Már elérhető a Sony számos 2023-as televíziója

forrás: Prím Online, 2023. április 21. 09:40

A Sony Europe B.V. bejelentette, hogy a nagy érdeklődéssel várt 2023-as BRAVIA TV-kínálatának nagy része már előrendelhető. 

A termékcsalád vezető modelljei, a BRAVIA XR sorozat készülékei, az X95L Mini LED, X90L Full Array LED és A80L OLED kiemelkedő audio-vizuális élményt kínálnak a filmek szerelmeseinek, a sportrajongóknak és a játékosoknak. A sort gyarapítja az X85L Full Array LED és az X75WL LED, hogy mindenki megtalálhassa a magához és pénztárcájához illő terméket. A közös bennük, hogy mind olyan funkciókkal vannak felszerelve, amelyek többek közt kielégítik a film- és sportprogramok, a streaming szolgáltatók, és a gaming terén elvárt igényeket. 

 

A 2023-as BRAVIA XR TV-k mindegyike a frissített XR kognitív processzorral rendelkezik, amely teljesen új XR Clear Image technológiával felszerelve csökkenti a képi zajt és az elmosódást, lehetővé teszi a tiszta képminőséget és átélhetővé teszi az akciójeleneteket. Az XR kognitív processzor jobb háttér megvilágítási beállításokat több helyi dimming zónákkal, illetve magasabb fényerővel és kevesebb bloominggal is rendelkezik.

 

Ezenkívül minden modell rendelkezik Acoustic Center Sync funkcióval, amely szinkronizálja a TV hangrendszerét a kompatibilis Sony soundbar középső csatornájával, hogy az központi hangszóróként tökéletes, magával ragadó otthoni élményt nyújthasson. Ha valaki még ennél is érzékletesebb hangélményre vágyik, a termékek a Sony soundbarokkal párosítva 360 Spatial Sound Mapping funkciót is kínálnak, amely fantomhangszórókat és hangmező-optimalizálást tesz lehetővé. Az idei év újdonsága, hogy az X95L rendelkezik Acoustic Multi-Audio+ funkcióval, amely a hangzást a képernyőn megjelenő képhez igazítja. Az A80L modellek Acoustic Surface Audio+ funkciója elemeit rezegtetve hozzák létre a teljes képernyő hangját, tökéletesen illeszkedve az azon megjelenő képhez.

 

A BRAVIA XR a játékosok számára is kedvező funkciókat kínál: a PlayStation 5 játékok a következő szintre emelkedhetnek olyan exkluzív funkciókkal, mint az automatikus HDR tónustérképezés és az automatikus műfaji képmód, amelyek optimalizált képminőséget biztosítanak játék és streaming közben. Ezenfelül olyan egyéb szolgáltatásokat kínál, mint a könnyen használható Gaming menü, ahol a játékosok a beállításokat saját preferenciáikhoz igazíthatják, például a VRR vagy a Motion Blur Reduction. A menü lehetővé teszi továbbá, hogy a felhasználók a Black Equalizer segítségével növeljék a fényerőt a sötét részeknél, hogy ezáltal könnyebben észrevegyék a tárgyakat és az ellenfeleket, akiket a hatféle célkereszt segítségével könnyedén célba is vehetnek. Idén újdonság még a képernyő méretének testreszabása a Screen Size funkcióval, hogy kisebb, fókuszált képernyőn koncentrálhassunk a játékra.

 

A Sony a Road to Zero kezdeményezéssel járul hozzá a műanyagfelhasználás csökkentéséhez. A környezeti hatások csökkentésére a Sony a termék életciklusának több aspektusán dolgozik, például a szűz műanyag felhasználásának mérséklésén, a szállítás hatékonyságának javításán és a használat közbeni energiafogyasztásán. Az összes 2023-as modellhez tartozó új Eco Dashboard segítségével a felhasználók könnyen saját igényeikre szabhatják az energiatakarékossági beállításokat.

A Sony új BRAVIA XR termékcsaládja és legfontosabb funkcióik

BRAVIA XR X95L 4K HDR Mini LED TV (85", 75", 65") jellemzők:

• Intelligens és erőteljes TV processzor: A Cognitive Processor XR megmutatja a való világot, széles dinamikus kontrasztú, részletes, nagy csúcsfényererejű és természetes színű képet nyújtva.

• Kiemelkedő háttérvilágítás-szabályozás: Az XR Backlight Master Drive technológia finomhangolja a képet, mély feketéket és természetes színeket eredményezve, új életet lehelve a filmekbe, sportközvetítésekbe és játékokba.

• Mini LED kontraszt és színvilág: az XR Backlight Master Drive és az XR Triluminos Pro technológiák precizitása által vezérelt több ezer Mini LED-nek köszönhető maximális kontraszt és milliárdnyi pontos szín.

• Google TV: Több mint 700 000 film és TV-epizód egy helyen. A Google TV összegyűjti és rendszerezi mindenki kedvenc tartalmait összefogva az alkalmazásokat és előfizetéseket. Egyszerű, hangalapú keresés – a "Hé Google..." kezdetű mondattal könnyedén kereshetsz a streaming szolgáltatók választékában. 

• Élvezd a BRAVIA CORE filmválasztékát: a BRAVIA CORE alkalmazásban kiváló minőségű 4K UHD és IMAX Enhanced filmek nézhetőek, kizárólag bizonyos Sony TV-ken.  

• Tökéletesen párosítható a PlayStation 5-tel: Emeld a következő szintre a PlayStation 5 biztosította élményt exkluzív funkciókkal: elérhető az Auto HDR Tone Mapping és Auto Genre Picture Mode, az optimalizált képminőségért nem csak játék, de streaming közben is. 

• Minden játékbeállítás egy helyen: A Game Menu segítségével gyorsan kezelhetők a játék képbeállításai és a segédfunkciókegyetlen, kényelmes felületen.

• HDMI 2.1 játékhoz: A HDMI 2.1 funkciókkal (4K/120, VRR és ALLM) könnyedén előny szerezhető magas szintű játékok közt is.

• Összehangolt kép és hang: Az Acoustic Multi-Audio+ és a Dolby Atmos támogatással a hagyományos tévéhangszórók mellett a magas kerethangszórók emelik a hangzást, hogy a felhasználó által hallott részletek teljesen megegyezzenek a megjelenített képvilággal.

• Magasabb fokú szórakozás: a lenyűgöző és magával ragadó filmes tartalmak úgy tapasztalhatók meg, ahogyan azt alkotójuk elképzelte, a Dolby Vision, az IMAX Enhanced és a Netflix Adaptive Calibrated Mode támogatásával.

• Tisztább képminőség, kevesebb zaj: az XR 4K Upscaling és XR Clear Image technológiák tökéletesen visszaadják a kép- és hangminőséget. Hála ezeknek a funkcióknak, minden HD és digitális tartalmat közel 4K felbontásban tekinthető meg.

• X-Anti Reflection és X-Wide Angle: Minimális tükröződés, zavartalan filmnézés, több, valós szín és fény minden szögből.

• Tökéletesen párosítható a Sony soundbarokkal: Az Acoustic Center Sync szinkronizálja a tévé hangszóróit a kiválasztott Sony soundbarokkal, hogy a középső hangszórócsatornát erősítve tisztább, teltebb hangzást biztosítson.

• Fejlett TV-élmény a BRAVIA CAM segítségével: Videochatelhetünk barátainkkalal és családtagjainkkalal, miközben a BRAVIA CAM automatikusan beállítja a képet és a hangot a szoba környezetéhez és a saját pozíciónkhoz igazítva.

• Eco beállítások egy helyen: Az Eco Dashboard az összes felhasználói beállítást egy helyen tartja, így bármikor könnyedén megváltoztathatóak, akár a játékmenet közben. Az Easy Setup opcióval a felhasználók saját környezetükhöz optimalizálhatják a beállításokat.

• A sima, alumíniumból készült Seamless Edge keret bármilyen belső térrel harmonizál.

• A 3 pozíciós alumínium TV-talpa maximális komfortot nyújtja. A sztenderd beállítás mellett, állítható keskeny pozíció a kisebb bútorfelületekhez, vagy a magasított pozíció, hogy a készülék alá helyezhessük a soundbart.

  

BRAVIA XR X90L 4K HDR Full Array LED TV (98”, 85”, 75”, 65”, 55”) jellemzők:

Intelligens és erőteljes TV processzor: A Cognitive Processor XR megmutatja a való világot, széles dinamikus kontrasztú, részletes, nagy csúcsfényererejű és természetes színű képet nyújtva.

Full Array LED kontraszt és színek: Az előző évi modellhez (X90K) képest kb. 130%-kal nagyobb fényerővel, precízen szabályozott háttérvilágítással, az XR Contrast Booster és az XR Triluminos Pro technológiák által vezérelt fokozott kontraszttal és milliárdnyi színpontossággal.

Google TV: Több mint 700 000 film és TV-epizód egy helyen. A Google TV összegyűjti és rendszerezi mindenki kedvenc tartalmait összefogva az alkalmazásokat és előfizetéseket. Egyszerű, hangalapú keresés – a "Hé Google..." kezdetű mondattal könnyedén kereshető az streaming szolgáltatók választékában.

Élvezd a BRAVIA CORE filmválasztékát: a BRAVIA CORE alkalmazásban kiváló minőségű 4K UHD és IMAX Enhanced filmek nézhetőek, kizárólag bizonyos Sony TV-ken. 

Tökéletesen párosítható a PlayStation 5-tel: Új szintre emelhető a PlayStation 5 biztosította élmény exkluzív funkciókkal: elérhető az Auto HDR Tone Mapping és Auto Genre Picture Mode, az optimalizált képminőségért nem csak játék, de streaming közben is. 

Minden játékbeállítás egy helyen: A Game Menu segítségével a felhasználók gyorsan kezelhetik a játék képbeállításait és a segédfunkciókat egyetlen, kényelmes felületen.

HDMI 2.1 játékhoz: A HDMI 2.1 funkciókkal (4K/120, VRR és ALLM) könnyedén előny szerezhető magas szintű játékok közt is. 

Összehangolt kép és hang: Az Acoustic Multi-Audio+ és a Dolby Atmos támogatással a hagyományos tévéhangszórók mellett a magas kerethangszórók emelik a hangzást, hogy amit a látott kép és hang illeszkedjen egymáshoz. 

Fokozott szórakozás: a Dolby Vision, IMAX Enhanced, és a Netflix Adaptive Calibrated Mode támogatásával megtapasztalhatók a magával ragadó filmes tartalmak, ahogyan azt az alkotó elképzelte.

Tisztább képminőség, kevesebb zaj: Az XR 4K Upscaling és az XR Clear Image technológiákkal az elveszett textúrát és részletességet csökkentett zaj és elmosódás mellett visszaadja, és az összes HD és digitális tartalom közel 4K minőségben tekinthető meg. 

Tökéletesen párosítható a Sony soundbarokkal: Az Acoustic Center Sync szinkronizálja a tévé hangszóróit a kiválasztott Sony soundbarokkal, hogy a középső hangszórócsatornát erősítve tisztább, teltebb hangzást biztosítson. 

Továbbfejlesztett TV-élmény a BRAVIA CAM segítségével: Videochatelhetünk barátainkkal és családtagjainkkal, miközben a BRAVIA CAM automatikusan beállítja a képet és a hangot a szoba környezetéhez és a saját pozíciónkhoz igazítva.

Eco beállítások egy helyen: Az Eco Dashboard az összes felhasználói beállítást egy helyen tartja, így bármikor könnyedén megváltoztathatóak, akár egyesével vagy egyszerre. Az Easy Setup opcióval a felhasználók optimalizálhatják beállításaikat a saját környezetükhöz.

• A sima, alumíniumból készült Seamless Edge keret bármilyen belső térrel harmonizál.

• A 3 állású aluminium TV-talp a maximális komfortért. A sztenderd beállítás mellett, állítható keskeny pozíció a kisebb bútorfelületekhez, vagy a magasított pozíció, hogy a készülék alá helyezhessük a soundbart.

BRAVIA XR A80L 4K HDR OLED TV (83”, 77”, 65”, 55”) jellemzők:

Intelligens és erőteljes TV processzor: A Cognitive Processor XR megmutatja a való világot, széles dinamikus kontrasztú, részletes, nagy csúcsfényererejű és természetes színű képet nyújtva.

Tisztább képminőség, kevesebb zaj: Visszaszerezhetők az elveszett részletek csökkentett zaj és elmosódáson keresztül, illetve minden HD és digitális kontentet közel 4K minőségben nézhetünk az XR 4K Upscaling és XR Clear Imagine technológiáknak köszönhetően.

Acoustic Surface Audio+: Az Acoustic Surface Audio+ és a Dolby Atmos valódi, magával ragadó hangzást nyújt a vibráló aktuátorokkal, amelyek a teljes képernyővel az akcióhoz tökéletesen illeszkedő hangot biztosítanak.

OLED kontraszt és szín: Az XR OLED Contrast Pro és XR Triluminos Pro technológiák lehetővé teszik, hogy az előző évi modellhez (A80K) viszonyítva kb. 110%-os fényerővel, magával ragadó mélységgel és valódisággal, tiszta feketékkel, részletgazdag árnyékokkal és színek milliárdjaival élvezhessük a látványt.

Google TV: Több mint 700 000 film és TV-epizód egy helyen. A Google TV összegyűjti és rendszerezi mindenki kedvenc tartalmait összefogva az alkalmazásokat és előfizetéseket. Egyszerű, hangalapú keresés - a "Hé Google..." kezdetű mondattal könnyedén kereshetünk az streaming szolgáltatók választékában.

Élvezd a BRAVIA CORE filmválasztékát: a BRAVIA CORE alkalmazásban kiváló minőségű 4K UHD és IMAX Enhanced filmek nézhetőek, kizárólag bizonyos Sony TV-ken. 

Tökéletesen párosítható a PlayStation 5-tel: Új szintre emelhető a PlayStation 5 biztosította élmény exkluzív funkciókkal: elérhető az Auto HDR Tone Mapping és Auto Genre Picture Mode, az optimalizált képminőségért nem csak játék, de streaming közben is. 

Minden játékbeállítás egy helyen: A Game Menu segítségével a felhasználó gyorsan kezelheti a játék képbeállításait és a segédfunkciókat egyetlen, kényelmes felületen.

HDMI 2.1 játékhoz: A HDMI 2.1 funkciókkal (4K/120, VRR és ALLM) könnyedén előnyt szerezhetsz akár magas szintű játékoknál is.

Magasabb fokú szórakozás: a lenyűgöző és magával ragadó filmes tartalmak úgy tapasztalhatók meg, ahogyan azt alkotójuk elképzelte, a Dolby Vision, az IMAX Enhanced és a Netflix Adaptive Calibrated Mode támogatásával.

Tökéletesen párosítható a Sony soundbarokkal: Az Acoustic Center Sync szinkronizálja a tévé hangszóróit a kiválasztott Sony soundbarokkal, hogy a középső hangszórócsatornát erősítve tisztább, teltebb hangzást biztosítson. 

Továbbfejlszetett TV-élmény a BRAVIA CAM segítségével: Videochatelhetünk barátainkkal és családtagjainkkal, miközben a BRAVIA CAM automatikusan beállítja a képet és a hangot a szoba környezetéhez és a saját pozíciónkhoz igazítva.

Eco beállítások egy helyen: Az Eco Dashboard az összes felhasználói beállítást egy helyen tartja, így bármikor könnyedén megváltoztathatóak, akár egyesével vagy egyszerre. Az Easy Setup opcióval a felhasználók optimalizálhatják beállításaikat a saját környezetükhöz.

• A kifinomult kialakítású A80L fém süllyesztett felületű kerettel rendelkezik, így bármilyen belső térrel tökéletesen harmonizál.

• A 3-állású, keskeny, alumíniumból készült TV-talp maximális kényelmet kínál. A sztenderd beállítás mellett, állítható keskeny pozíció a kisebb bútorfelületekhez, vagy a magasított pozíció, hogy a készülék alá helyezhessük a soundbart. 

A Sony új BRAVIA TV termékcsaládja és legfontosabb funkcióik

BRAVIA X85L 4K HDR Full Array LED TV (75", 65", 55") jellemzők:

• A 4K HDR X1 processzor több mélységet, textúrát és természetes színeket ad vissza az objektumalapú HDR remaster technológiával.

Full Array LED kontraszt és szín: A Full Array LED kijelző minden jelenetbe fényerőt és kontrasztot lehel, és mindent olyan valóságosnak érzékeltet. Még akkor is ugyanazt a lenyűgöző képminőséget élvezhetjük, ha a mérkőzést nappali fényben nézzük.

Google TV: Több mint 700 000 film és TV-epizód megtekintése egy helyen. A Google TV összegyűjti és rendszerezi mindenki kedvenc tartalmait a különböző alkalmazásokból és előfizetésekből. A keresés egyszerű – csak meg kell kérdeznia Google-t. "Hello Google, keress akciófilmeket", és kereshetünk az alkalmazások között. 

Élvezd a BRAVIA CORE-hoz tartozó filmeket: a BRAVIA CORE alkalmazással járó, kiváló minőségű 4K UHD filmek közvetítését élvezhetjük, kizárólag bizonyos Sony TV-ken. 

Minden játékbeállítás egy helyen: A Game Menu segítségével gyorsan kezelhetők a játékkép beállításai és a segédfunkciók egyetlen kényelmes felületen.

HDMI 2.1 gaming: Könnyedén előny szerezhető a magas szintű játékokban a HDMI 2.1 funkciókkal: 4K/120, VRR és ALLM.

Emeld a PlayStation 5 játékát a következő szintre exkluzív funkciókkal: Az automatikus HDR tónustérképezés és az automatikus műfaji képmód optimalizált képminőséget biztosít játék és streaming közben.

• Az innovatív X-Balanced hangszóróegységek kristálytiszta hangminőséget biztosítanak, anélkül, hogy hatással lennének a televízió karcsúságára

Fokozott szórakoztatás: úgy tapasztalhatók meg a magával ragadó és lenyűgöző filmes tartalmak, ahogyan azt a készítő elképzelte a Dolby Vision támogatásával.

Továbbfejlesztett TV-élmény a BRAVIA CAM segítségével: Videochat a barátokkal és a családdal.

Minden Eco beállítás egy helyen: Az Eco Dashboard az összes felhasználói beállítást egy helyen tartja, így könnyebben módosíthatja azokat egyenként vagy egy lépésben. Az Easy Setup opcióval a felhasználók optimaziálhatják beállításaikat a saját környezetükhöz.

• Modern és minimalista, hogy bármilyen belső térbe illeszkedjen vékony peremkerettel, hogy a felhasználó a lényegre – a képre – összpontosíthasson.

• A kétféleképpen összeszerelhető ezüstszínű, vékony TV-talp maximális kényelmet kínál, hiszen úgy tervezték, hogy széles és keskeny bútorfelületekhez egyaránt illeszkedjen. 

BRAVIA X75WL 4K HDR LED TV (75", 65", 55", 50", 43") jellemzők:

• A 4K X1 processzor az erő, ami a fényes, színes képek mögött áll, valós időben analizálva és feljavítva a nézett tartalmat.

Google TV: Több mint 700 000 film és TV-epizód egy helyen. A Google TV összegyűjti és rendszerezi mindenki kedvenc tartalmait összefogva az alkalmazásokat és előfizetéseket. Egyszerű, hangalapú keresés – a "Hé Google..." kezdetű mondattal könnyedén kereshet a felhasználó a streaming szolgáltatók választékában.

Élvezd a BRAVIA CORE filmválasztékát: a BRAVIA CORE alkalmazásban kiváló minőségű 4K UHD és IMAX Enhanced filmek streamelhetőek, kizárólag bizonyos Sony TV-ken. 

Minden játékbeállítás egy helyen: A Game Menu segítségével gyorsan kezelhetők a játékkép beállításai és a segédfunkciók, mindezt egyetlen, kényelmes felületen.

• Az X75WL TV tökéletes játékokhoz. Felismeri, ha egy konzol bekapcsolva és csatlakoztatva van, és automatikusan átvált az alacsony késleltetési módra HDMI 2.1 csatlakozóval, ezzel zökkenőmentesebb és gyorsabb játékélményt nyújtva.

• Az innovatív X-Balanced hangszórók kristálytiszta hangminőséget biztosítanak, anélkül, hogy hatással lennének a televízió keskenységére.

Fokozott szórakoztatás: Tapasztalja meg a magával ragadó és lenyűgöző filmes tartalmakat úgy, ahogyan azt a készítő elképzelte a Dolby Vision támogatásával. 

Továbbfejlesztett TV-élmény a BRAVIA CAM segítségével: Videochat a barátokkal és a családdal.

Minden Eco beállítás egy helyen: Az Eco Dashboard az összes felhasználói beállítást egy helyen tartja, így könnyebben módosíthatja azokat egyenként vagy egy lépésben. Az Easy Setup opcióval a felhasználók a saját környezetükhöz optimalizálhatják beállításaikat.

• A TV-t a már védjegyévé vált minimalista stílusban tervezték, hogy a néző a lényegre – a képre – összpontosíthasson. A hajszálvékony kivitel, karcsú, kétféleképen összeszerelhető talppal, az X75WL bármilyen belső térbe illik.

 

Új csatornaszerkesztő alkalmazás 

A Sony új eszközével sokkal egyszerűbbé válik a tévé csatornasorrendjének személyre szabása. Androidos telefonra letöltve a csatornák sorrendjét egyszerű érintőképernyős kijelöléssel, vagy a csatorna megkeresésével és a kívánt szám megadásával lehet megtekinteni és megváltoztatni. 

Kulcsszavak: Sony BRAVIA televízió

TV ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09