Az SAP megoldásával fejleszti digitalizációs programját a Lockheed Martin

forrás: Prím Online, 2023. február 21. 12:39

Digitalizációs stratégiájának fejlesztéséhez kibővíti együttműködését az SAP-val a Lockheed Martin Corporation. A nagyvállalat a RISE with SAP megoldásban rejlő lehetőségeket kiaknázva fejleszti felhőalapú képességeit, üzleti folyamatait, és ezzel tovább erősíti pozícióját.

A Lockheed Martin Corporation és az SAP együttműködése már csaknem 25 éve tart. A közös munkát most kiterjesztik azoknak az üzleti rendszereknek az átformálására, amelyek elengedhetetlenek a vállalat OneLM (1LMX) elnevezésű átalakulási programjához.

 

Az 1LMX egy, az iparágban élenjáró üzleti transzformációs és digitalizációs program, amelynek célja a gyorsaság, az agilitás, az adatokhoz való hozzáférés, illetve a Lockheed Martin versenyképességének növelése. Az adatok stratégiai erőforrásként való kezelésével, egy modellalapú, az értéklánc egészét lefedő vállalatirányítás megteremtésével, egyúttal a növekedés és működtetés érdekében a rendszerek, folyamatok karcsúsításával a Lockheed Martin egy ellenállóbb, biztonságosabb, és modernizált ellátási láncot alakít ki az Egyesült Államok védelmi ipara számára. 

 

A több évtizedes együttműködésre alapozva a Lockheed Martin szeretné kiaknázni a RISE with SAP megoldásban rejlő lehetőségeket. Ennek segítségével szeretné fejleszteni felhőalapú képességeit, üzleti folyamatait, azonosítani a hatékonyságnövelő lehetőségeket, új eszközök bevezetésével kialakítani alapvető üzleti folyamatait a FedRAMP szabványnak megfelelő felhőalapú környezetben az 1LMX kezdeményezés keretei közt, és támogatni a cég terveit a rendszerek együttműködése terén a kormányzati, védelmi és légiközlekedési piacon.

 

 

„Az államigazgatás beszállítói szerte a világon olyan speciális adminisztrációs, finanszírozási, erőforrástervezési kihívásokkal néznek szembe, amit csak egy integrált vállalatirányítási rendszerrel lehet költséghatékonyan kezelni. Nem utolsósorban pedig transzparenciát, és nonstop számonkérhetőséget várnak el ezektől a cégektől az állam egyes alrendszerei, akár egymástól függetlenül is. Ezt pedig felhős környezet nélkül képtelenség lebonyolítani” – magyarázza az együttműködés jelentőségét Pintér Szabolcs, az SAP Hungary ügyvezetője. 

 

A RISE with SAP egy csomagban kínálja az ehhez szükséges programokat, platformokat, eszközöket, és szolgáltatásokat. A megoldás átülteti a cég vállalatirányítási rendszerét az SAP S/4HANA Cloud felhőjébe, és jelentősen megnöveli az SAP-tól szolgáltatásként igénybe vett szoftverek arányát az üzleti technológiai platform, az intelligens költések, a humán élmények menedzselése, a digitális ellátási láncok és egyéb funkciók területén is. Az SAP Business Technology Platform (SAP BTP) biztonságos innovációs platformot biztosít a Lockheed Martin számára az új technológiák fejlesztéséhez, az SAP Analytics Cloud megoldás pedig a stratégiai adatkezeléshez és elemzési feladatok megoldásához járul hozzá.

 

„Ügyfeleink, köztük az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma, gyorsan változó fenyegetésekkel néznek szembe, és különösen fontos számukra, hogy gyorsabbá és agilisabbá váljanak anélkül, hogy a biztonság terén kompromisszumokat kellene kötniük. Az SAP-val kötött bővülő együttműködés, a felhő felé való elmozdulás révén képesek leszünk biztosítani a nagyobb sebességet, agilitást, biztonságot és ellenállóképességet ügyfeleinknek" – mondja Yvonne Hodge, a Lockheed Martin informatikai vezetője. „Ezzel a megállapodással pontosabban tudjuk irányítani a termékek hatásait, munkatársaink jólétét, az erőforrások hatékony felhasználását és az adatok biztonságát. Képesek leszünk még jobban működtetni üzleti tevékenységünket, és ami a legfontosabb: minden adott lesz ahhoz, hogy átformáljuk a folyamatokat, amelyekkel az Egyesült Államok és szövetségesei biztonságához elengedhetetlen termékeket tudunk tervezni, vásárolni, építeni és üzemeltetni."

 

Az SAP iparági tapasztalata, a RISE with SAP megoldás, valamint az SAP S/4HANA ereje és megbízhatósága révén a Lockheed Martin tovább erősítheti jelenlegi pozícióját, mint intelligens, fenntartható, a felhőben működő vállalat, mindezt kompromisszumoktól mentesen, biztonságos működéssel. „Csaknem 25 évi együttműködés után büszkék vagyunk arra, hogy a Lockheed Martin az SAP technológiája segítségével teljesít olyan egészen hihetetlen küldetéseket, mint a holdra szállás. Ezzel a bejelentéssel most a Holdnál is távolabbra tekintenek: a digitális átalakulással a világ egyik leginnovatívabb vállalatává válnak, kéz a kézben az SAP-val" – hangsúlyozza Scott Russell, az SAP igazgatósági tagja.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05