Mitől lesz divatos az okoseszközünk?

forrás: Prím Online, 2023. március 11. 12:58

A nők nyitottabbak az újonnan debütáló digitális eszközökre – ezt állítja több nemzetközi kutatás is. Csakhogy a hordható technológia térhódításának kezdetén jelentős problémát okozott, hogy a legtöbb okoseszköz hasznos volt ugyan, de korántsem elég stílusos és esztétikus – legalábbis az ízléses nőknek. Az évek múlásával azonban a divatipar eljutott a csuklóra rögzíthető mobiltelefontokoktól olyan kifinomult okosórák gyártásáig, melyeket még a legstílusosabb hölgyek is szívesen hordanak. Íme néhány eszköz, amely alkalmazkodni tudott az igényes nők kifinomultságához. 

A mindennap viselhető elektronikai kütyük már egyre népszerűbbek – különösen igaz ez a divatiparban. Bár nők és férfiak egyaránt nyitottak a használatukra, de a hölgyek számára a mindennapi viselhetőség szempontjából elengedhetetlen a stílusos, változatos megjelenés és az aktuális divathoz való alkalmazkodás. Ezt felismerve sok divattervező manapság beépíti a digitális adatátvitel technológiáját ruháiba és kiegészítőibe, amely lehetővé teszi viselőjének az internetre való csatlakozást, ennek segítségével pedig olyan mindennapi tevékenységek elvégzését, mint például az időjárás ellenőrzése, a fitneszcélok nyomon követése vagy akár a bankolás vagy a fizetés. 

 

 

Okosórák, a hordható eszközök hibridjei

 

Évtizedekkel ezelőtt még elképzelhetetlen volt, hogy több mint 202 millió ember hordjon okosórát. A napjainkban forgalmazott, modern technológiai megoldásokkal és internet-összeköttetéssel kombinált okosórák azonban majdhogynem felérnek az okostelefonok tudásával – nem is meglepő, hogy jelenleg a legelterjedtebb hordható technológiai eszköznek számít. Az okosórák iránti globális kereslet lenyűgöző növekedést mutat, amely a technológia fejlődése mellett annak is köszönhető, hogy egyre több stílusos kiegészítővel és óraszíjjal szerelhetjük fel okoseszközünket.

 

„Egy tudatos női óraviselő már nem elégszik meg a tökéletes órafej kiválasztásával, hanem többféle szíjat is keres órájához, hogy divatos, alkalomhoz illően más-más kiegészítővel koronázhassa meg öltözetét. Míg egy állásinterjú alkalmával a fekete szín és a különleges textúra javasolt, addig a sportoláshoz inkább egy strapabíróbb, például kaucsuk anyagú szíj bizonyulhat a legpraktikusabbnak. Az idei trendek továbbá azt mutatják, hogy az okosórák tekintetében a minimalista dizájn és az elegáns megjelenés jellemző a legtöbb óramárkánál” – osztotta meg Jogg Dorina, az óraszíj.hu szakértője. 

 

Hasznos és stílusos okoseszközök

 

Az okosóra mellett ma már számos egyéb hordható okosékszer is elérhető a piacon. A külföldön egyre inkább teret nyerő okosgyűrűket ma már fizetésre, adatátvitelre, vagy akár távoli zárnyitásra is használhatjuk és még öltözködési stílusunkhoz is passzolhatnak. A Ringly például egy olyan okosgyűrű, amely diszkréten értesíti viselőjét, ha hívást vagy SMS-t kap. Egy tech-nyaklánc képes lehet akár előre jelezni viselője stressz-szintjét vagy nyomon követni alvásciklusát. Az Everpurse táskái pedig olyan beépített zsebbel rendelkeznek, ami feltölti telefonunkat utazás közben és még az aktuális divatnak is tökéletesen megfelel. A Ray-Ban Stories okosszemüveg pedig a Ray-Ban és a Meta közös együttműködési projektje. Az intelligens szemüveg viselője akár 30 másodperces rövid videoklipeket és fényképeket is készíthet, továbbá telefonálhat és akár zenét is lejátszhat szemüvegén keresztül. 

 

Látható tehát, hogy az okos kütyük piaca egyre jobban szélesedik és egyre több stílusos designer cikk érhető el a kifinomult, ízléses nők számára is.

 

Képek: óraszíj.hu

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Sony: Masszív basszus, határtalan élmény

A Sony bejelentette az ULT POWER SOUND termékcsaládot – a vezeték nélküli hangszórók és fejhallgatók új sorozatát, amelyet úgy terveztek, hogy a hallgatóban olyan érzést keltsen, mintha az aréna első sorában lenne. A zene szerelmeseinek készült, erőteljes, mély hangzást produkál, amelytől megremeg az ember szíve.

2024. április 12. 15:12

Megaerős WiFi egy kompakt adapterben és egy sokoldalú USB hub

A régebbi típusú laptopok és számítógépek csak korlátozott mértékben, lassabb sebességgel vagy egyáltalán nem támogatják a vezeték nélküli hálózatokat. Sőt, sok esetben a laptopok WiFi-moduljának cseréjét tovább nehezíti az esetleges garanciavesztés vagy a kompatibilitás hiánya is. Erre jelent megoldást a Sandberg USB 3.0-ás kompakt WiFi-adaptere, a Mini WiFi Dongle.

2024. április 1. 14:51

Kutatás: a közösségi média böngészése több órát vesz el az alvásból

Naponta három és fél órát töltenek közösségi média-oldalakon lefekvés előtt egy felmérés szerint az amerikai válaszadók, gyakran az alvás rovására. A rossz alvásban sok tényező játszhat szerepet, azonban a probléma széles körű: a Huawei és az Ipsos tavalyi kutatása szerint a megkérdezettek 35 százaléka szenved alvási nehézséggel, és ugyanennyien szeretnének változtatni rajta. Idén március 15-én tartják az Alvás világnapját, hogy felhívják a figyelmet az alvás fontosságára, az alvászavarok okozta problémákra és a megoldásukra. Ez utóbbihoz a viselhető okoseszközök alvásfigyelő funkciója nagy segítséget nyújthat, amelyek a részletes elemzés mellett javaslatokat is adhatnak a minőségi alváshoz.

2024. március 11. 17:43

2024-ben 75 iF Design Díjat nyert el a Samsung

A Samsung összesen 75 díjat nyert a rangos német, nemzetközileg is elismert International Forum (iF) Design 2024 dizájnversenyen. A vállalat két Arany Díjban részesült – a Samsung OLED TV (S95C), valamint a Galaxy Z Flip5 Maison Margiela kiadása*  kapta meg az elismerést. A Samsung televíziók, okostelefonok és egyéb készülékei mind a 9 kategóriában –, beleértve a Termék és Felhasználói élményt is – díjat érdemeltek. 

2024. március 4. 14:37

Elképesztő! Így üldözi Max Verstappent a világ leggyorsabb drónkamerája

Max Verstappen már teszteli az Oracle Red Bull Racing legújabb modelljét, a 2024-2025-ös Formula-1 versenynaptárra fejlesztett RB20-at – de nemcsak a kiváló pilóta, hanem a médiacsapat is készül az új szezonra. Ralph „Shaggy” Hogenbirk, a Dutch Drone Gods tervezője és drónpilótája egyedi építésű modelljével csatlakozott egy körre a silverstone-i pályán.

2024. március 1. 10:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09