Fujitsu merevlemezek notebookokhoz

Tóth Kristóf, 2001. február 26. 23:15
A Fujitsu Computer bemutatta a legújabb 2.5 inches merevlemezeit, amelyek kifejezetten a hordozható számítógépekhez készülnek.
A Fujitsu számít a világ egyik legnagyobb olyan cégének, amely notebookokhoz alkalmazható merevlemezeket is gyárt. A cég nagyon komolyan veszi ezeknek az eszközeinek a fejlesztését, hiszen ezen a piacon 2001-ben jó lehetőségek mutatkoznak számára. Ugyanis ebben az évben a TrendFOCUS kutatóintézet előrejelzései szerint a hordozható számítógépekbe való 2.5 inches meghajtók iránt tovább fog nőni a kereslet.

Ahogy az asztali PC-knél is nagyon fontos szempont a merevlemezek sebessége, megbízhatósága és jó minősége, ugyanúgy a notebookok esetében is elmondhatók ezek a szempontok. A Fujitsu az új eszközeit is úgy fejlesztette ki, hogy azok a lehető legnagyobb teljesítmény mellett minél strapaíróbbak legyenek. Az új merevlemezek az MHN termékcsaládhoz tartoznak. A vásárló 10, 15, 20 és 30GB kapacitású modellek közül választhat. A Fujitsu az új meghajtóinak gyártásakor már 15GB-os lemezeket is felhasznál. Maximálisan 30.7MB/másodperces adatátviteli sebesség érhető el, míg a pozicionálási idő 12ms. Nagyon fontos, hogy az egyik legmodernebb, Ultra ATA-100 interfészt is támogatják. A meghajtók fordulatszáma 4200 fordulat/perc, és 2MB kapacitású puffert tartalmaznak. Mindezek alapján elmondható, hogy az új merevlemezek a mobil alkalmazások futtatásához ideálisak.

Az MHN szériához tartozó merevlemezek azért is nagy jelentőségűek, mert a hordozható meghajtók esetében először alkalmazzák a Fluid Dynamic Bearing (FDB) és a Rampload technológiákat. Az FDB segítségével gyorsabb és pontosabb pozicionálás illetve sokkal csendesebb működés biztosítható. Emellett a meghajtók a rázkódásokkal szemben sokkal ellenállóbbá válnak, ami mobil eszközökről lévén szó nagyon fontos szempont.

Az MHN szériához tartozó Fujitsu merevlemezek várhatóan még ebben a negyedévben megjelenhetnek a notebookokban.

Kulcsszavak: Fujitsu notebook winchester

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50