A Check Point Software gyorsabb, MI-alapú hálózati biztonságot és magas szintű fenyegetések elleni védelmet kínál

forrás: Prím Online, 2022. november 19. 12:50

A Check Point Quantum Titan, a Check Point cyber-biztonsági platformjának legújabb kiadása forradalmasítja az IoT biztonságot és fenyegetésekkel szembeni védelmet, innovatív mesterséges intelligencia (MI) és mély tanulás (deep learning) technológiák alkalmazásával nyújt védelmet a legkifinomultabb támadások, köztük a nulladik napi adathalász és domain név rendszer visszaélések ellen. 

A Check Point Software Technologies Ltd. bemutatta a Check Point Quantum Titan-t, a vállalat Quantum cyberbiztonsági platformjának legújabb kiadását, mely három új software blade-et tartalmaz. Ezek mesterséges intelligencia és mély tanulás technológiák alkalmazásával nyújtanak önálló IoT biztonságot, valamint magas szintű fenyegetésekkel szembeni védelmet a domain név rendszer visszaélések (DNS) és adathalászat ellen. A Check Point Quantum Titan jelenleg egyike az iparág olyan platformjainak, melyek egyaránt kínálnak IoT-eszköz azonosítást és azok zéró bizalom elvén alapuló védelmi profiljainak automatikus alkalmazását. 

 

„A cyber-fenyegetések egyre kifinomultabbak, gyakoribbak és költségesebbek. Az IoT eszközök és a multi-felhők terjedése drámai mértékben megnövelték az összetettséget és a komolyabb hatással bíró adatszivárgások lehetőségét. Ennek megfelelően, a vállalatoknak olyan biztonsági intézkedéseket kell foganatosítaniuk, melyek nem csupán hatékonyak, de eredményesek is, és építenek a mindennapossá vált, rejtőzködő cybertámadások elleni védelemhez szükséges biztonsági analitikára és automatizációs lehetőségekre,” – mondta Frank Dickson, az IDC Group biztonságért felelős elnök-helyettese. „A Check Point a Titannal, a Quantum biztonsági platform legújabb kiadásával, vigyáz arra, hogy kivédje ezen nehezen megfogható cyber-támadásokat. Ez magába foglalja a Check Point innovatív fenyegetésekkel szembeni védelmét, az automatizációt, a fenyegetésekkel kapcsolatos adatok elemzését és az egységesített biztonsági menedzsmentet, aminek köszönhetően a hálózat, az adatközpont, a felhő, a végpontok és az IoT egészében egyszerűbb a működés és nagyobb a biztonsági hatékonyság.”

 

 

Eyal Manor, a Check Point Software Technologies termék-menedzsmentért felelős elnök-helyettese a következőket mondta: „A fenyegetések folyamatosan változó világával tartani a lépést egyre összetettebb és jelentős kihívásokat jelentő feladat, különösen, amikor a hagyományos hálózatbiztonsági menedzsment eszközöknek hetekre, de akár hónapokra is szükségük van a frissítések feldolgozásához. A mesterséges intelligenciát és mély tanulási módszereket alkalmazó, új Quantum Titan platform gyorsabb és hatékonyabb, olyan innovatív tulajdonságokkal bír, melyek még több fenyegetés kivédésében segítenek.”

 

Az új Check Point Quantum Titan a fenyegetésekkel szembeni védelmi technológiák, folyamatok és szabályzatok konszolidációjával és automatizálásával kínál nagyobb biztonságot és kisebb komplexitást. Ezzel a szervezetek összetett, szétterjedt hálózatai számára okosabb és hatékonyabb védelmet nyújt, helyben és a felhőben egyaránt. 

 

A Check Point Quantum Titan jellemzői:

• Fenyegetésekkel szembeni védelem új, MI-alapú mély tanulás motorokkal: A hagyományos szolgáltatások nem képesek beazonosítani a kifinomult, nulladik-napi adathalász kampányokat. A Quantum Titan két új software blade-et vezet be, melyek mesterséges intelligencia és mély tanulás technológiákon alapulnak, az aláírás alapú technológiákhoz képest ötször több DNS támadást és négyszer több nulladik napi adathalász sérülékenységet védenek ki. 

• Önálló IoT biztonság: Az IoT számára elérhető, hagyományos biztonsági megoldások kiegészítő hardware szenzorokat és befektetéseket igényelnek, valamint nagyon sok időt a kézi telepítéshez és adminisztrációhoz – mindezt csupán a támadások beazonosításához és kezeléséhez, nem pedig azok megelőzéséhez. A Quantum Titan platformján keresztül elérhető Quantum IoT Software blade új verziója nem csupán jogvédett, gyors és hatékony védelmet nyújt minden IoT eszköz számára, de automatikusan alkalmazza a zéró bizalom elvén alapuló profilokat is, így a szervezet kevesebb mint öt percen belül el tudja kezdeni a támadások elleni védelmet.

• Üzleti elveknek megfelelő biztonsági teljesítmény: A helyben elérhető biztonsági rendszerek nem skálázzák és priorizálják a teljesítményt automatikusan a munkaterhelés csúcsidőszakai és a kritikus kockázatot jelentő alkalmazások szerint. A Quantum Titan húsznál is több, hatékonyságot és teljesítményt előtérbe helyező jellemzőjével jelentős teljesítménynövekedést nyújt a kritikus kockázatot jelentő alkalmazások számára. Az automatizált skálázhatóságnak köszönhetően, a platform a csúcsidőszakokban és váratlan forgalomnövekedés esetén azonnal priorizálja az alkalmazásokat és a nagy munkaterheléseket

 

A Check Point Software a Quantum Titan biztonsági platform, a Quantum Maestro és a Quantum IoT megoldások révén átalakítja azt, ahogyan a szervezetek kezelik a hálózati biztonságot: ezeknek köszönhetően ugyanis egyszerűsíteni tudják az adatközpontok munkafolyamatainak irányítását és a felmerülő igények szerint képesek skálázni biztonsági gateway-eiket. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05