Megalakult a Grepton Rt.

, 2001. március 13. 17:31
2001. március 1-jétől a Protomix szoftverüzletága Grepton Informatikai Rt. néven, önálló cégként folytatja tevékenységét. Míg a Protomix holding szervezetként, a Grepton – a cégcsoport többi tagjához hasonló módon - a tulajdonos-menedzsment vezetésével működik tovább.
Miért történik mindez? A Protomixnél már több mint egy éve elindult a holdinggá alakulás folyamata, amelynek során a cégcsoporton belül immár három, ebben a formában működő szolgáltató cég található. A szoftverüzletág az elmúlt öt év során olyan dinamikus fejlődésen ment keresztül, amely már önmagában is indokolttá tette az üzletág leválasztását és egy hatékonyabb módon történő működtetését. Így az új cégben a menedzsment bevonásával egy "partnership" jellegű szervezetet hoztak létre. Ezzel az átalakítással követik azt a világtendenciát, amely a magas színvonalú tanácsadói tevékenységi területeknél érvényesül.

Szolgáltatásaikat a jövőben három stratégiai irány mentén kínálják: az IT-infrastruktúra terület a vállalatok számítástechnikai alapigényeinek (infrastrukturális szükségletek) kiszolgálására koncentrál a tervezéstől az üzemeltetésig, ideértve az ehhez szükséges fejlesztési feladatokat is. Az alkalmazásfejlesztés és integráció terület a vállalat üzleti igényeinek támogatására, az üzleti funkciók számítástechnikai megvalósítására, illetve az üzleti rendszerek vállalaton belüli és vállalatközi integrációjára fokuszál. Az üzleti modellben is törekednek rugalmas konstrukciót kínálni, ezért saját termékeik ASP-modellben, szolgáltatásként is igénybe vehetőek.

Kulcsszavak: +céginfo Protomix Grepton

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50