debis-BMF oktatási megállapodás

, 2001. március 26. 13:07
Együttműködési szerződést kötött a debis IT Services Unisoftware Kft. és a Budapesti Műszaki Főiskola Neumann János Informatikai Főiskolai Kara. A megállapodás értelmében a cég részt vesz a főiskola úgynevezett kooperatív képzési programjában, amely számos előnyt tartogat mind a cég, mind az oktatási intézmény, de legfőképpen a hallgatók számára.
A Budapesti Műszaki Főiskola Neumann János Informatikai Karán a Műszaki informatikai szakos végzős hallgatók úgynevezett kooperatív képzési formát is választhatnak, amelynek keretében a hároméves tanulmányi időt követően a negyedik évben gyakornokként dolgozhatnak egy vállalatnál vagy intézménynél. Eközben a főiskolával sem szűnik meg a kapcsolatuk, ahol hetente egy napig kiegészítő szakmai képzést kapnak, ugyanakkor aktívan bekapcsolódnak a fogadó cég kutatási-fejlesztési munkájába is. A képzési forma mind népszerűbb a hallgatók körében, míg 1995-ben még csupán 15, tavaly már 30 százalékuk választotta ezt a lehetőséget.

A debis IT Services Unisoftware Kft. ebben az oktatási évben kapcsolódott be a kooperatív képzési programba. A keretmegállapodás értelmében a cég az oktatásban, oktatási anyagok biztosításában, a főiskola eszközbázisának korszerű szinten tartásában, szakmai bemutatók rendezésében és fejlesztési projektek finanszírozásában működik együtt az oktatási intézménnyel. Az idén elsősorban három konkrét területre összpontosítják az együttműködést. Egyrészt az integrált vállalatirányítási rendszerek kialakításába kívánják bevonni a hallgatókat, hiszen a debis IT Services Unisoftware Kft. erősségei közé tartozik a nagy SAP rendszerek telepítése. Másrészt egy hiányszakma, a project management területén vesznek részt a tehetséges hallgatók ismereteinek gyarapításában, végül konkrét (C-ben, Java-ban és az SAP fejlesztő nyelvén írt) programok készítésében is számítanak a főiskola hallgatóira.

Az együttműködési megállapodás előnyös a cégnek, mert így a hallgatókkal megismertethető a vállalkozás, könnyebben lehet szert tenni tehetséges új kollégákra, és kamatoztathatók a diplomamunka formájában kidolgozott projekt-eredmények. Ám jócskán profitálhat a főiskola is a megállapodásból, mert így szélesíthető a vállalati kapcsolatrendszer, gyakorlatiasabbá tehető az oktatás, és korszerűsíthetők az eszközök. Végül mindkét fél számára kedvező, hogy az együttműködéssel rugalmasan bővíthető a kapacitás, létszámbővítés nélkül is nagyobb együttműködő csoportok szervezhetők a fejlesztési feladatok megoldására.

Kulcsszavak: Debis oktatás szponzor BMF

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09