Új megoldásokat mutatott be a Schneider Electric Hannoverben

forrás: Prím Online, 2023. április 24. 12:40

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és az ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat több új technológiát és szoftvermegoldást mutatott be a Hannover Messe 2023 kiállításon, amelyek támogatják a vállalkozásokat a nagyobb energiabiztonság és hatékonyabb erőforrás-felhasználás elérésében, valamint a fenntarthatósági céljaik megvalósításában. 

A Hannover Messe a világ első számú ipari szakvására, amelyet idén április 17. és 21. között rendeztek meg a németországi Hannoverben. A Schneider Electric a rendezvényen számos új innovációt mutatott be IoT-képes, nyílt, interoperábilis EcoStruxure megoldásához kapcsolódóan.

 

Továbbfejlesztett integráció

 

A Hannover Messe szakvásáron bemutatott újdonságok közé tartozik az EcoStruxure Automation Expert V23.0. A világ első szoftverközpontú ipari automatizálási rendszerének legújabb változata már a vízsótalanítással foglalkozó vállalkozások számára is szoftveralapú, redundáns automatizálási megoldásokat kínál. A V23.0 újdonságai közé tartozik az AVEVA System Platformmal való továbbfejlesztett integráció, amely lehetővé teszi a meglévő alkalmazások grafikai elemeinek újrafelhasználását a gyorsabb rendszertervezés érdekében, valamint egy új grafikus szerkesztő az üzemeltetés hatékonyság növelésére. Az új verzióban az EcoStruxure Automation Expert HMI és archívum a Windows mellett már Linuxon is elérhető.

 

 

Csatlakoztatott termékek

 

A Schneider Electric motormenedzsment megoldásának legújabb változata már Spacial SFN burkolattal kerül forgalomba, ami bármilyen körülmények között megvédi a berendezéseket, és a több mint 1000 lehetséges konfiguráció révén gyorsabb és rugalmasabb panel-összeállítást tesz lehetővé. Az új burkolatok 35 százalékkal kevesebb CO2-kibocsátással készülnek, mint a korábbi verziók, részben a szén-dioxid-mentesített acél alapanyagok használatának köszönhetően. Az új Altivar ATV320 napelemes meghajtók megbízható áramellátást biztosítanak a motorvezérlési megoldások számára hálózaton belüli és kívüli kompatibilitással. 

 

Az új GM AirSeT Performance megoldással a Schneider Electric bővíti és erősíti fenntartható SF6 gáz-mentes portfólióját. A különleges kapcsolóberendezés segíti az ipari felhasználókat a Fluor gázokra vonatkozó szigorodó előírások betartásában, és megkíméli őket a gáz újrahasznosításával járó feladatoktól. A tiszta levegőt használó, digitálisan csatlakoztatható, integrált szolgáltatásokkal rendelkező GM AirSeT Performance a Schneider Electric portfóliójának legerősebb és legrugalmasabb SF6-mentes középfeszültségű kapcsolóberendezése, amely alkalmas a legtöbb energiaigényes és kritikus infrastrukturális projekthez.

 

A Hannoverben bemutatott újdonságok között van az Easy UPS 3-fázisú moduláris (50-250kW/400V) – szünetmentes tápegység (UPS). A megoldás egy IEC tanúsítvánnyal rendelkező moduláris UPS, cseremodulokkal. Az új, kompakt kialakítású szünetmentes tápegység elsőosztályú áramvédelmet és rendelkezésre állást biztosít, így ideális a kis és közepes adatközpontok, valamint az üzletileg kritikus kereskedelmi és ipari alkalmazások számára.  

 

A PowerLogic P7 érintésvédelmi relét a legösszetettebb és legfejlettebb ipari alkalmazásokhoz tervezték, hogy maximalizálja az üzemi hatékonyságot és a folyamatos áramellátást. Az új eszköz továbbfejlesztett digitális élményt nyújt, nagyobb teljesítményt és a rugalmasságot kínál annak érdekében, hogy egy moduláris, kiberbiztonsági szempontból is megfelelő, jövőbiztos platform álljon a felhasználók rendelkezésére. Az új alkalmazásorientált firmware-rel, valamint a hozzáadott Ethernet kommunikációs modulokkal és I/O-kártyákkal a berendezés a speciális, egyedi igényekhez igazítható. 

 

Új vízió

 

A Schneider Electric új, integrált elektromos digitális ikerplatformja, az ETAP alkalmas a teljes elektromos rendszer életciklusának kezelésére, a tervezéstől és a mérnöki munkától az üzemeltetésig és a karbantartásig. Képessé teszi a felhasználókat a termelékenység, az együttműködés és a hatékonyság növelésére.

 

A már teljes mértékben a Schneider Electric tulajdonában lévő, de önálló vállalatként működő AVEVA Hannoverben bemutatta az ipari szoftverekkel kapcsolatos új vízióját: egy agnosztikus és felhőalapú platformot, ahol a vállalatok együttműködhetnek, innoválhatnak és adatokat oszthatnak meg egymással. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

2024. április 23. 16:21

Bevállalós ötletekkel versenyeznek a Megoldások a holnapért döntősei

Kiválasztották a legjobb nyolc csapatot a Samsung és az EdisonKids Megoldások a holnapért kihívásán. A jövő oktatása, a fenntarthatóság és a közösségfejlesztés iránt elkötelezett fiatalok megkezdhetik a felkészülést a döntőre. A következő hetekben a csapatok elképzelésük prototípusát alkothatják meg és tesztelhetik működését a mentorok közreműködésével. A diákok a szakértők segítségével készülnek a végső, májusi megmérettetésre, ahol a három legjobb csapat összesen 6 millió forint összértékű Samsung készülékkel bővítheti egyéni és oktatási intézménye eszközparkját.

2024. április 23. 14:44

A boldog gyerekekből lesznek sikeres felnőttek

Több mint 600 támogatott, 105 diploma, 606 nyelvvizsga, 246 informatikai bizonyítvány. Csak néhány eredmény, amit a 19 éve működő Csányi Alapítvány és az általa mentorált fiatalok elértek. Az alapítvány valódi sikere a számok mögött, a személyes történetekben rejlik – hangzott el Zánkán az Alapítvány által szervezett idei Életút Fesztiválon április 20-án. A kiemelkedő informatikai és idegen nyelvi képzések mellett a végzett fiatalok a megszerzett kapcsolati tőkét, a közösség erejét tartják a legfontosabbnak. Nemcsak a Csányi Alapítvány nagykorú már, hanem egyre több mentoráltból vált olyan fiatal felnőtt, akik büszkén támaszkodhatnak az alapítvány segítségével megszerzett tudás mellett egymásra, „Csányisokra” is.

2024. április 23. 11:35

Állásbörzét és karrierfelkészítést tart szerdától a Corvinus

Több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni a Corvinus Egyetem idei karrierexpóján április 24-én és 25-én. Az eseményen részt vevők sok tippet gyűjthetnek karrierjük beindításához, kiteljesítéséhez is. Ebben nemcsak több tucat, corvinusos diplomával színes és sikeres életutakat bejáró szakember segít személyesen, de megtanulható a ChatGPT és a LinkedIn munkakeresői célokra optimalizált, profi használata is. 

2024. április 23. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50