A Lenovo PC megoldásai felgyorsítják a digitális átalakulást

forrás: Prím Online, 2023. február 28. 20:11

A Lenovo az MWC 2023 kiállításon bemutatta legújabb PC megoldásait, melyek segítenek alkalmazkodni a hibrid munkastílusokhoz, és felruházzák a felhasználókat számos fejlett, az igényeknek és elvárásoknak megfelelő funkcióval. 

A progresszív és kortárs tervezési filozófiát magában foglaló legújabb PC-megoldások – beleértve a ThinkPad portfólió átfogó frissítését – a rendszerteljesítmény javítására, a fenntarthatóbb anyagok fokozott használatára és a felhasználói élmény folyamatos javítására összpontosítanak. A második generációs ThinkPad Z13 és a Z16 laptopok a hardver- és szoftverfunkciói kulcsfontosságú területeken fejlődtek, a felhasználók kreatív kiteljesedése érdekében. A ThinkPad Z13 egy új, természetes anyagokból1 készült Flax Fiber borítással érkezik az egyedi megjelenés érdekében. A Lenovo ezen felül bemutatta az újraalkotott negyedik generációs ThinkPad X13 és az X13 Yoga készülékeket, keskenyebb kerettel, új színekkel és anyagokkal, melyek elősegítik a hibrid munkavégzést és a mobilitást. A 2023-as ThinkPad portfóliót a negyedik generációs T14s, T14 és a második generációs T16 készülékek, valamint a negyedik generációs ThinkPad L13, L13 Yoga, L14 és L15 nagyteljesítményű laptopok egészítik ki, kifejezetten az üzleti munkavégzéshez kialakítva, megfelelve a mobilis számítógéphasználat igényeinek. 

 

Az értékközpontú, produktivitásra összpontosító vállalkozások számára ideális választás az ötödik generációs 16:10-es képarányú ThinkPad E14 vagy a 16-hüvelykes kialakítású ThinkPad E16. A gyakran utazók számára ideális választás lehet a 13-hüvelykes és 14-hüvelykes méretben, laptopok széles kínálatához elérhető ThinkPad Professional Sleeve. A rendkívül sokldalú ThinkCenter Tiny-in-One Gen 5 Monitor fejlesztett audiovizuális lehetőségekkel és újratervezett funkciókkal érkezik, így számos munkahelyi helyzethez alkalmazható. Ezen felül a felhasználók a legújabb IdeaPad Duet 3i által nyújtott rugalmasságot is ki tudják használni: a Windows 11 operációs rendszerrel érkező laptop gyors átmenetet biztosít a kagylóhéj és a tablet üzemmódok között, a ChromeOS rendszert futtató IdeaPad Slim 3 Chromebook pedig számos hangzásbeli, megjelenítési és kapcsolódási fejlesztésben részesült. 

 

Az újonnan bejelentett termékek a Lenovo TruScale Device szolgáltatás (DaaS) részeként is elérhetők, mely lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy a digitalis munkahelyi megoldások széles választékát alkalmazzák, beleértve a rugalmas fizetési módszereket és az IT megoldások hatékony alkalmazását az üzleti igények kielégítése érdekében. A Lenovo Premier Support Plus szolgáltatás használatával a vállalatok tovább javíthatják produktivitásukat és csökkenthetik költségeiket. Az újonnan bejelentett átfogó prediktív támogatási megoldás olyan szolgáltatáscsomagot kínál, amely a Lenovo Device Intelligence által vezérelt mesterséges intelligencia észrevételeit is hasznosítja, és segít az IT csapatoknak előre jelezni és megakadályozni az esetleges leállásokat. 

 

Egy friss Lenovo kutatás alátámasztja, hogy a célorientált informatika a pozitív elkötelezettség, a hibrid munka rugalmassága és a munkavállalói élményre való nagyobb összpontosítás révén számos tényező tekintetében javíthatja a munkaerő átalakulását. Ahhoz, hogy a végfelhasználók a lehető legtöbbet hozzák ki magukból, a mai hibrid munka világához igazított megoldásokra van szükség, amelyek a megnövelt produktivitásra és a csapatmunka megkönnyítésére összpontosítanak. A Lenovo legújabb ThinkPad laptopjai olyan emberközpontú innovációkat mutatnak be, amelyek központi szerepet játszanak a pozitív munkavállalói tapasztalatok elősegítésében, valamint olyan funkciók bevezetésében és fejlesztésében, amelyek új módszerekkel teszik hatékonyabbá a hibrid munkavégzést és elősegítik a céltudatos gondolkodást, miközben jelentős erőfeszítéseket tesznek a fenntarthatóbb termékek létrehozása érdekében.

 

 

A ThinkPad portfólió fokozottan összpontosít a körforgásos gazdaságra

 

A Lenovo tervezői és mérnöki csapatai több ezer órát töltenek a gyártás, az anyagok, az energiahatékonyság, a szervizelés és a csomagolás terén megvalósuló innovációk kutatásával, hogy még fenntarthatóbb termékeket állíthassanak elő. A Lenovo továbbra is a rugalmasabb és fenntarthatóbb globális ellátási láncba való befektetésre összpontosít, a fenntartható repülőgép-üzemanyag és bioüzemanyagok használatának növelésével, megújuló energiaforrások telepítésével a gyáraiban és a legmodernebb energiahatékony gyártási folyamatok alkalmazásával, amelyek hozzájárulnak a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez.

 

A Lenovo ezen felül bátorítja felhasználóit saját fenntarthatósági céljainak elérésére olyan szolgáltatások segítségével, mint a CO2 Offset Service, amely már több, mint egy millió tonna szén-dioxidot kompenzált a Think PC-k eladásából, és az Asset Recovery Service, amely immmáron 15 éve segít az ügyfeleknek az elhasználódott technológiai hardverek ártalmatlanításában.

 

A frissített ThinkPad X1 laptopok decemberi bemutatását követően a ThinkPad portfolio további termékeiből is új, valamint frissített modellek érkeznek, melyek tovább fejlesztik az egyik legsokoldalúbb laptop-portfóliót. Az újrahasznosított anyagok és a fogyasztás utáni műanyag (Post Consumer Content, PCC) fokozott használata bizonyos alkatrészekben összhangban van a Lenovo körforgásos gazdaság iránti elköteleződésével, mely segít a vállalatnak, hogy 2050-re elérje a nettó nulla kibocsátást (ezt a közelmúltban a Science Based Targets kezdeményezés (SBTi) segítségével hitelesítették). 

 

Az alábbi táblázat mutatja be a Lenovo folyamatos törekvéseit az iránt, hogy 2023-ban még fenntarthatóbb gyakorlatokat alkalmazzon a ThinkPad termékek és csomagolások tervezése kapcsán:

 

 

Ezen felül a 2022 decemberében bejelentett, új Lenovo Commercial Vantage alkalmazás elérhető lesz az új ThinkPad Z-szériában, az X13-szériában, valamint a T-szériában és az L-szériában. A Commercial Vantage szoftverben található intuitív funkciók egyértelműen azonosított címkékkel és információkkal igyekeznek irányítani és ösztönözni a felhasználókat bizonyos beállítások engedélyezésére, amelyek célja az energiafogyasztás csökkentése vagy az alkatrészek élettartamának meghosszabbítása.

 

A ThinkPad úttörő innovációkat mutat be kialakítás, teljesítmény és felhasználói élmény tekintetében

 

A modern formatervezési tendenciáknak megfelelően a ThinkPad Z13 Gen 2 és a ThinkPad Z16 Gen 2 a legújabb AMD Ryzen 7000 Series processzoraival és AMD Radeon 700M Series videokártyákkal, valamint Windows 11 operációs rendszerrel rendelkezik, és akár 64GB kétcsatornás memóriával, valamint akár 2 TB PCIe SSD-vel bővíthető, így a felhasználók hatékony segítséget kapnak a legnagyobb kihívást jelentő feladatok esetén is. A ThinkPad Z13 Gen 2-hez egy opcionális, 75%-ban újrahasznosított alumíniumból készült felső burkolathoz ragasztott, új, természetes szálakkal megerősített anyag is elérhető. Ez a lenszálas anyag 100%-ban olyan mezőgazdasági melléktermékből készül, amelyet a lenmag betakarítása után gyűjtöttek be, és amelyet egyébként hulladékként kidobnának.

A jellegzetes megjelenés, a karcsú, vékony és könnyű formák és a rendkívül keskeny keretek még vonzóbbá teszik a ThinkPad-szériát. A gyors és megbízható Wi-Fi 6E3 az FHD kamerával és a Dolby Voice kompatibilis mikrofonokkal közösen kiemelkedő audiovizuális élményt biztosít, ami lehetőé teszi a hatékony és magával ragadó közös munkát, különös tekintettel a nem egy helyen történő munkavégzésre. 

 

A nagyméretű haptikus érintőpad az ikonikus TrackPoint mellett helyezkedik el, hogy kényelmes és pontos bevitelt biztosítson, akármelyikre is legyen szükség. Dupla koppintással megnyílik a TrackPoint gyorsmenüje, amely négy menükártyát jelenít meg. Ezek a menükártyák mostantól a felhasználó preferenciái alapján testre szabhatók egy listából, beleértve a kamera és a mikrofon funkcióit, de könnyedén konfigurálhatók a kiválasztott akkumulátor-beállítások és az olyan preferált audioeszköz-beállítások is, mint a Bluetooth vagy a beépített hangszórók.

Az újratervezett ThinkPad X13 Gen 4 és a ThinkPad X13 Yoga Gen 4 karcsúbb, keskenyebb keretekkel rendelkezik, növelve a képernyő-test arányt, és javítva a hibrid munkafunkciókat a gyakran utazók számára. A Dolby Audio hangszórók mostantól a felhasználóval szemben helyezkednek el a még magával ragadóbb hangzás érdekében, és az új, opcionális 5 megapixeles, infravörös kamerával ötvözve a videokonferenciák valóban közös élményt nyújtanak. A mélyfekete és élénk színekkel még színesebbé teszik az élményt, mivel az X13 Gen 4 konfigurálható egy új, Dolby Vision-kompatibilis és Eyesafe Certified Natural Low Blue Light technológiával rendelkező 13,3 hüvelykes 2,8K OLED kijelzővel, amely segít csökkenteni a szem megerőltetését. A biztonságot és a könnyű használatot fokozza a hangalapú emberi jelenlét-érzékelő, amely megvéd az "váll fölötti" megfigyelőktől, és egyszerűsíti a rendszerbe való bejelentkezést a Windows Hello arcfelismeréssel.

 

A ThinkPad X13 Gen 4 és az X13 Yoga Gen 4 akár Windows 11 Pro operációs rendszerrel is kompatibilis, és a legújabb, 13. generációs Intel vPro és integrált Intel Iris Xe megjelenítéssel rendelkező Intel Core processzorok vezérlik. Az X13 Gen 4 a legújabb AMD Ryzen 7000 Series Mobile Processzorokkal és az AMD Radeon 700M Series videokártyákkal is konfigurálható. 

 

A ThinkPad T-széria 2000 májusi bemutatása óta több mint húsz generáción át mutatott be kialakítás és teljesítménybeli, valamint produktivitást elősegítő innovációkat. A legújabb generáció új szintre lépett, a fokozatos fejlesztésekkel, és a fent említett fenntarthatóbb anyagok alkalmazásával. Az új, opcionális 5MP-es Infravörös kamera javíthatja a felhasználói élményt, mivel a hibrid munkavégzés egyre jobban épül a videokonferenciákra. A T14 Gen 4 és a T16 Gen 2, valamint a T14s Gen 4 esetében több alacsony kékfényű kijelző opció áll rendelkezésre a szem megerőltetésétől való védelem érdekében, beleértve a mostantól elérhető 2,8k OLED panel opciót is.

A ThinkPad L13 Gen 4 és az L13 Yoga Gen 4 alacsony kékfényű kijelző opciót is tartalmaz, amely az akkumulátor hatékonyságának növelése érdekében alacsony fogyasztású. A legújabb L-sorozat, köztük az L14 Gen 4 és az L15 Gen 4 mostantól akár 2 TB-os SSD-tárolóval is választható, ami kétszerese az előző generáció kapacitásának.

 

A kiválasztott modelleken elérhető Lenovo View alkalmazás intelligens kamera-alapú funkciók kiváló csomagját kínálja, amelynek célja, hogy a felhasználók kihasználhassák a beépített kamera erejét a videohívások élményének fokozása, valamint a biztonság és a digitális egészség javítása érdekében. Az adatvédelmi beállítások, a szemhasználattal kapcsolatos riasztások, az automatikus képkeretezés és a videójavító algoritmusok csak néhány az elérhető beállítások közül, amelyek zökkenőmentesen működnek együtt a főbb egységesített kommunikációs alkalmazásokkal.

 

A ThinkPad Professional Sleeve a klasszikus ThinkPad dizájnt viseli, 13"-as és 14"-es méretben egyaránt kapható, hogy a megfelelő laptopokhoz testre szabottan illeszkedjen, egyúttal úgy tervezték, hogy az ingázást is könnyebbé tegye. A könnyen hozzáférhető elülső zsebbel a felhasználók könnyedén tárolhatják a telefont, a kábeleket és a tartozékokat. Ráadásul a felhasználók mindezt úgy tehetik meg, hogy közben egyre több fenntartható anyagot használnak, köszönhetően a vegán bőr és a 100%-ban újrahasznosított polietilén-tereftalát (PET) okos használatának a külső oldalon, valamint a bambuszrost bélésnek a belső oldalon.

 

A ThinkPad E-széria lendületet biztosít a kis- és középvállalkozások számára

 

A Lenovo a kis- és középvállalkozások számára egy másik laptop portfóliót is biztosít: a prémium és jellegzetes ThinkBook portfólió mellett az értéktudatos felhasználók a legújabb ThinkPad E14 Gen 5 vagy az új 16 hüvelykes ThinkPad E16 közül választhatnak. Az E sorozat mostantól 16:10 képarányú kijelzőkkel rendelkezik, amelyek megnövelt, 90%-ot meghaladó képernyő-test arányt biztosítanak, az új billentyűzet és a nagyobb, 115 mm-es érintőpad kialakítással pedig a felhasználók számára  kényelmesebbé és produktívabbá válik a munkavégzés. 

 

Az akár Windows 11 Pro operációs rendszerrel és a legújabb 13. generációs Intel Core processzorokkal vagy a legújabb AMD Ryzen 7000 Series processzorokkal és AMD Radeon 610M videokártyával kapható könnyebb laptopok akár 40 GB memóriával, és akár 2 TB-ig terjedő kettős SSD tárolóval és az opcionális Wi-Fi 6E vezeték nélküli kapcsolaton keresztül a nagysebességű, stabil vezeték nélküli kapcsolat érdekében vezeték nélküli kapcsolattal is konfigurálhatók. Továbbá a 47Whr vagy 57Whr akkumulátor opciók révén a ThinkPad E14 Gen és E16 minden eddiginél alkalmasabb a mobilis és hibrid munkavégzésre.

 

A fejlesztett ThinkCentre TIO Gen 5 monitorok (22” & 24”) sokoldalú és rugalmas megoldást nyújtanak

A sokoldalú all-in-one élmény érdekében a Tiny-in-One (TIO) formatervezés hagyományosan lehetővé teszi a modularitást, ami kábel nélküli kapcsolatot biztosít a különböző Tiny PC-kkel, és lehetővé teszi az alkatrészek szükség szerinti cseréjét, így a monitor és a PC külön-külön frissíthető. A kényelmi tényezőt tovább fokozva a ThinkCentre TIO monitorok legújabb generációja olyan felhasználó-központú funkciókkal is rendelkezik, amelyek a mobilis és hibrid munkaerő igényei szerint lettek kialakítva. Az új ThinkCentre Tiny-in-One Gen 5 monitor két méretben, 21,5 hüvelykes és 23,8 hüvelykes méretben kapható, a fejlesztett 1080p-s webkamera, a mikrofon és két, a felhasználóra néző hangszóró révén kiemelkedő VoIP audio/vizuális élményt nyújt. A 3 oldalú, keret nélküli, sRGB FHD kijelzővel rendelkező mindkét monitor természetes, alacsony kékfényű technológiát használ a szemek kényelmének optimalizálása érdekében, és 10-pontos érintőképernyővel is kapható, amely támogatja a stylus toll használatát is.

A moduláris felépítésű ThinkCentre TIO termékcsalád hátsó rekeszében beépített, 3 az 1-ben csatlakozó port található, ahol a Tiny számítógép egység könnyen be- és kipattintható, és kábel nélkül csatlakoztatható a monitorhoz. A frissített kialakítás részeként az új ThinkCentre TIO Gen 5 továbbfejlesztett, így a standard ThinkCentre Tiny mellett már a nagy teljesítményű ThinkStation Tiny munkaállomás PC-ket is támogatja. Függetlenül attól, hogy melyik PC-egység van csatlakoztatva, a rekesz forgó-szellőző ajtaja lefedi és védi azt, így hátulról nézve tiszta, elegáns megjelenést biztosít - ez a recepciós pultok, kioszkok, kocsis munkaállomások és forgó call centerek esetében fontos szempont. A hordozható rendszer további védelme érdekében a ThinkCentre TIO Gen 5 kettős Kensington-zárral rendelkezik, amely a monitort és a csatlakoztatott Tiny PC-t is a helyén rögzíti, ami különösen hasznos, ha a rendszert nem felügyelt, nyilvános környezetben, például egy kiállítási standon vagy könyvtárban helyezik üzembe.

 

Szintén újdonság ebben a generációban, hogy a ThinkCentre TIO Gen 5 egy hátsó HDMI-portot és egy DisplayPortot is tartalmaz, így akár két további külső PC-vel is bővíthető a kompatibilitás, legyen szó akár laptopról, torony munkaállomásról vagy más asztali számítógépről. A ThinkCentre TIO Gen 5 monitorok a Lenovo ThinkVision T-sorozatú monitoraihoz nemrégiben bejelentett generációs dizájnfrissítések közül is sokat tartalmaznak, többek között a szélesebb emelési tartományú, ergonómiailag tudatos állványt, az eszköz beállításainak konfigurálására szolgáló új joystick gombot, a monitor előlapján található dedikált VoIP gombokat a hangerő egyszerű szabályozásához, valamint a kamera bekapcsolásakor pirosra váltó intelligens közlekedési lámpát, amely figyelmeztet, ha a felhasználó virtuális megbeszélésen van. Ezek a monitorok környezetbarát papírpárnába vannak csomagolva. Emellett a Lenovo CO2 Offset szolgáltatás is igénybe vehető, hogy a szervezetek kompenzálhassák a monitorokhoz kapcsolódó szén-dioxid-kibocsátást.

 

IdeaPad Duet 3i: Kettős funkcionalitás elegáns csomagolásban

 

A karcsú, stílusos és hordozható IdeaPad Duet 3i legújabb generációja lenyűgöző új kijelzőt, erőteljes új Intel processzort és okosabb funkciókat kínál, hogy ideális útitárs legyen, megfizethető áron.

 

A rendkívül könnyű, mindössze 8,9 mm vékony IdeaPad Duet 3i tökéletes azon diákok és a multitasking körülmények mellett dolgozók számára, akiknek egy sokoldalú, hordozható eszközre van szükségük, amelyet bárhová magukkal vihetnek és használhatnak, mivel a készülék könnyen átalakítható laptop, táblagép és toll üzemmód között. Mivel a képernyő leválasztható a billentyűzetről, a felhasználók kisebb helyeken is kényelmesen dolgozhatnak az érintőképernyő funkciónak köszönhetően. 

 

A kissé nagyobb, 11,5 hüvelykes modell egyik legkiemelkedőbb tulajdonsága a 100%-os sRGB-képességű 2K érintőképernyő, amely élénk színskálát és 400 nites fényerőt biztosít, így a felhasználók számos beállításban élvezhetik a kiváló megjelenítési élményt.

 

Legyen szó akár online tanulásról vagy baráti csevegésről, a továbbfejlesztett 5 megapixeles elülső kamera és a 8 megapixeles hátsó webkamera még nagyobb élességet és tisztaságot kínál Dolby Audio támogatással, hogy minden szempontból jobb élményt nyújtson. Ebben a generációban az opcionális Stylus toll is gördülékenyebb teljesítményt nyújt a gyors jegyzeteléshez megbeszélések vagy órák során.

 

A felhasználók koncentrációját és produktivitását a legújabb Intel processzorral, Wi-Fi 6 támogatással és akár 8,5 órás akkumulátor-üzemidővel rendelkező Rapid Charge Boost funkció biztosítja, amely 2 további órányi használatot tesz lehetővé egy rövid, 15 perces töltéssel.

 

Az IdeaPad Slim 3 Chromebook (14’’ , 8) magába foglalja a mobilitás előnyeit

A mai életstílushoz illő, értékorientált alapvető eszközöket kereső felhasználók számára ideális választás a következő generációs IdeaPad Slim 3 Chromebook, MediaTek Kompanio 500-as sorozatú processzorral. A független, mégis emelkedett életmódhoz illeszkedő, FHD IPS érintőképernyővel kapható 14 hüvelykes laptop vékony és könnyű, mindössze 1,3 kg súlyú, és egész napos, akár 13,5 órán át tartó akkumulátor-üzemidőt és Wi-Fi 6 csatlakozási lehetőséget kínál.

 

A korábbi generációkhoz képest a 3-as sorozatú Chromebook számos továbbfejlesztett funkcióval rendelkezik, amelyek túlmutatnak a világosabb 100% sRGB képernyő opciókon. A Waves MaxxAudio által kialakított elülső hangszórókkal, teljes funkcionalitású Type-C porttal, fizikai zárral ellátott FHD webkamera opcióval és a dedikált némító gomb beépítésével készen áll a munkára, játékra, tanulásra és még sok másra.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05