PockIt Recorder a PDA-khoz

Tóth Kristóf, 2001. április 20. 06:07
A valós idejű vezeték nélküli multimédia terén vezető szerepet betöltő Pocketmultimedia bejelentette szoftversorozatának legújabb tagját, amely a PockIt Recorder névre hallgat.
Az új termék társai, a PockIt és az UnPockIt már most elérhető egyes webes programterjesztőknél, illetve a PockIt Wireless, amely professzionális program, magától a fejlesztőtől szerezhető be. Ez az izgalmas szoftvercsalád a PDA-k (personal data assistant) és a kéziszámítógépek használóinak biztosítja, hogy a különböző multimédiás adatokat nagy rugalmassággal tekinthessék meg, illetve juthassanak hozzá.

A PockIt Recorder a felhasználó számítógépén a VCR-éhez hasonló funkciókat valósít meg, amennyiben egy videotuner-kártyával együttesen használják, tehát például a felhasználók egyidejűleg rögzíthetnek és tömöríthetnek kép- és hanganyagot, ami páratlan előny a jelenleg hozzáférhető rögzítőprogramokkal szemben. A vállalat legújabb szoftvere az anyagot valós időben és közvetlenül a cég saját formátumú (PMM) állományába menti el, és a szokásos, más hasonló programok által igényelt 5-6 órára sincs szükség, hanem egy kétórás film is azonnal lejátszásra kész. Kábellel, hordozható microdrive-val vagy vezeték nélküli letöltéssel (PockIt Wireless) átvive, majd az UnPockIt-tel kicsomagolva a videofájl azonnal lejátszható a PDA-n.

Joseph M. Kampf, az Anteon Corp. elnöke, mely vállalat a Pocketmultimedia megteremtője, a következôket mondta: "Ezzel a teljes programkollekcióval a felhasználók könnyen rögzíthetnek valós időben, tömöríthetik, amit felvettek, majd bárhol és bármikor megtekinthetik a nekik tetszô anyagot."

A PockIt Recorder futtatásához legalább 300 MHz-s Celeron processzorra van szükségünk, amely rendelkezik MMX-es lejátszási lehetőséggel. A Pocketmedia megfelelő engedélyei az alkalmazás programozási interfészhez (API) már szintén hozzáférhetők.

A PockIt Wireless valós idejü multimédia adatátvitelt tesz lehetővé mind a kéziszámítógépeken, mind a laptopokon, személyes vagy helyi hálózatokon keresztül dolgozik (PAN,LAN), és az IEEE 802.11b vezeték nélküli protokollt ugyanúgy képes használni, mint a Bluetoothot.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09