Újabb büntetőfeljelentés illegális szoftverfelhasználás miatt

, 2001. április 3. 18:03
A BSA Magyarország sajnálatos ténynek tekinti, hogy minden figyelmeztető felhívása, kampánya ellenére, valamint a közelmúltban a sajtó által is nagy nyilvánosságot kapott rendőrségi akciók, illegális üzleti szoftver felhasználás ellen indított eljárások sem elég meggyőzők egyes cégvezetők számára.
Mindemellett egyre több vállalat vezetése látja be, hogy az illegális szoftverek használata egyre jelentősebb jogi kockázatot jelent: a büntetőjogi felelősségre vonás mellett számítani kell a bűncselekménnyel okozott kár megtérítésére, valamint a teljes körű legalizálásra kötelezés fenyegetésével.

A BRFK XIII. kerületi kapitánysága szerzői és szomszédos jogok megsértésének alapos gyanúja miatt indított büntetőeljárást, melynek keretében a mai napon házkutatást tartottak a nyomozók az S.P.Q.R. Hungária Járműkereskedelmi Kft székhelyén. A gyanú a kereskedő céggel szemben a házkutatás során bebizonyosodni látszott, a cég tulajdonában lévő számítógépek winchesterén több tucat, az előzetes vélemények alapján illegális szoftvert találtak. A büntetőeljárás folyamatban van, a rendőrségi szakértői vizsgálat még tart. Az illegálisan talált szoftverek mennyiségéről, típusáról és a becsült kár összegéről a vizsgálat későbbi szakaszában adnak ki tájékoztatást.

Kulcsszavak: BSA jog

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09