A vezeték nélküli kommunikáció biztonságosabbá tétele

Kollár Csaba, 2001. április 16. 20:48
A vezeték nélküli kommunikáció az üzleti életet jelentősen megkönnyítette. Ugyanakkor kockázatos vállalkozássá is tette, ha nem megfelelően magasak a biztonsági követelmények.
Amikor bejelentkezünk egy WAP-os szolgáltatásra, akkor üzenetünk titkosítódik, de a folyamatban vannak olyan „elcsíphető másodpercek”, amikor a PDA-nk vagy a telefonunk biztonságában rések keletkeznek, amin keresztül meg lehet támadni a készüléket, vagy meg lehet szerezni az adatokat.

Az RSA és az Ezos most közösen olyan megoldásokat tervez, amikkel a vezeték nélküli kézieszközök az Ezos mikroböngészőjét használva biztonságosabban érhetik el a különféle szolgáltatásokat az RSA SecurIDŽ hitelesítési szoftvere segítségével.

Az Ezos erőssége a mobilinternet és az internetes üzleti megoldások fejlesztése és integrációja az alapvető üzleti rendszerekbe. A technológiát már számos európai bank használja, hogy biztonságossá tegye WAP Banking megoldásait. Az EzWAP 2.0 egy platformfüggetlen WAP-os mikroböngésző, mely számos számítástechnikai rendszerrel együttműködve – beleértve a hordozható digitális titkárt, a beágyazott rendszereket és a PC-ket, melyek legtöbbjén Microsoft operációs rendszer fut – képes felépíteni a kapcsolatot a mobilinternethez. A Palm egyik legújabb modellje, a Joranda már az Ezos böngészőjét használja az RSA SecurID szoftverével, és támogatja a cHTML-t a WML 1.2.1 kiegészítéseként.

Az RSA SecurID kifejlesztésével programozóink olyan terméket alkottak meg, amelyik a vezetékes és vezeték nélküli rendszereken egyaránt nagyfokú biztonságot garantál, és az Ezos böngészőjével együttműködve nagymértékben hozzájárul a pénzügyi tranzakciók biztonságához – nyilatkozta az RSA fejlesztési igazgatója.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09