Compaq: 9,5 milliárd forintos bevétel az első negyedévben

, 2001. április 26. 15:13
9,5 milliárd forintot meghaladó árbevétellel zárta első negyedévét a Compaq Computer Magyarország Kft.
"A most lezárt negyedév számos tekintetben jelentett számunkra új kihívásokat" – kezdte értékelését Beck György, a Compaq Computer Magyarország Kft vezérigazgatója. – A nemzetközi gazdasági környezet kedvezőtlen alakulása némileg elbizonytalanította a helyi felhasználókat is, ezért tartom különösen nagy eredmények, hogy a Compaq Computer Magyarország Kft. ismét hozta az elvárt eredményt."

A vezérigazgató fontosnak tartotta megemlíteni a bevétel strukturális változását: a cég által megvalósított projektek mérete csökken, amely mögött a nagyvállalati, illetve államigazgatási beruházások lassulása, illetve a kis- és közepes vállalati kör élénkülése húzódik meg. Szintén számottevő növekedés tapasztalható az otthoni felhasználók, az úgynevezett Consumer piacon is. Mindezen változások kiegyensúlyozottabbá teszik a Compaq működését, és egyben természetesen a piaci munka módosítását is feltételezik. A kis- és közepes vállalatok elérése érdekében új eszközök álltak szolgálatba: az egymilliárd forintot ezekben a hetekben átlépett Compaq Depóra épülő Compaq Depo Extra már 400 közepes és nagyvállalat beszerzési igényeit elégíti ki magas fokú automatizáltsággal. Ennek legékesebb bizonyítéka a márciusi indulást követő első hétben kapott százmillió forintot meghaladó megrendelés.

A Compaq Magyarországon továbbra is igen optimista, jóllehet az első negyedévben megszaporodtak az aggódó vélemények a gazdasági kilátásokkal kapcsolatban. A cég folytatja aktív beruházási politikáját, melynek középpontjában továbbra is az internetes alap-isfrasktrukturális (E-infrsastruktúra szakértői központ), illetve korszerű piaci eszközök megteremtése (Marketline, e-Habarcs) áll. A vállalat az első negyedévben igen jelentős lépéseket tett a hazai felsőoktatás infrastruktúrájának és működési feltételeinek javításáért: professzori és diákösztöndíjakkal bővült a Műszaki Egyetemmel évek óta fennálló támogatási együttműködés, és két szuperszámítógép került térítésmentes használatba a műszaki egyetemre és az ELTE-re.

Kulcsszavak: Compaq-hu +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50