Virtuális PLC-vel teszi rugalmassá az automatizálást a Siemens

forrás: Prím Online, 2023. április 26. 10:03

A virtuális PLC-hosztolás lehetőségével bővíti PLC-portfolióját a Siemens. A termékvonal a továbbiakban a hardveres kontrollerek mellett virtuális PLC-ket is kínál majd a specifikus üzleti követelmények teljesítéséhez. 

A Simatic S7-1500V az Industrial Operations X része, amellyel a Siemens az információtechnológia szoftveres képességeit következetesen integrálja az ipari automatizálás világával, hogy felgyorsítsa az IT és OT környezetek fúzióját, és növelje a gyártás rugalmas alkalmazkodóképességét. 

 

– Hatvanöt évvel ezelőtti megjelenésük óta a PLC-k sokat fejlődtek, és változatlan megbízhatósággal szolgálták a gyártási folyamatok vezérlését, ezt fogják tenni a jövőben is – mondta Barabás Zsolt, a Siemens Zrt. értékesítési mérnöke. – Különösen nehéz ipari körülmények között továbbra is a hardveralapú kontrollerek felelhetnek meg például a speciális követelményeknek, a virtuális PLC-k nem ezeket váltják ki, hanem új távlatot nyitnak az automatizálásban. A kínálatunkban korábbról elérhető, érintőképernyős kezelőfelületekhez (HMI) és szoftveralapú kontrollerekhez képest, amelyek nyílt interfészeken keresztül kapcsolódnak az IT környezethez, a Simatic S7-1500V újdonsága, hogy immár a kódfuttatást és a felügyeletet is elvonatkoztatja a fizikai PLC-től.

 

 

A Simatic S7-1500V független a hardvertől, és a Siemens Industrial Edge felhőalapú platformján – más alkalmazásokhoz hasonlóan – központilag menedzselhető, gyorsan és rugalmasan a változó igényekhez illeszthető. A vállalatok az egyes szolgáltatásokat egyenként adhatják hozzá vagy állíthatják le ebben a környezetben, így költségeiket is optimalizálhatják, és az adatközpontú, szoftveralapú automatizálás révén a hirtelen bekövetkező, nem várt eseményekre is gyorsabban reagálhatnak. Ha egy kontroller például olyankor áll le, amikor a szolgáltatásmérnök nem tartózkodik a gyár területén, akkor a rendszerdiagnosztikától értesítést kap, és a hibát azonnal, távolról elháríthatja.

 

További előny, hogy virtuális kontrollerekkel az automatizálási mérnökök a PLC-projekteket is könnyebben skálázhatják, és a nyílt adatinterfészeken keresztül egyszerűen integrálhatják más IT megoldásokkal. Mivel a Simatic S7-1500V teljesen kompatibilis a TIA Portállal, a vállalatok újrahasznosíthatják automatizációs projektjeiket, és a gyorsabb megvalósítás mellett csökkenthetik beruházási költségeiket.

 

– Portfóliónkban mostantól hardveres, szoftveres és teljesen virtualizált PLC-ket is kínálni fogunk, amelyeket a vállalatok a meglévő informatikai eszközökkel programozhatnak és menedzselhetnek. Hamarosan megkezdjük a Simatic S7-1500V tesztelését a napi gyakorlatból vett, hazai használati esetekben, és a tapasztalatokat megosztjuk ügyfeleinkkel, hogy ezzel is segítsük felkészülésüket a virtuális PLC-k használatára – összegezte Barabás Zsolt.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Lányok Napja az ELTE Informatikai Karán

Az ELTE Informatikai Kar ismét szeretettel várja az érdeklődőket a Lányok Napjára, ahol bemutatják, milyen izgalmas és kreatív feladatok várnak a jövő informatikusaira, és miért érdemes lányként ezt a pályát választani.

2024. április 18. 19:41

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Használt autót webshopból?

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 15:28

Megjelent a világ első unalmas telefonja

A Heineken a street kultúra ízlésformálójával, a Bodegával együttműködve bemutatta a Human Mobile Devices (HMD) által gyártott "The Boring Phone" készüléket.

2024. április 18. 13:15

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09