A nemzetközi expanziót segíti majd az Euronics új pénzügyi igazgatója

forrás: Prím Online, 2023. április 11. 16:53

Új pénzügyi igazgatót nevezett ki a magyar tulajdonú Euronics Műszaki Áruházlánc. A pozíciót márciustól a nemzetközi pénzügyi tapasztalattal rendelkező Kiss Gergely tölti be, aki a Decathlon Magyarországtól igazolt a vállalathoz. Az új vezető a gazdasági, jogi és HR igazgatóságokat irányítja, fő feladata pedig többek között az Euronics nemzetközi expanziójának előkészítése lesz.

Több mint 12 éves tapasztalattal rendelkező szakember érkezett az Euronics pénzügyi igazgatói pozíciójába. Kiss Gergely a magyar tulajdonú műszaki áruházlánchoz a Decathlon Magyarországtól igazolt, ahol több mint 8 évig dolgozott nemzetközi pénzügyi igazgatóként. 

 

Kiss Gergely összesen több mint 12 évet töltött a Decathlonnál, ahol jelentős nemzetközi tapasztalatra tett szert: a hazai központban, majd a francia anyavállalatnál töltött évek után 2015-től már pénzügyi igazgatóként és ügyvezetőként segítette a cég magyarországi működését, illetve horvátországi és szlovéniai, majd ausztriai piacra lépését. Az expanziós folyamat során feladatai közé tartozott a szükséges pénzügyi és jogi folyamatok és rendszerek előkészítése, a helyi csapatok toborzása és képzése, valamint később az első üzletek teljesítményének értékelése és további fejlődésének előkészítése. Tapasztalataira építve az Euronicsnál az első időszakban fő célja a business partneri szemlélet erősítése, valamint a nemzetközi expanzió támogatásához szükséges folyamatok előkészítése lesz.

 

Kiss Gergely

 

Az új vezetőt az Euronics a nemzetközi tapasztalatok mellett többek között az omnichannel értékesítési struktúra területén szerzett szakértelme miatt választotta. Korábbi pozíciójában a szakember az online és offline kiskereskedelmi pénzügyi folyamatok felügyeletéért, stratégiájának kialakításáért és irányításáért egyszerre volt felelős, amely ismeretek az Euronics hazai és nemzetközi terjeszkedésében nagy jelentőséggel bírnak majd.

 

„Nagyon izgalmas időszakban érkeztem az Euronicshoz, és motiváló kihívásnak tekintem, hogy részese lehetek a nemzetközi expanziónak – célom, hogy folyamatainkat megfelelően előkészítsük ennek támogatására – mondta el kinevezése kapcsán Kiss Gergely. – Rövid idő alatt kiderült számomra, hogy jó alapokra építkezünk: tapasztalt vezetőkkel dolgozhatok együtt a gazdasági és jogi területeken is, a HR területén pedig prioritásként kezelem egy külön igazgatóság létrehozását, amely hatékonyabbá teheti a jelenlegi folyamatokat, és az egész szervezet számára új lendületet adhat. Azon leszek, hogy korábbi tapasztalataim révén hozzájáruljak ahhoz, hogy a vállalat egy több országban jelen lévő omnichannel kereskedővé, és a kiskereskedelmi szektor egyik legjobb munkáltatójává váljon.”

Kulcsszavak: Euronics +céginfó

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50