Kihirdették, melyek a világ legetikusabb vállalatai 2023-ban

forrás: Prím Online, 2023. április 7. 11:50

19 ország, 46 iparág 135 szereplője kapta meg az Ethisphere elismerését, amelyet a kimagasló etikai gyakorlat, jogszabályi megfelelőség és a szervezetirányítási gyakorlat figyelembevétele mentén ítéltek oda a vállalatoknak.

Az Ethisphere idén is nyilvánosságra hozta azoknak a vállalatoknak a listáját, amelyek 2023-ban kiérdemelték a legetikusabb címet. A rangos nemzetközi elismerést telekommunikációs cégek, élelmiszeripari vállalatok, egészségügyi szolgáltatók, az IT szektor óriásai és számtalan egyéb iparág jeles képviselője kaptam meg idén. A ’Világ legetikusabb vállalata’ címmel először büszkélkedhet a FedEx, de a listán megtalálható – többek között – a 2.alkalommal jutalmazott Apple, a 4. alkalommal díjazott HP, a 8. alkalommal elismert Mastercard, a díjat 12. alkalommal bezsebelő Hasbro, a 14. alkalommal díjazott L’oréal, a 15. alkalommal elismert Kellogg’s, valamint a 17. díjjal büszkélkedhető PepsiCo. 

 

„Az etika nagyon is számít. Azok a szervezetek, amelyek szilárd alapokon álló programok és gyakorlatok révén elkötelezik magukat az üzleti integritás mellett, nemcsak magasabb normákat és elvárásokat fogalmaznak meg mindenki számára, hanem hosszútávon jobb teljesítményt is nyújtanak” – mondta Erica Salmon Byrne, az Ethisphere vezérigazgatója.

 

A díjazottak között igazi kuriózumnak számít a tanácsadói szektor francia székhelyű képviselője, a Capgemini, amely tizenegy egymást követő évben zsebelhette be az elismerést. A magyarországi leányvállalattal rendelkező cég rendkívül büszke, hogy több, mint egy évtizede minden évben elismerik etikai kultúrájukat. 

 

 

„Ügyfeleink megbízható üzleti partnereként, több mint 50 országban működő 360.000 taggal az etika terén vezető szerepet kívánunk betölteni és másoknak példaképként szolgálni” – nyilatkozta Jerome Simeon, a Capgemini etikáért és globális iparágakért felelős csoportjának vezetője, a cégcsoport igazgatótanácsának tagja. „A világ legetikusabb vállalata elismerés egymás után, immár 11. éve a csapatunk közös erőfeszítéseinek szól. Mindennapi etikus üzleti döntéseinkben visszatükröződnek vállalati értékeink, ezzel hozzájárulva etikus vállalati kultúránkhoz és egy olyan jövő megteremtéséhez, amelyre mindannyian vágyunk.”

 

„Továbbra is inspirációt jelentenek számunkra a ’Világ Legetikusabb Vállalatai’ díjazottjai. Egyedülálló az elkötelezettségük, hogy valódi eredményeket érnek el és példamutató, értékalapú vezetésről tesznek tanúbizonyságot. Gratulálunk a Capgemininek, hogy ismét, immár 11. éve üdvözölhetjük őket a ’Világ Legetikusabb Vállalatai’ között” – tette hozzá Erica Salmon Byrne, az Ethisphere vezérigazgatója.

 

Módszertan, pontozás és a díjazottak

 

A Világ Legetikusabb Vállalatainak értékelésére alkalmazott, az Ethisphere saját Ethics Quotient módszerén alapuló eljárás több mint 200 kérdést tartalmaz a kultúrára, a környezetvédelmi és társadalmi gyakorlatra, az etikai és megfelelőségi tevékenységekre, a vállalatirányításra, a sokszínűségre és az erős értékláncot támogató kezdeményezésekre vonatkozóan. Ez a felmérés működési keretet biztosít a különféle iparágakban és a világ különböző pontjain működő szervezetek vezetési gyakorlatainak rögzítéséhez és kodifikálásához.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

2024. április 23. 16:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50