Synergon Napok: fókuszban a hatékony informatika

, 2001. április 10. 11:10
Dr. Stumpf István, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter tartotta a nyitó előadást az idén nyolcadik alkalommal megrendezett Synergon Napokon, melynek a fókuszában az idén a hatékony informatika témaköre állt.
Előadásában Dr. Stumpf István kiemelte, hogy a kormányzat kölcsönösen előnyös partneri viszonyra törekszik a piaci szereplőkkel, mivel céljaik és érdekeik közösek: az eMagyarország megteremtése. Ezzel összefüggésben beszélt a Széchenyi-tervről, mely a magyarországi információs társadalom megteremtéséhez vezető politikai és gazdaság-irányítási program. A magyar vállalatok regionális terjeszkedéséről szólva a miniszter kiemelte, hogy a magyar üzleti kultúra és üzleti gondolkodás kimagaslóan fejlett a régió átlagához képest és ez jelentős versenyelőnyt biztosít a kelet-európai piacon. "Mindez azt is jelenti, hogy amikor magyar tőkekivitelről szólunk, valójában a magyar üzleti tehetség, tudás és kultúra exportjáról beszélünk"-fejtette ki Dr. Stumpf István.

A Synergon Napok szakmai előadásai idén a hatékony informatika témakörét járták körül. A Synergon felfogásában az informatikai beruházások hatékonyság-növelő, gyorsan megtérülő befektetési lehetőségek. Az informatikai fejlesztések megvalósítása nem csak lehetőség, az élesedő piaci küzdelem minden vállalatot arra kényszerít, hogy az információtechnológia legkorszerűbb eszközeivel növelje versenyképességét. A Synergon Napok egyszerre teremt lehetőséget a résztvevőknek arra, hogy megismerjék a Synergon tevékenységét és arra, hogy számba vegyék a Synergon által nyújtott termékek és szolgáltatások üzleti hatékonyságot növelő képességét. A Synergon átfogó üzleti megoldásokat kínál, amelyek megtervezéséhez és megvalósításához üzleti és biztonsági tanácsadást nyújt ügyfeleinek. A Synergon feladata nem ér véget egy rendszer kialakításával, vagy egy megoldás kidolgozásával, oktatással, szervizzel, komplex üzemeltetési szolgáltatással is részt vállal mindezek működtetésében és menedzselésében. A rendezvény résztvevői az előadások keretében, valamint interaktív technikai bemutatókon keresztül "testközelből" is megismerkedhetnek a Synergon által kínált megoldásokkal. Az előadásokat a Synergon vezető munkatársai, jelentősebb partnerei és ügyfelei tartják.

Synergon Orgware

A Synergon Orgware az informatika teljes területét felölelő módszer. Az Orgware tartalmazza az informatikai rendszerek részegységeit, eljárásait, olyan elemekből felépítve, amelyek egymással minden tekintetben képesek együttműködni, ezáltal biztosítva a költséghatékonyságot, a biztonságot, a stabilitást, a skálázhatóságot, és az egyszerű üzemeltetést. Az Orgware kiterjed az informatikai rendszer minden részegységére, tehát a fizikai infrastruktúrára (hálózat, PC-k, perifériák, szerverek, alapszoftverek), az üzleti infrastruktúrára és alkalmazásokra (levelezés, csoportmunka, vírusvédelem, mentés-visszatöltés; üzleti intelligencia, ERP, SCM, CRM, DSS) és a különböző menedzsment területekre (rendszermenedzsment, távoli hozzáférés, hibafigyelés, hibaelhárítás) is.

Az Orgware másik fontos oldala az informatika által felölelt folyamatok szervezése és az eljárások kidolgozása, standardizálása. Ezen szellemi megoldásokat öt markánsan elkülönülő területre lehet felbontani. Alapvető kiinduló elem a teljes tervezési folyamat, mely egy-egy informatikai beruházás alapját képezi, illetve a stratégiai irányvonalat adja meg adott vállalkozás IT-fejlesztéséhez. Az Orgware a vállalkozás szervezeti oldalát is kezeli a befektetések szemszögéből tekintve. Ennél a területnél fontos a megváltozó munkafolyamatok kezelése, a dolgozók erre való felkészítése, valamint a változások ellenére a minőség megőrzése és a felmerülő kockázati tényezők felderítése és figyelése. Az Orgware rendszer utolsó, de egyben átfogó eleme a monitorozás, mely biztosítja az összes folyamat nyomon követését és felülvizsgálatát.

A Synergon PartnerWare

A Synergon jelentős hangsúlyt fektet a partnerkapcsolatok hosszú távú fenntartására. Ennek támogatására hozta létre "PartnerWare" néven országos méretű szerződött partnerhálózatát. A Synergon szerződéses partnerei az egész ország területén kiemelt szakmai-üzleti támogatásban részesülnek. Az ország 20 régiójára kiterjedő, ügyfélközpontú PartnerWare-rendszer, a 2000. év végére teljes országos lefedettséggel áll az ügyfelek rendelkezésére, de fejlesztése tovább folyik.

Cisco Hálózati Akadémia a Synergon támogatásával

A Synergon Napok 2001 konferencia idei teljes bevételét a Synergon a Cisco Hálózati Akadémia Programban résztvevő oktatási intézmények támogatására ajánlotta fel. A Cisco Hálózati Akadémia (Cisco Networking Academy Program, CNAP) egy olyan non-profit szakképzési program és hálózat, amely oktatási intézmények, vállalatok, a kormányzat és a Cisco Systems közötti együttműködés eredményeként jön létre. A Hálózati Akadémia programja keretein belül számítógépes hálózatok építésére, tervezésére és karbantartására tanítja a diákokat. A program felkészíti a diákokat a jövő technológiájának használatára s egyúttal az internetes oktatás, az e-Learning lehetőségeinek megtestesítője is.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05