Újabb ingyenes IT képzések indulnak a Green Fox Academy támogatásával

forrás: Prím Online, 2023. március 9. 21:15

A Hello IT! for Women keretében idén 310 nő számára biztosít térítésmentes, online informatikai képzést a Green Fox Academy. A jelentkezők már kétféle kurzus közül választhatnak: az IT rendszerek működésébe bevezető tananyag erős alapokat biztosít, az egyik legnépszerűbb programozási nyelv, a Python és a folyamatautomatizálás megismerésére épülő kurzus pedig specifikus tudást ad, amihez előnyt jelent az informatikai alaptudás. A program két éve fut nemzetközi szinten is kiemelkedő sikerrel, ezért a Green Fox Academy és partnere, az INCO kibővíti együttműködését, és a programozóiskola Csehországban is elindítja mindkét mentorált kurzust.

Májustól új képzéssel bővül a Green Fox Academy ingyenes oktatási programja, a nők digitális készségeit fejlesztő Hello IT! for Women. Az idei évben 155 jelentkező kap lehetőséget arra, hogy rendszerezze és rendszeradminisztrátori készségekkel bővítse informatikai tudását az IT Support kurzus keretében. A Hello IT! for Women legújabb kurzusa, az IT Automatizáció Pythonnal pedig azoknak szól, akik érdeklődnek a kódolás iránt és már ismerik a számítógépes rendszerek működését, rendelkeznek alapvető informatikai ismeretekkel. A vállalati informatikában egyre nagyobb teret nyerő, felhőalapú automatizálást a világ egyik legnépszerűbb programozási nyelvével összekapcsoló kurzuson  további 155  hölgy vehet részt térítésmentesen. Az itt végzettek előtt többféle képzési és karrierút nyílik meg, például a világszerte munkaerőhiánnyal jellemzett Big Data területén.

 

„A magasabb szintű digitális tudás a gazdaság egyre több szegmensében a foglalkoztatás alapja, erre felkészülni már nem a jövő, hanem a jelen feladata. A Green Fox Academy támogatja azokat, akik tudatosan tervezik a pályájukat és képezni szeretnék magukat az IT bármely területén. A Hello IT! for Women program különösen jó továbblépési lehetőség azon hölgyek számára, akik a negyvenes éveikben szeretnék jövőbiztossá tenni a karrierjüket vagy kisgyermekes szülőként térnek vissza a munkaerőpiacra. Tapasztalataink szerint a hasonló élethelyzetben lévő  hallgatók inspirálják és támogatják egymást, ezért a mentorálás során erre figyelve szervezzük a tanulócsoportokat” – tette hozzá Fachs Anita, a Green Fox Academy vállalati szolgáltatásokért felelős cégvezetője.

 

 

A programban olyan hölgyek vehetnek részt, akik betöltötték 18. életévüket, magyarországi lakcímmel rendelkeznek és középszinten beszélnek angolul. A Hello IT! for Women interaktív, angol nyelvű tananyagait a Google dolgozta ki, a résztvevőket pedig a Green Fox Academy magyar mentorai segítik a tanulásban. A programozóiskola emellett személyes készségeket fejlesztő, valamint elhelyezkedést támogató tréninget is biztosít számukra. A munka és család mellett, rugalmas időbeosztással 2-4 hónap alatt elvégezhető online kurzusokra 2023. április 9-ig lehet jelentkezni.

 

A Hello IT! for Women 2021-ben indult Magyarországon a Google.org által támogatott INCO Academy – Work in Tech nemzetközi kezdeményezéshez kapcsolódva, az együttműködés első két évében 830 nő fejlesztette digitális készségeit a Green Fox Academy támogatásával. „A mentorált képzésekre eddig több mint 4000-en jelentkeztek, egy helyre átlagosan öten pályáznak, ami nemzetközi szinten is kiemelkedő arány. Az óriási érdeklődés annak köszönhető, hogy az IT az egyik leginkább válságálló terület, számtalan elhelyezkedési lehetőséget kínál jellemzően átlag feletti fizetéssel, és élen jár a rugalmas foglalkoztatás terén. Az informatikai tudáshoz való hozzáférés kiszélesítése alapvető társadalmi és gazdasági igény, ezért intenzíven dolgozunk azon, hogy minél több nő találja meg a helyét technológiai pozíciókban. Partnerünk, az INCO szintén ezeket az értékeket képviseli, ezért a Hello IT! for Women hazai sikerét látva úgy döntöttünk, hogy Csehországban is elindítjuk a programot, ahol első lépésként 120 nő vehet rész a kétféle kurzuson” – tette hozzá Fachs Anita. 

 

Részletes információk és a jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalók a Green Fox Academy weboldalán olvashatók.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09