Professzionális notebookok

Tóth Kristóf, 2001. március 16. 22:31
A Fujitsu PC Corporation (FPC) bemutatta a legnagyobb teljesítményű notebookokat magába foglaló új termékcsaládját, a LifeBook E szériát.
A Fujitsu PC az új hordozható számítógépeinek kifejlesztésénél elsősorban nem az olcsó notebookok készítésére törekedett. Természetesen fontosak voltak a minél költséghatékonyabb megoldások is, de az E szériánál a teljesítmény kapott nagyobb hangsúlyt. Ennek oka, hogy a cég az új notebookjaival az asztali számítógépek hatékonyságával szeretne versenyezni.

A LifeBook E széria jelenleg három különböző konfigurációjú notebookot tartalmaz. Mindegyik típus a mobil, Intel Pentium III processzorokra épül, amelyek az alacsony fogyasztást biztosító SpeedStep technológiát is alkalmazzák. A CPU-k frekvenciája a vásárló igényeinek megfelelően lehet 650, 750, illetve 850 MHz. Ezek mindegyike megfelelő teljesítményt biztosít a jelenlegi mobilalkalmazások számára. Az új számítógépek 14.1 colos XGA, TFT LCD kijelzővel rendelkeznek. Ez az ATI Rage Mobility-M4D grafikus vezérlőhöz kapcsolódik, amelyhez 16 megabájt videomemória is tartozik. Az ATI Mobility-M4D a piac egyik legjobb, mobil grafikus vezérlője. Gyors és nagy felbontású megjelenítést tesz lehetővé, ami remekül kihasználható a komolyabb grafikus igényeket támasztó alkalmazások vagy a videókkal gazdagított bemutatók során.

Mivel az új LifeBook E szériás notebookok az asztali számítógépekkel versenyeznek, ezért minden olyan funkcióval, megoldással és eszközzel rendelkeznek, amelyek a hagyományos PC-kben is megtalálhatók. A különböző adattároló komponensek (CD-ROM, DVD, CD-RW meghajtók) nagyon könnyen csatlakoztathatók. A beépített Smart Card Reader segítségével többek között az online tranzakciók is könnyen és biztonságosan lebonyolíthatók. A LifeBook E szériás notebookokból természetesen nem maradt ki a V.90-es szabványnak megfelelő modem és a 10/100 Base-Tx Ethernet vezérlő sem. Az új számítógépek a 850 MHz-es processzorral körülbelül 3,5 órát, míg a 750 és 650 MHz-es CPU-kal 4,5 órán keresztül képesek működni akkumulátorról. Opcionálisan rendelhető egy kiegészítő akkumulátor is, amellyel az üzemidő akár 8 órára is megnövelhető.

A LifeBook E notebookok a Windows 98 Second Edition, a Windows Millennium Edition vagy a Windows 2000 Professional operációs rendszerekkel együtt vásárolhatók meg. Az áruk a különböző modellek függvényében 1500 és 2400 dollár között mozog.

Kulcsszavak: Fujitsu notebook

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05