Közlekedéstudomány: rangos díjakat kaptak a Széchenyi István Egyetem oktatói

forrás: Prím Online, 2023. február 19. 17:28

A győri Széchenyi István Egyetem aktív részese a hazai közlekedésszakmai életnek, amit Magyarország egyik legnagyobb országos műszaki-tudományos civil egyesülete, a Közlekedéstudományi Egyesület rangos elismerései is bizonyítanak. A szakmai szervezet az intézmény öt munkatársának és egy mesterképzéses hallgatójának tevékenységét díjazta.

A Közlekedéstudományi Egyesület minden év februárjában tartja éves díjátadó ünnepségét. Az idei rendezvény fontos szereplői voltak a Széchenyi István Egyetem munkatársai is. Az esemény rámutatott, hogy a hazai szakmai közélet az intézmény Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Karán folyó munkát ismeri és elismeri.

 

Többéves kiemelkedő tudományos és tudománynépszerűsítő tevékenységéért dr. Horváth Balázs, a kar dékánja Jáky József-díjban részesült. Ezt 1959 óta adják át minden évben három személynek az egyesület egyik legrangosabb kitüntetéseként.

 

Gaál Bertalan, dr. Horváth Balázs és Kovács Gergő az elismerések átadását követően

 

A Közlekedéstudományi Szemle folyóiratban megjelent cikkéért Gaál Bertalan, a Széchenyi-egyetem Közlekedési Tanszékének tanársegédje Irodalmi díjat vehetett át. A zsűri a Gaál Bertalan és Somfai András szerzőpáros „Javaslat a közterület témakörének komplex kutatására” című cikkét tartotta rendkívül értékesnek a rangos elismerés odaítéléséhez.

 

A Közlekedésmérnök mesterképzést a közelmúltban sikeresen lezáró Kovács Gergő első helyezést ért el a Közlekedéstudományi Egyesület által kiírt diplomamunka-pályázaton. Dolgozatának témája a budapesti trolibuszhálózat technikai és szervezési megújítása volt. 

 

A Közlekedéstudományi Egyesület és az Okos Válaszok Alapítvány közösen kiírt Innovációs Díj 2022 pályázaton való részvételéért Nagy Viktor, a Közlekedési Tanszék tanársegédje elismerő oklevélben részesült. Nagy Viktor pályázatában közlekedéstervezési feladatok automatizálásához kapcsolódó algoritmusokat dolgozott ki.

 

Ugyanezen a pályázaton való részvételéért Jóvér Vivien, a Közlekedésépítési és Vízmérnöki Tanszék tanársegédje is elismerő oklevélben részesült. Ő pályázatában a vasúti alépítmények vizsgálatával és avulásával összefüggésben dolgozott ki vizsgálati módszereket.

 

A Széchenyi István Egyetem immár nyugdíjas munkatársa, dr. Petőcz Mária örökös tagsági megtiszteltetésben részesült. A díjakat és elismerő kitüntetéseket a Közlekedéstudományi Egyesület elnöke, dr. Fónagy János korábbi közlekedési és vízügyi miniszter, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes adta át.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Lányok Napja az ELTE Informatikai Karán

Az ELTE Informatikai Kar ismét szeretettel várja az érdeklődőket a Lányok Napjára, ahol bemutatják, milyen izgalmas és kreatív feladatok várnak a jövő informatikusaira, és miért érdemes lányként ezt a pályát választani.

2024. április 18. 19:41

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Használt autót webshopból?

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 15:28

Megjelent a világ első unalmas telefonja

A Heineken a street kultúra ízlésformálójával, a Bodegával együttműködve bemutatta a Human Mobile Devices (HMD) által gyártott "The Boring Phone" készüléket.

2024. április 18. 13:15

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09