Mozikba szánt, nagyméretű LED-képernyőcsaládot jelentett be az LG

forrás: Prím Online, 2023. február 16. 14:05

Az LG Electronics (LG) bejelentette új, mozikba szánt LED-képernyőmárkája, az LG Miraclass piaci bevezetését. Az LG legújabb LED-képernyőcsaládja ideális azon moziüzemeltetők számára, akik újszerű, prémium minőségű szolgáltatást és magával ragadó élményt szeretnének nyújtani a mozilátogatóknak. A vállalat új kijelzői valósághű képmegjelenítéssel, természetes színekkel és mély feketékkel kápráztatják el a nézőket.

A „Miraclass” név – a Miracle és Class szavak kombinációja – az elképesztő képminőségre utal, amelynek révén a közönség teljesen elmerülhet a moziélményben. Fejlett LED-technológiájuknak köszönhetően az LG Miraclass kijelzői valósággal életre keltik a filmjeleneteket, és a hagyományosnál látványosabb nézői élményt, ezáltal pedig új értéket kínálnak a moziüzemeltetőknek és a látogatóknak.

 

 

Az LG Miraclass márkához jelenleg négy termékcsalád tartozik: az üzemeltetők különböző méretű (14 és 101 négyzetméter közötti), illetve felbontású (4K/2K) kijelzők közül választhatnak. Az öt méter széles LDAA025-1 és LDAA012 modellek az utóbbi években egyre népszerűbb, kis befogadóképességű mozik számára jelentenek ideális választást. Minden Miraclass kijelző kompatibilis a Dolby integrált médiaszerverével, az IMS3000-rel, ami azt jelenti, hogy a moziüzemeltetők prémium kategóriás kép- és hangminőséggel fokozhatják a nézői élményt.

 

 

Az önálló fénykibocsátású, háttérvilágítást nem igénylő LED-pixeleket alkalmazó LG Miraclass modellek mindegyike 24 bites színfeldolgozással és kiemelkedő kontraszttal garantálja a képernyőn megjelenő képek mélységét és élénkségét. A kijelzők erőteljes, egyenletes fényerőt biztosítanak anélkül, hogy a képfelület sarkai sötétebbek lennének – a teljes „mozivásznon” így tiszta, torzításmentes képeket jelenítenek meg. Az LG Miraclass mozikijelzői 68,7 milliárd szín megjelenítésére képesek, így a nézők pontosan olyan árnyalatokban láthatják majd a filmeket, ahogyan azokat alkotóik a stúdióban megálmodták.

 

 

Az LG Miraclass intuitív szoftvere könnyű kezelhetőséget kínál az üzemeltetők számára, ráadásul – mivel használatukkal nincs szükség a vetítőgépnek helyet adó külön helyiségre – a hagyományos mozis megoldásokhoz képest jóval helytakarékosabb és hatékonyabb is. Az LG Miraclass képernyők fényereje öt fokozatban, 48 és 300 nit között állítható, így a 2D/3D filmek lejátszásától kezdve a vállalati prezentációkon át a különféle ünnepségek során levetített tartalmak lejátszásáig számos különféle felhasználási módhoz ideálisak.

 

 

„Az LG-nél meggyőződésünk, hogy a Miraclass kijelzők a moziüzemeltetők minden igényét kielégítik majd, miközben emlékezetes élményt kínálnak a magas elvárásokkal érkező nézőknek is” – mondta Paik Ki-mun, az LG üzleti megoldások divíziójának alelnöke és üzleti kijelzőkért felelős vezetője. „A hasonló kijelzők iránti növekvő keresletet, valamint a mozitársaságok változatos igényeit látva tervünk, hogy a jövőben további termékcsaládokat és modelleket vezessünk be ebben a piaci szegmensben.”

Annak ellenére, hogy a mozikba szánt LED-es megjelenítők viszonylag új megoldásnak számítanak, az LG LED alapú kijelzői már számos nagy moziláncban megtalálhatók világszerte, amelyek köre folyamatosan bővül Ázsiában, Európában és Észak-Amerikában. Nemrégiben Spanyolországban, a vilanovai Odeon Multicines moziban kapott helyet az LG egyik Miraclass kijelzője, amit hamarosan további LED-megjelenítők telepítése követ majd a madridi és barcelonai Odeon Multicines mozikban. 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Még szélesebb körben elérhetők a Galaxy AI funkciók a One UI 6.1 frissítéssel

Még több Galaxy felhasználó léphet be a mobil AI új korszakába: a One UI 6.1 frissítéssel korábbi készülékeken is elérhetővé válnak a Galaxy AI funkciók március 28-tól. A Galaxy S23 széria, az S23 FE, a Z Fold5 és a Z Flip5 készülékek, valamint a Tab S9 termékcsalád tagjain is elérhetők lesznek azok a lehetőségek, melyeket az idén bemutatott Galaxy S24 széria felhasználói már kipróbálhattak.

2024. március 27. 19:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05