Orbán Viktor fogadta a Siemens AG vezetőit

MTI Sajtóadatbank, 2001. április 26. 07:43
Az európai uniós csatlakozásból adódó kölcsönös előnyök voltak a fő témái annak a megbeszélésnek, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök folytatott Heinrich von Piererttel, a német Siemens AG elnök-vezérigazgatójával és Jürgen Radomskival, a cég Európáért felelős igazgatósági tagjával szerdán a Parlamentben – tudta meg az MTI.
A megbeszélésen részt vett Hetényi Péter, a Siemens Nemzeti Vállalat elnök-vezérigazgója is, aki egyben a Német–Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara elnöke. A tanácskozáson konkrét beruházási lehetőségekről nem esett szó.

Heinrich von Pierert a találkozón jelezte: az Europen Roundtable tagjaként Magyarország csatlakozási folyamatában tud érdekérvényesítő szerepet vállalni. A Siemens érdeke is Magyarország mielőbbi felvétele az EU-ba, mivel ez hozzájárul a cégek közötti együttműködés javulásához.

Az European Roundtable európai uniós szervezet, amelyben vezető üzletemberek dolgoznak ki javaslatokat, tesznek ajánlatokat a bővítéssel kapcsolatosan, ám döntéshozói joggal nem rendelkeznek.

A Siemens AG a héten tartotta felügyelőbizottsági és igazgatósági ülését, csütörtökön pedig félévzáró értékelő konferenciáját rendezi meg Budapesten.

A világcég első ízben rendez félévzáró sajtókonferenciát Kelet-Európában és ismerteti gazdasági eredményeit a vállalat március 12-i, New York-i tőzsdére való bevezetése óta.

A Siemens AG a tavalyi gazdasági évben 78,4 milliárd euró forgalmat bonyolított le, ennek 0,5 százaléka származik Magyarországról.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05