Az Infineon az USA-ban terjeszkedik

Kiss Ádám Zoltán Kiss Ádám Zoltán , 2001. április 30. 20:05
A jelentős német félvezetőgyártó Infineon bejelentette, hogy a jövőben növelni szándékozik kommunikációs chipjei részvételét a piacon, ezért megvásárolja a szilícium-völgyi Catamaran Communications vállalatot részvénycserés, 250 millió dolláros üzlet keretében.
A Catamaran Communications az új, nagy sebességű optikai kommunikációs hálózatok számára fejleszt speciális integrált áramköröket, így megvásárlásával az Infineon szerint tovább erősíthetik a területen elért vezető pozíciójukat. A szakértők szerint a beruházás igen jelentős lépés az amerikai gyártók, például a PCM-Sierra megszorongatására, mivel a Catamaran Communications olyan technikai megoldásokhoz juttatja a német vállalatot, melyekkel teljes körű megoldásokat kínálhat az optikai hálózatok piacán.

Az Infineon korábban bevételének jelentős részét a PC-be és szerverekbe szánt DRAM-ok értékesítéséből szerezte, ám most – a CNet szerint – a cég kevésbé hullámzó bevételi forrás után néz, a telekommunikáció és az autóipar számára gyártott chipek formájában. Az Infineont megviselték a DRAM-piacon felhalmozódott készletek és az értékesítési nehézségek, míg a fix hálózatokhoz gyártott chipek piacán a második negyedévben az egy évvel korábbi eladásokat 50 százalékkal sikerült megnövelnie, 202,3 millió dolláros bevételt produkálva.

Kulcsszavak: Infineon +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09