Opera a PDA-kon

Kollár Csaba, 2001. április 4. 21:55
Megtalálni a megfelelő böngészőt elég nehéz feladat, emiatt a Palm és más PDA-gyártók saját böngésző fejlesztése mellett döntöttek. Egy másik lehetőség, hogy az Opera böngészőt használják a PDA-kban és a padekben.
A hagyományos böngészők 20-60 MB-os méretét már elfogadták a PC-tulajdonosok, de a PDA-kban továbbra is csak olyan böngészők jöhetnek számításba, amik kevés memóriát és energiát igényelnek. A többlet RAM-ok jelenleg még nagyon megdrágítják az eszközt, és számos PDA nem is bővíthető memóriával. Talán emiatt gondolják úgy a szakértők, hogy a gyors és kicsi Opera böngésző megfelelő lehet erre a feladatra is. Az Opera fejlesztésekor az volt a legfontosabb, hogy egy gyors, kicsi és biztonságos böngészőt fejlesszenek, aminek nincsenek extra hardverigényei.

Akik már megpróbáltak szörfözni a mobilinterneten pl. az Opaqkal, amelyikbe Microsoft böngészőt „építettek”, megtanulta a legfontosabb három dolgot: türelem, türelem, türelem. Az Opera 5.0 az első olyan böngésző, amely mind a webes, mind a WAP-os oldalakat képes megjeleníteni, így egy mobilkommunikációs eszközön alkalmazva a HTML és a WML programnyelvű információk egyaránt megtekinthetők.

A norvég alapítású cég pr-igazgatója, Live Leer elmondta, hogy még nincs pontos dátum az Opera böngészőjének a bemutatására, de már tárgyaltak az AMD, az Ericsson, a Psion, a Be és más cégekkel az alkalmazását illetően. Abban azonban biztos vagyok – állítja Leer –, hogy az Opera böngésző elég kicsi, egyben elég nagy tudású ahhoz, hogy bármely eszköz számára megfelelő legyen. A böngésző további előnye a platformfüggetlenség. Ha a böngészőt tesztelni akarjuk, és nem zavar a reklám, akkor ingyen letölthetjük a www.opera.com címről.

Kulcsszavak: Opera böngésző +fohir pda

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50