Kerekasztal a tartalomszolgáltatási hálózatokról

, 2001. augusztus 13. 17:06
A Novell, az Accenture (korábban Andersen Consulting) és a Nortel Networks magyarországi képviseletei a mai napon közös sajtóbeszélgetésen ismertették elképzeléseiket a kialakulóban lévő tartalomszolgáltatási hálózatok (content networking) ígéretes piacáról.
A három cég 2001. február 5-én jelentette be, hogy megalapította a Volera Inc. nevű új céget, amely pontosan a tartalomszolgáltatási hálózat piacot célozza meg. Az integrált cache- és tartalomfelügyeleti szolgáltatásokat kínáló Volera megoldásai egyrészt felgyorsítják, másrészt az eddiginél sokkal jobban felügyelhetővé teszik a tartalom terjesztését az interneten. A Volera egy olyan tartalomszolgáltatási hálózat platformot kínál, amely megfelelő méretezhetőséget és intelligenciát biztosít az internet üzleti potenciáljának maximális kiaknázásához. Az újonnan létrejött cég célja, hogy létrehozzon egy új generációs internetet, amelyben a tartalom, a különféle médiumok és az alkalmazások a lehető leghatékonyabb, legbiztonságosabb és leginkább költséghatékony módon továbbítódnak a forrástól a célig. A Volerával kapcsolatos további részletek a www.volera.com címen olvashatók.

„Kiemelkedően fontos területről van szó, mind az iparág, mind a Novell számára. A piac már várja az új platformokat, amelyekre az új generációs internetszolgáltatásokat és –alkalmazásokat alapozhatja” – jelentette ki Hargitai Zsolt, a Novell Magyarország rendszermérnöke. „Az új tartalomszolgáltatási hálózatok kialakításának két fő eleme a gyorsítás és a felügyelet. A Volera Internet Caching System (ICS) szoftvere a Measurement Factory nevű független cég felmérései szerint a világ leggyorsabb cache-motorja. Az ICS a tartalomkiadók, a nagyvállalatok és internetszolgáltatók (ISP-k) teljesítmény- és méretezhetőségi igényeire nyújt választ azáltal, hogy az ismétlődő és erőforrás-igényes tevékenységeket átveszi a webszerverektől. A Volera Content Exchange nevű szolgáltatása egy 100 százalékban központilag biztosított webhelygyorsítás és tartalomszolgáltatás. A Content Exchange-dzsel a webes központi szolgáltatók olyan, teljes mértékben felügyelt szolgáltatáskört tudnak kínálni, amelyek egyesítik a webhely gyorsítását, a gyakorlatilag korlátlan méretezhetőséget, valamint az internetes tartalom menet közbeni átalakítását és újra szétosztását.”

„A távközlési szolgáltatók számára a versenyképesség alapvető feltétele az egyedi tartalomszolgáltatás, üzleti céljaik eléréséhez erre optimalizált megoldásokra van szükség” – mondta Kun Ákos, a Nortel Networks magyarországi ügyvezető igazgatója. „A Nortel Networks ún. 'személyre szabott' internetmegoldásokat biztosít, amelynek alapvető pillére a Volerával való szoros együttműködés.”

„A tartalomszolgáltatási hálózatok (Content Delivery Networks) a felhasználók elhelyezkedésétől és a szerverek terheltségétől függően biztosítják, hogy a felhasználó kérése, a tartalom szolgáltatása a leghatékonyabban történjen” - mondta Németh Tamás, az Accenture magyarországi irodájának partnere. „A megoldás hasznos mind a végfelhasználóknak (és velük együtt a tartalomszolgáltatóknak), mind a hálózati kapcsolat szolgáltatójának (náluk a sávszélesség felhasználása racionalizáltabban történik). Ezért világszerte egyre több vezető tartalomszolgáltató fordul a szakértelemért és a méretgazdaságosságért ezekhez a CDN hálózatokhoz, hogy a tartalom cache-elését, másolatainak létrehozását, a terhelés elosztását, könyvelést, számlázást és más hatékony tartalom-menedzsmentszolgáltatásokat kapjon."

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05