Kapcsolatépítő rendezvénysorozatot indított a PlanRadar

forrás: Prím Online, 2023. május 4. 17:40

A súlyos gondokkal, a termelési volumen és a megrendelési állomány visszaesésével küszködő hazai építőipari szereplők közül egyre többen ismerik fel, hogy a nehézségek áthidalásában, a teljesítmény és a hatékonyság növelésében meghatározó szerepe van a munkafolyamatok átfogó digitalizációjának. 

Az építőipari szoftverét a világ számos fejlett piacán, köztük Magyarországon már három éve forgalmazó bécsi székhelyű cég, a PlanRadar azért indította el kapcsolatépítő rendezvénysorozatát, hogy a szakma képviselői első kézből, a felhasználók már megszerzett tapasztalatai alapján ismerjék meg a korszerű megoldások kínálta lehetőségeket működésük optimalizálásra, a hatékonyság növelésére. Az első, budapesti állomáson a PlanRadar bemutatkozása mellett a soproni székhelyű, jellemzően élelmiszeripari beruházásoknál műszaki ellenőrzési feladatokat ellátó vállalkozás, az Eurokonzol Kft. képviselője mutatta be a szoftver használatával elért eredményeket a szakmai közönségnek.

 

Az építőiparban kulcskérdés, hogy egy adott feladatot mennyi idő alatt lehet elvégezni. Így nem csoda, ha a közönség soraiban sokan felkapták a fejüket, amikor az Eurokonzol Kft. műszaki ellenőre, Balczó Gáspár előadásában azt mondta, a PlanRadar használatának köszönhetően van olyan munkafázis a cég életében, amelyet a korábbi 2-3 óra alatt 30 perc alatt meg lehet oldani. Példaként a helyszíni jelentések összeállítását, egységes keretbe rendezését hozta fel. Az időnyerseség azonban csak egyike a szoftverhasználat számos előnyének az építőiparban.

 

 

Mint az a szakember előadásából kiderült, a digitalizáció jelentősen lerövidíti az irodai tevékenységre, a munkafolyamatok dokumentálásra szánt időt, javítja a terepmunka hatékonyságát, a sokszor költségesnek bizonyuló hibák, hiányosságok valós idejű kiszűrését, elkerülését vagy éppen gyors javítását szolgáló információcserét a kivitelezőkkel, alvállalkozókkal. A szoftver egységes, könnyen kezelhető platformon biztosítja a feladatok minden résztvevő számára pontosan követhető ütemezését, utólag is nyomon követhető módon rögzíti a felelősségi köröket. Balczó Gáspár a számos gyakorlati példát bemutató ismertetőjében azt is elmondta, az Eurokonzol Kft.-nél számos szoftvert teszteltek, míg végül 2021 decemberében a PlanRadar mellett döntöttek. Az azóta eltelt időszakban 12 még futó és 8 befejezett projektben használták a terméket, amelyet a bécsi székhelyű cég szakemberei az igényeikhez, észrevételeikhez alkalmazkodva folyamatosan fejlesztenek. 

 

A folyamatos megújulást jól mutatja, hogy Dancs Balázs, a PlanRadar magyarországi csapatának tagja hosszasan sorolta az elkövetkező időszakban tervezett változásokat, amelyek közül kiemelkedik a Dokumentum Management (DMS), a naptárnézet és a különösen a terepen dolgozók munkáját megkönnyítő GPS térképnézet fejlesztése, a 360 fokos térkamera funkció a tervrajzokra rajzolás és írás lehetőségének kidolgozása.

 

„A most elindított Kapcsolatépítő rendezvénysorozattal az a célunk, hogy a jelenlegi és jövőbeli partnereinknek lehetőséget, fórumot biztosítsunk az építőipari szoftverek felhasználásával kapcsolatos tapasztalatok közvetlen megosztására, a közös gondolkodásra, a fejlődési irányok meghatározására” – foglalta össze a kezdeményezés célját Dancs Balázs.

 

Az ágazat előtt álló nehézségeket jól mutatja, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai* szerint 2023 februárjában az építőipari termelés volumene 11,8 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól, amiben a bázisidőszaki magas kibocsátás is szerepet játszott. Intő jel, hogy a megkötött új szerződések volumene 44,4, ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 36,6, az egyéb építmények építésére vonatkozóké 49,7 százalékkal esett vissza. A kiutat a hatékonyság, a termelékenység növelése jelenti, amelynek egyik jól bevált és Magyarországon is elérhető eszköze a digitalizáció. 

 

________________________

* Forrás: KSH https://www.ksh.hu/gyorstajekoztatok/epi/epi2302.html

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Lányok Napja az ELTE Informatikai Karán

Az ELTE Informatikai Kar ismét szeretettel várja az érdeklődőket a Lányok Napjára, ahol bemutatják, milyen izgalmas és kreatív feladatok várnak a jövő informatikusaira, és miért érdemes lányként ezt a pályát választani.

2024. április 18. 19:41

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Használt autót webshopból?

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 15:28

Megjelent a világ első unalmas telefonja

A Heineken a street kultúra ízlésformálójával, a Bodegával együttműködve bemutatta a Human Mobile Devices (HMD) által gyártott "The Boring Phone" készüléket.

2024. április 18. 13:15

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09