Áramellátás bárhol, bármikor

forrás: Prím Online, 2023. március 6. 20:31

Új piacot céloz az Euronics Műszaki Áruházlánc – a hordozható elektromos erőművek az elszabaduló energiaárak mellett kiváló kiegészítést jelenthetnek otthonunk energiaellátásában, hiszen a hozzájuk csatlakoztatható napelemekkel a villamoshálózattól független energiát használhatunk. Az eszközökkel bárhol, bármikor biztosíthatjuk az áramellátást: túrázás és kempingezés, vadászat és horgászat közben, áramszünet alatt, de akár áramellátás nélküli nyaralók, hétvégi kertek és lakóautók esetében is.

 

De mi az a hordozható erőmű?

 

A hordozható erőművek olyan, különféle méretben és akkumulátorkapacitással kapható eszközök, amelyek stabil áramforrást biztosítanak olyan helyzetekben, amikor nem áll rendelkezésünkre hálózati áram. A strapabíró erőművek és a hozzájuk kapcsolható napelemek mobil és rögzített használatra is alkalmasak – energiát vesznek fel és tárolnak, amelynek nyomán számos eszközt képesek tölteni. A napelemről és hálózati áramforrásról is gyorsan feltölthető eszközök kültéren és beltérben is használhatók, mivel csendesek és nem bocsátanak ki szén-monoxidot. Segítségükkel tehát bárhol, bármikor stabil zöld energiát kapunk.

 

 

Áramellátás, amikor csak kell

 

Az Euronics kínálatában megtalálható EcoFlow hordozható erőművek számos kivitelben érhetők el: a kisebb eszközök túrázáshoz, horgászathoz lehetnek alkalmasak, míg a nagyobb kapacitású és teljesítményű erőművek akár egy teljes ház eseti energiaellátásához, vagy a megtermelt napenergia tárolására is alkalmasak lehetnek. Minden hordozható erőmű kiegészíthető napelemekkel, amelyek teljesítménye akár 3600 W is lehet, de az eszköz emellett kompatibilis a fix szerkezetes panelekkel is. 

 

 

Így használhatjuk

 

Az elektromos erőművekről egyszerre több eszközt – akár elektromos autót – is tölthetünk, olyannyira, hogy egy 3600 W teljesítményű készülékről áramkimaradás esetén egy teljes háztartást is üzemeltethetünk akár 24 órán át. Az EcoFlow termékek X-Boost funkciójával ráadásul akár nagy teljesítményű eszközöket is működtethetünk – bebikázhatjuk vele az autót, vagy elektromos sütőt üzemeltethetünk róla. Ezek az eszközök a világ leggyorsabban töltődő hordozható áramforrásai: még a legnagyobb akkumulátorkapacitású erőműveket is teljesen feltölthetjük 2 óra alatt, amit vagy hálózati áramról, vagy a készülékhez kapcsolt napelemről tehetünk meg. 

 

Az Euronicsnál kapható erőművekhez mobilalkalmazás is tartozik, amin keresztül távolról irányíthatjuk az erőműveket és felügyelhetjük azok működését. Az alkalmazásban valós időben kaphatunk információt az akkumulátor töltöttségi szintjéről, a feszültségről és az áramellátásról.

 

 

Biztonságos és zöld

 

A hagyományos akkumulátorokhoz képest az elektromos erőművek biztonságosabb használatot garantálnak a beépített inverternek köszönhetően. Ez az elektromos eszköz több feladatot lát el: legfontosabb funkciója, hogy a napelemek által megtermelt alacsony feszültségű egyenáramot az elektromos eszközök működtetésére alkalmas, magasabb feszültségű váltóárammá alakítsa. Így válnak az elektromos erőművek alkalmassá arra, hogy a hagyományos hálózattal azonos módon használjuk fel a tárolt energiát. Az inverter emellett szabályozza és optimalizálja, egyenletessé teszi az áramtermelést és -felhasználást, így a rendszer biztonságossá és energiahatékonnyá válik. A nap által szolgáltatott energiát felhasználva kültéren és beltérben is szén-monoxid-kibocsátás és aggodalom nélkül élvezhetjük a stabil áramellátás előnyeit, hiszen az erőművek biztonsági rendszere védelmet biztosít a magasfeszültség, a túlmelegedés és a rövidzárlat ellen.

 

 

A hordozható elektromos erőművek tökéletesen alkalmasak nyaralók, lakóautók, lakókocsik áramellátására, illetve olyan szabadtéri tevékenységekhez, mint a különféle terepmunkák, a horgászat, a vadászat, a túrázás vagy a kempingezés, piknikezés, de biztonsági eszközként tarthatók az elektromos autók csomagtartójában is. 

Kulcsszavak: EcoFlow Euronics

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

A márkák megítélése szenvedhet kárt a visszaeső életszínvonal miatt

Az összes vizsgált szempont szerint romlott a fogyasztói elégedettség az elmúlt egy évben a KPMG Customer Experience Excellence globális kutatása szerint. A jelenség mögött első sorban a globális megélhetési válság áll. Ugyanakkor a pandémia idején a márkák részéről tapasztalt odaadó hozzáálláshoz képest a mostani krízisjelenségek kezelésében nem érzik a fogyasztók a cégek részéről a partneri hozzáállást. Míg például a covid okozta fogyasztói nehézségeket közös összefogással lehetett megfelelően kezelni, a mesterséges intelligencia kérdésében akár a front ellentétes oldalára is rendeződhetnek a szolgáltatók és a fogyasztók – hívja fel a figyelmet jelentésében a KPMG.

2024. március 27. 13:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05