Elismerték a Schneider Electric egyenlő fizetésekért tett erőfeszítéseit

forrás: Prím Online, 2023. február 1. 18:33

A Világgazdasági Fórum egyik szervezete iránymutatóként nevezte meg a Schneider Electric-et a sokszínűség, egyenlőség és befogadás területén indított Globális béregyenlőségi kezdeményezéséért. A Schneider Electric, az energiamenedzsment és az ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat programja 2014-ben indult el 12 országban, kísérleti jelleggel, azóta több mint 100 országban valósult meg, és 2020 végére a vállalat dolgozóinak 99,6 százalékát érte el. 

A Világgazdasági Fórum által, a McKinsey & Company-val együttműködésben létrehozott Global Parity Alliance egy globális, iparágakon átívelő szervezet, amely azért dolgozik, hogy a vállalkozások minél szélesebb körében épüljön be a vállalati kultúrába a sokszínűség, egyenlőség és befogadás (Diversity, Equity, Inclusion – DEI). 

 

„Megtisztelő, hogy elismerést kaptunk a nemek közötti egyenlőség iránti elkötelezettségünkért. Hisszük, hogy a befogadó és gondoskodó vállalati kultúra kulcsfontosságú a fenntartható jövő megteremtéséhez. Hosszú távú pozitív hatást akarunk gyakorolni a munkatársainkra, a vállalatunkra és a bolygónkra – és ezt csak úgy érhetjük el, ha mindenki számára, mindenhol egyenlő lehetőségeket biztosítunk. Az évek során nagy lendületet és előrelépést értünk el ezen a területen, és eltökéltek vagyunk abban, hogy továbbra is a munkavállalói élmény része legyen nálunk a méltányosság és a befogadás” – mondta el Charise Le, a Schneider Electric humánerőforrás-igazgatója.

 

 

A Schneider Electric globális béregyenlőségi kezdeményezése révén évről évre csökkentette a férfiak és a nők juttatásai közötti különbségeket, átfogó módszertant vezetett be a bérek közötti egyenlőtlenségek mérésére, a lokális HR csapatok a helyi adottságokra szabott intézkedéseket hoztak, a jövedelmeket rendszeresen, teljesítményalapúan vizsgálták felül, tovább képezték a HR munkatársakat, valamint automatizált adatelemzést vezettek be. 

 

A vállalat célkitűzése a béregyenlőség kapcsán, hogy 2025-re elérje és fenntartsa az egy százalékosnál kisebb eltérést a béreknél az összes alkalmazott esetében, és elérje az 50:40:30 arányú nemek közötti egyensúlyt (azaz az újonnan felvettek között 50, az első vonalbeli vezetők között 40, a felsővezetők körében pedig 30 százaléknak kell lennie a nők arányának). A társaság emellett egy béregyenlőségi szimulátor bevezetését is tervezi, amely szélesebb körű rálátást biztosít a bérkülönbségekre vonatkozó adatokra, támogatva ezzel a vezetők, a HR szakemberek és a toborzók munkáját, hogy megfelelő ajánlatokat tehessenek a potenciális jelölteknek. 

 

A Schneider Electric magyarországi érdekeltségeinél az elmúlt években rendkívül komoly eredményeket tudtak felmutatni a bérszakadék megszüntetése kapcsán. Mára elérték, hogy a mintegy 2000 hazai munkavállaló bérében azonos pozícióban gyakorlatilag nincs különbség amiatt, hogy valaki nő vagy férfi. Ahhoz, hogy ezt az eredményt fenntartsák, éves szinten az alkalmazottak összes juttatásaira fordított összeg egy meghatározott százalékát kifejezetten a bérkülönbségek rendezésére fordítják.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05