Új, innovatív szereplő a kiberbiztonsági piacon

forrás: Prím Online, 2022. december 4. 13:56

A világszerte információtechnológiai szolgáltatásokat nyújtó, Magyarországon is több mint 750 embert foglalkoztató Unisys, valamint a multicloud piacon aktív Faction bejelentette, hogy közösen kínálnak majd teljes körű megoldásokat az adatvédelem, a kiberbiztonsági helyreállítás és az üzletmenet-folytonosság területén. A felek kiemelték, hogy mind helyben telepített rendszerekhez, mind többfelhős környezetben elérhetővé teszik a közös szolgáltatásokat.

Az új megoldás a következő szolgáltatásokat foglalja magába:

• Adatvédelemi szoldáltatás: egy kriptográfiailag elkülönített adattár segítségével, amely képes bármely helyszíni Dell PowerProtect készüléken vagy felhőben tárolt adatot közvetlenül egy Faction felhőcsomópontra másolni. A replikálást követően az ügyfelek könnyedén csatlakoztathatják adataikat több felhőhöz is a Faction Internetwork eXchange (FIX) L2 hálózati adatszövet segítségével.

• Kiberbiztonsági helyreállítási megoldások: a piacvezető helyreállítási megoldás kínálnak a Dell PowerProtect CyberRecovery segítségével, amely a Dell innovatív automatizációs munkafolyamat-menedzsment és biztonsági elemző eszközei révén biztosítja a hatékony adatvisszaállítást. A megoldás tartalmazza a Unisys Stealth biztonsági szoftverét is, amely teljes hálózatokat képes átalakítani a „zéró biztonság” elvén működő, rendkívül biztonságos hálózatokká, akár helyben, akár felhőben, anélkül, hogy szükséges lenne változtatni a bevált alkalmazásokon.

• Üzletmenet-folytonosság a Unisys kiberhelyreállítási szolgáltatásainak kihasználásával: ez a megoldás biztosítja a folyamatos felügyeletet a kiberbiztonsági tárolóból történő visszaállítás során, hogy a lehető leggyorsabban helyreállítsa a kompromittált munkakörnyezetet, lehetővé téve a szervezetek számára, hogy minimális fennakadás nélkül visszatérjenek a normál működéshez.

 

„Úgy véljük, hogy a Faction úttörő multicloud adatplatformja – amely skálázható, nagy áteresztőképességgel bír és többféle protokollt támogat – tökéletes megoldást nyújt azoknak a szervezeteknek, amelyek olyan többfelhős stratégiát kívánnak megvalósítani, ami nemcsak az adatok gördülékenyebb elérhetőségét biztosítja, hanem egyúttal az innovációt is előmozdítja” – mondta el Manju Naglapur, az Unisys felhő- és infrastruktúra-megoldásokért felelős vezető alelnöke és általános igazgatója. A szakember hozzátette: „A Unisys mély szakértelemmel rendelkezik a felhőmegoldások biztonságos és nagy volumenű szállításában. Jelentős tapasztalatunk van továbbá a szigorúan szabályozott magán- és közszférabeli szervezetek biztonságos felhőmegoldásainak létrehozásában és üzemeltetésében, ami jelzi rátermettségünket az érzékeny digitális eszközök védelme területén. Ez az új megoldás ezen a területen erősíti portfóliónkat és lehetőséget ad ügyfeleink jobb kiszolgálására.”

 

„A Unisys személyre szabott professzionális és menedzselt szolgáltatásokat nyújt az ügyfelek számára a partnerség keretében, ezen túlmenően pedig egy további hálózati biztonsági réteget biztosít a Faction felhőbeli adatszolgáltatásai számára, ami még tovább növeli az ügyfelek izolációs és szegmentációs képességeit – mondta el John Drake, a Faction stratégiai szövetségekért felelős szenior alelnöke. – Bízunk benne, hogy az új megoldás nagyban hozzájárul majd az ügyfelek kiberbiztonsági ellenálló képességének javulásához, és a Unisys portfóliójának egyik legkeresettebb terméke lesz.”

Kulcsszavak: biztonság Faction Unisys

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05