A kormány most indítja az informatikai korszakváltást

Vértes János, 2001. október 19. 13:08
Stumpf István kancelláriaminiszter nyitotta meg csütörtök este az Első Magyar Vezérigazgatói Találkozó háromnapos programját a parádsasvári Kastélyszállóban. A miniszter az e-gazdaság pillanatnyi hullámvölgyében is úgy vélte, hogy az informatikát a gazdaság és az egész társadalom meghatározó motorjának kell tekinteni.
A kancelláriaminiszter szerint pontosan ki sem számítható, hogy e téren mit hoznak a következő évek, hiszen bizonyos, hogy ebben a most zajló kulturális forradalomban értékátrendeződések is történnek, megváltoznak a vállalatok, az ügyfelek és a fogyasztók kapcsolatrendszerei, de a kormányzatnak is át kell gondolnia a feladatait, hiszen az e-gazdaság kitörési pont Magyarország számára.

Azt, hogy az informatika mindenképpen központi kérdés minden magyar vállalatvezető számára, visszaigazolták a kérdések, illetve az előadást követő vita is: többször hangzott el az e-szignó vagy az eh-törvény, mint akár az ugyanezen a napon rendezett Icon-féle e-szignó konferencián. Stumpf István a most vitára bocsátott két törvényről egyébként úgy vélekedett, hogy a kormány ezekkel indítja az informatikai korszakváltást.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50