A Nortel videóra fejleszti hálózatait

Kiss Ádám Zoltán Kiss Ádám Zoltán , 2001. március 7. 21:26
A hálózati felszereléseket szállító Nortel szeretné rendszereit valós idejű videoforgalomra alkalmassá tenni, ezért megállapodott az ilyen anyagok kezelésére használatos programokkal foglalkozó PacketVideo vállalattal a közös fejlesztésről.
A két cég együtt fogja kifejleszteni azokat a hálózatokat, melyek segítségével vezeték nélküli hálózatokon videoüzeneteket lehet majd küldeni, videojátékot lehet játszani, vagy valós idejű képátvitelt vihetünk véghez. Az új szolgáltatások megvalósítása előbb-utóbb biztosnak látszik, de pontos ütemtervet nem közölt a két vállalat. Az agresszíven terjeszkedő Nortel élen jár az újdonságok, például a 3G rendszerek bevezetése terén.

A bejelentés optimizmusával sok szakértő nem ért egyet, mondván, a valós idejű videó vezetékes technológiát kíván, már a gondolat megszületésekor, az 1960-as világkiállításon is erre szánták. Bár a Nortel és a PacketVideo azt állítja, hogy birtokában van a megvalósításhoz szükséges technológiai megoldásoknak, az elemzők szerint egy akár üzemkész rendszer működtetéséhez szükséges program kifejlesztése éveket vesz igénybe - írja a CNet.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09