkötelezettségét amellett, hogy partnerei ki tudják használni ezen terület lehetőségeit,” – mondta Lawrence M. Walsh, a Channelnomics elnök-vezérigazgatója és vezető elemzője.

 

Az MSSP program leegyszerűsíti a működési folyamatokat, gyorsabb ügyfél belépést, rugalmas árazást, technikai belépést, fejlesztést és piacra lépési (GTM) folyamatot kínál. Ezen működési fejlesztések, valamint a kiegészítő MSSP képzések és engedélyezési szolgáltatások támogatják a partnereket abban, hogy megfeleljenek ügyfeleik kifinomult cyber-védelmi elvárásainak.

 

Az új Check Point MSSP program tartalma:

Gyors belépés: a Check Point MSSP programja az olyan praktikus támogatásokkal segíti a belépési folyamatok felgyorsítását, mint a mérnöki kiképzőtáborok, az engedélyeztetési workshopok, koncepció-igazolások (POC) és működési fejlesztések. 

Szakértői hálózat: az olyan elit szakértő hálózatokhoz, mint a bő 25 évnyi tapasztalattal rendelkező Check Point kutató- és incidenseket kezelő csapatokhoz való hozzáférés. 

A fenyegetések menedzselt beazonosítása és kezelése: a Check Point Infinity Architektúrában elérhető Horizon platformjának kibővítése révén az MSSP partnerek átfogó XDR/XPR, MDR/MPR és eseménymenedzsment képességekkel bíró, megelőzésen alapuló biztonsági folyamatokkal rendelkezhetnek. 

Rugalmas árazás: hamarosan a biztonsági portfolió egészében elérhetővé válnak a partnerek és ügyfelek bevonásának költsége nélküli számlázási opciók. 

 

MSSP-k kommentjei:

• Paul Solomon, a SoftCat menedzselt cyberszolgáltatásokért felelős vezetője: „Már több mint 10 éve kínálunk iparágvezető IT-szolgáltatásokat, melynek során csapatunk kibővítését olyan cyberbiztonsági szakértőkkel való együttműködésekkel oldjuk meg, mint a Check Point. Ezzel javítani tudjuk portfoliónkat és a biztonsági megoldások szélesebb körét tudjuk kínálni ügyfeleinknek.” 

• Craig Somerville, a Somerville Group alapító elnök-vezérigazgatója: „Az elmúlt évek során óriási mértékben nőttek az ügyfelek biztonsággal kapcsolatos elvárásai. Nem csupán szélesebb körű és komplexebb környezetek számára kell védelmet nyújtani, de az ügyfelek egyre inkább teljes mértékben rugalmas OpEx modelleket kérnek. Fantasztikus dolog látni, hogy a Check Point az ANZ piacon is elérhetővé teszi innovatív, teljes-körű MSSP programját, ráadásul ilyen sok együttműködési lehetőséggel. Nagy várakozással nézünk elébe a már meglévő Check Point alapú MSSP szolgáltatásaink bővítésének.”

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09