A debis ITS Unisoftware készíti a MATÁVnet új számlázási rendszerét

, 2001. április 18. 12:33
A debis IT Services Unisoftware Kft. készíti a MATÁVnet Rt. új, az internetes piac gyors változásához igazodó számlázási rendszerét. A Portal Software cég Infranet alkalmazására alapozott megoldással a korábbiaknál jobban kiszolgálhatók az ügyfelek, s új szolgáltatások is bevezethetők.
A MATÁVnet Rt. szerződést írt alá a debis IT Services Unisoftware Kft.-vel számlázási rendszerének korszerűsítésére. A százszázalékos MATÁV tulajdonú internetszolgáltató vállalkozás jelenlegi számlázási rendszere már nem felel meg az internetpiac gyorsan változó igényeinek, ezért a cég vezetése új, rugalmasan alakítható, ügyfélorientált ügyfélszolgálati és számlázási rendszer (Customer Care and Billing System, CCBS) bevezetése mellett döntött. A feladat megoldására a debis IT Services Unisoftware Kft.-vel írtak alá szerződést, amely a kaliforniai Portal Software cég Infranet szoftverére alapozva alakítja ki a rendszert.

Az Infranet a modemes és bérelt vonalas internetcsatlakozás mellett a DSL hozzáférés, a host- és tartalomszolgáltatás kezelésére is alkalmas. Az Infranetet szerte a világon több száz internetszolgáltató (Internet Service Provider, ISP) alkalmazza, bevezetése lehetővé teszi a MATÁVnet számára, hogy több és korszerűbb szolgáltatást kínálhasson mind egyéni, mind vállalati ügyfeleinek.

A debis IT Unisoftware Kft. többségi tulajdonosa a T-Systems, amely a Deutsche Telekom többségi tulajdona. A MATÁV, mint ismeretes ugyancsak DT érdekeltség. A T-Systems-et egyebek mellett az e-business megoldások iránt tapasztalható növekvő kereslet kielégítésére, átfogó információtechnológiai és telekommunikációs szolgáltatások nyújtására alapították. E koncepcióba jól illeszkedik a MATÁVnet Rt. és a debis IT Services Unisoftware Kft. által most aláírt szerződés.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50