Az LG megoldásai teljesítik a legújabb gépjármű-kiberbiztonsági szabványok követelményeit

forrás: Prím Online, 2023. február 28. 14:12

Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy járműalkatrészei megfelelnek az ISO/SAE 21434 szabványnak, amely alapvető fontosságú az ENSZ Európai Gazdasági Bizottságának (ENSZ-EGB / UNECE) 155. számú előírása (UN R155) szempontjából. 

Ez a szabvány autóipari kiberbiztonsági intézkedéseket ír elő a jármű- és járműalkatrészgyártók számára, és meghatározza, hogy a gyártók tanúsított kiberbiztonsági irányítási rendszereket alkalmazzanak a hackerek és más kiberbiztonsági fenyegetések elleni védelem érdekében. A digitális biztonságra vonatkozó legszigorúbb előírásoknak megfelelve az LG gépjármű-kiberbiztonsági rendszere a vezető globális minősítő intézetnek számító TÜV Rheinland ISO/SAE 21434 tanúsítványát kapta meg.

 

Az ENSZ-EGB járművekre vonatkozó kiberbiztonsági előírásait, köztük az UN R155-öt azért hozták létre, hogy a jelenlegi és jövőbeli autómodelleket biztonságosabbá tegyék a kibertámadások egyre növekvő kockázatával szemben. Mivel a járművek ma már nagy mennyiségű adatot gyűjtenek, kezelnek és tárolnak, a kiberbiztonság az autóipar egyik fő fókuszterületévé vált. Az uniós országokban az autógyártóknak kiberbiztonsági irányítási rendszereket (CSMS) kell bevezetniük, és járműtípus-jóváhagyást (VTA) kell megszerezniük ahhoz, hogy gyártmányaikat forgalomba hozhassák. Az EU-n kívüli régiókban, például Észak-Amerikában és Ázsiában szintén hasonló típusú szabályok és előírások léptek hatályba.

 

 

Ebben a környezetben a kiberbiztonsági irányítási rendszerek tanúsítása döntő szerepet játszik az autóipari alkatrészek versenyképességében. Az LG kulcsfontosságú termékei, köztük a járműfedélzeti infotainment- (IVI) és telematikai rendszerek megfelelnek az ISO/SAE 21434 szabványban meghatározott szigorú kiberbiztonsági követelményeknek az UN R 155 szerint. Ez azt jelenti, hogy a vállalat autóipari partnereinek rendkívül biztonságos és megbízható mobilitási megoldásokat kínál, amelyek megfelelnek a legújabb szabványok előírásainak, ill. meghaladják azokat. A kiberbiztonsági folyamatok fejlesztése és működtetése terén szerzett jelentős tapasztalatai alapján az LG gyorsan tud reagálni az új szabványokra, ami egyértelmű előnyt jelent a vállalat számára az iparág többi szereplőjével szemben.

 

Az LG saját tanúsított kiberbiztonsági irányítási rendszerét használja az autógyártók számára történő, a sebezhetőséggel szemben ellenállóbb járműalkatrészek és megoldások fejlesztésére. A jövőben a vállalat szorosan együttműködik majd ügyfeleivel az LG megoldásait alkalmazó járművek kiberbiztonságának tesztelésében is, elősegítve ezzel azt, hogy a járművek teljes működési élettartamuk alatt védve legyenek a kiberbiztonsági fenyegetésekkel szemben.

 

2021 szeptemberében az LG az izraeli Cybellum kiberbiztonsági vállalat felvásárlásával erősítette meg képességeit a mobilitás jövőjének e rendkívül fontos területén. Az LG kiberbiztonság iránti elkötelezettsége és a kiberbiztonságba történő befektetései révén a vállalat jelentős eredményeket ért el, többek között az ENSZ Európai Gazdasági Bizottságától nemrégiben megkapott hitelesítést.

 

„Őszintén gratulálunk az LG-nek, hogy kiberbiztonsági irányítási rendszerei megszerezték a ISO/SAE 21434 tanúsítványt” – mondta Frank Juettner, a TUV Rheinland Korea elnök-vezérigazgatója. „Az elmúlt évtizedben az autóipar átalakult azért, hogy megfeleljen a továbbfejlesztett járművek iránti igényeknek. Az autóipari kiberbiztonsági fenyegetések elleni védelem megerősítése végső soron mind a felhasználók, mind a beszállítók számára előnyös, ez a tanúsítvány pedig az LG megelőző válaszlépésének tekinthető, amellyel felkészül a jövő autóipari piacának biztonsági kihívásaira.”

 

„A szoftveresen definiált járművek korában a megbízható kiberbiztonság nyújtása egyre nagyobb szerepet fog játszani az autóiparban” – mondta Eun Seok-hyun, az LG járműalkatrészek üzletágának elnöke. „Az ISO/SAE 21434 tanúsítvány megszerzése azt mutatja, hogy képesek vagyunk alkalmazkodni és gyorsan reagálni az új szabályozásokra, amelyek célja a járművek és az utasaik kibertámadásoktól való védelme.”

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05