Portálkialakítás Compaq, Oracle, Carnation szereposztásban

Kovács Attila, 2001. április 20. 08:10
Április 19-én három cég – Compaq Magyarország, Oracle, Carnation Internet Consulting – közös portálcsomag kezdeményezéséről kaphatott információt a több mint háromszáz érdeklődő a Kongresszusi Központban.
A meghirdetett cél: egyéni igényekre alakított vállalati információáramlás biztosítása, kulcsrakész vállalati portállal. Az alapcsomag 3,4 millió forintért biztosítja egy vállalat számára a belső információs rendszer és tudásbázis kialakítását. Az alapcsomag hardverrészét a Compaq szerver jelenti. Az Intel-alapú ML 370 konfiguráció 1GB RAM-mal, 2x9GB merevlemezzel, Windows 2000 Server operációs rendszerrel rendelkezik. Az Oracle adja a licenceket és a keretszoftvert az 50 felhasználós Oracle8i adatbázis-kezelő rendszerrel, az Oracle9i AS alkalmazásszerverrel és a Portal csomaggal. A testre szabást és egyéni kialakítást a Carnation megoldása biztosítja.

A vállalati információforrások egy bővíthető keretrendszeren át, a „portleteknek” nevezett információkomponensekkel érhetők el, ezek segítségével a weben keresztül elérhető összes információhoz hozzá lehet férni egy böngészőn keresztül, HTML vagy XML/XSL kóddal. Önkiszolgáló tartalomszerkesztéssel, dokumentumpublikálással és fájlfeltöltéssel professzionális vállalati portálok építhetők, illetve egyéni arculatú/hozzáférésű kliensoldalak hozhatók létre. Ahol korábban a deszktop megjelenés ikonjai szerepeltek, helyükben a portálkialakítás portletjei komplett, egyénileg beállítható globális információforrásként működnek. A június 30-ig 50%-os kedvezménnyel elérhető alapcsomag hardverbővítéssel is ellátható, 2 CPU, 2GB RAM vagy az Intel alapú hardver helyett Alpha szerver választásával.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09